پیام فارس

آخرين مطالب

بایدن دیر کنار رفت سیاسی

بایدن دیر کنار رفت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکای شمالی در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص دلایل شکست هریس در انتخابات 2024 آمریکا اظهارکرد: «بخش اعظمی از دلایل شکست هریس در انتخابات به علت نارضایتی مردم آمریکا از وضعیت موجود به مشکلات گسترده در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی بازمی‌گردد. اگرچه ممکن است ریشه بسیاری از این مشکلات به دولت‌های گذشته برگردد؛ اما در نهایت مسئولیت وضعیت کنونی برعهده رئیس‌جمهور مستقر است.» وی افزود: «شاید بسیاری از مشکلات، نتیجه عملکرد دولت قبلی باشد؛ اما در هر حال، دولت فعلی مسئول شرایط کنونی است. ازاین‌رو کامالا هریس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور، به‌نوعی نماد این وضعیت شد و مردم درواقع به شرایط موجود رأی منفی دادند.»

 کمپین دموکرات‌ها و عدم تمرکز بر دغدغه‌های مردم
کارشناس مسائل آمریکای شمالی تصریح کرد: «دومین نکته این است که کمپین دموکرات‌ها موضوعاتی را که دغدغه اصلی مردم بود، محور برنامه‌های خود قرار نداد. اصلی‌ترین هدفی که این کمپین دنبال کرد، قانونی کردن یا لغو محدودیت سقط ‌جنین بود که دیوان عالی فدرال دو سال پیش حکمی در این زمینه صادر و اعلام کرد که حق سقط ‌جنین دیگر به‌عنوان حقی فدرال پذیرفته‌ شده نیست.»
ابوالفتح با بیان اینکه دموکرات‌ها تلاش کردند با این موضوع که برخی ایالت‌ها حق قانونی کردن سقط‌ جنین را دارند یا خیر، مبارزات انتخاباتی خود را شکل دهند، ادامه داد: «این هدف به شعار محوری و اساسی این کمپین تبدیل شد، درحالی‌که این موضوع چندان فراگیر نبود. در مقابل، می‌توانستند شعارهای اقتصادی و معیشتی را مطرح کرده و از این طریق حمایت طبقه کارگر و طبقه متوسط را که زیر فشار سنگین تورم و مشکلات اقتصادی قرار داشتند، جلب کنند.»
 کناره‌گیری دیرهنگام جو بایدن از رقابت‌ها
وی اظهارکرد: «سومین دلیل شکست دموکرات‌ها این بود که جو بایدن خیلی دیر از رقابت‌ها کنار رفت و فرصت کافی در اختیار هریس قرار نگرفت تا بتواند کمپینی مستقل از او راه‌اندازی و سازماندهی و خود را به‌عنوان شخصیتی متفاوت و مستقل از رئیس‌جمهور فعلی (جو بایدن) معرفی کند.»
ویژگی‌های شخصی کامالا هریس و محدودیت‌های فرهنگی
کارشناس مسائل آمریکای شمالی با بیان اینکه چهارمین علت نیز به ویژگی‌های شخصی کامالا هریس بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: «او زنی سیاه‌پوست و دارای تبار مهاجر از آسیا و آمریکای لاتین است. در فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا، این ویژگی‌ها شاید برای هواداران حزب دموکرات جذاب باشد؛ اما برای بخش عمده‌ای از جامعه آمریکا چندان پسندیده نیست.»
ابوالفتح اضافه کرد: «برای آن‌ها این مسأله که تاکنون رئیس‌جمهور سفیدپوست داشته‌اند و حال بخواهند رئیس‌جمهوری زن، سیاه‌پوست و مهاجر با تبار پدری از هند و مادری جامائیکایی را انتخاب کنند، چندان جذاب نبود. حتی اگر او مهاجر بود؛ اما تبار اروپایی می‌داشت، این موضوع تا حدی پذیرش بیشتری می‌یافت؛ اما همین تفاوت‌های فرهنگی و تبار او باعث شد کامالا هریس با اقبال عمومی مواجه نشود. این‌ها از مهم‌ترین دلایل شکست هریس در انتخابات بودند.»
الگوی شکست‌های پی در پی در انتخابات آمریکا
وی عنوان کرد: «در سال 2016، شکست کلینتون در مقابل ترامپ و در سال 2024 شکست هریس در مقابل او به لحاظ معنایی با هم مرتبط‌ هستند. اگر شکست ترامپ در سال 2020 را نیز مدنظر قرار دهیم، می‌بینیم که از سال 2016 تاکنون، نماینده هر حزبی که کاخ سفید را در دست داشته، در انتخابات بعدی شکست خورده است.»
کارشناس مسائل آمریکای شمالی گفت: «ادامه دولت اوباما توسط حزب دموکرات در انتخابات شکست خورد، ترامپ نیز که از حزب جمهوری‌خواه بود در دور دوم انتخابات شکست خورد و سپس ادامه دولت بایدن هم در انتخابات شکست خورد. با توجه به این روند، اگر این الگوی سیاسی تداوم یابد، احتمالا نامزد جمهوری‌خواه در سال 2028 ممکن است شکست بخورد؛ چراکه با وجود این نارضایتی گسترده و ناامیدی مردم از حل مشکلات جامعه، تمایل به حزب حاکم کاهش می‌یابد و در مقابل، نامزد حزب رقیب که در نقش اپوزیسیون یا منتقد وضعیت فعلی ظاهر می‌شود، شانس بیشتری برای پیروزی پیدا می‌کند.»
ابوالفتح تصریح کرد: «علاوه بر شکست نامزدهای دموکرات در سال‌های 2016 و 2024، اگر شکست ترامپ از حزب جمهوری‌خواه در سال 2020 را نیز در نظر بگیریم که نتوانست برای دور دوم در انتخابات پیروز شود، متوجه می‌شویم که معمولا در آمریکا، رؤسای‌جمهور به صورت دو دوره‌ای برگزیده می‌شوند.»
وی با اشاره به اینکه آخرین رئیس‌جمهور یک‌دوره‌ای قبل از ترامپ به چند دهه قبل بازمی‌گردد، یادآور شد: «در نتیجه، تبدیل ‌شدن دو رئیس‌جمهور متوالی (دونالد ترامپ و جو بایدن) به رئیس‌جمهورهای تک‌دوره‌ای نشان می‌دهد که امید بستن به یک رئیس‌جمهور برای اداره کشور و جلب رضایت مردم کار دشواری شده است.» کارشناس مسائل آمریکای شمالی تأکید کرد: «اگر بخواهیم به وضعیت انتخابات چهار سال آینده آمریکا از منظر حزبی نگاه کنیم، احتمال می‌رود در دو سال آینده، جمهوری‌خواهان هم در قوه مجریه و هم در قوه مقننه به قدرت برسند و ساختار حاکمیت در آمریکا یک‌دست و به ‌اصطلاح خالص‌سازی شود. تا سال 2026 نیز به‌طور معمول، حزب حاکم در انتخابات کنگره شکست می‌خورد.»
چالش‌های داخلی حزب دموکرات و بحران هویتی
ابوالفتح با طرح این سوال که باید دید آیا این روند و الگوی سیاسی استمرار خواهد داشت یا خیر؟ اظهارکرد: «حزب دموکرات اکنون در بحران عمیقی قرار دارد؛ شکست آن‌ها در سال 2024 شکست ساده‌ای نبود، زیرا به شخصیتی باختند که دو بار استیضاح شده و چهار پرونده قضایی داشته است. این یک رسوایی بزرگ سیاسی برای دموکرات‌ها محسوب می‌شود و نشان می‌دهد که این حزب با مشکلات جدی روبه‌رو است. در داخل حزب نیز حامیان بایدن او را مقصر اصلی می‌دانند که این امر باعث تشدید اختلافات داخلی شده است.»
وی خاطرنشان کرد: «در طرف مقابل، حزب جمهوری‌خواه اکنون کاملا متحد و یکپارچه است. مشخص نیست که آیا دموکرات‌ها می‌توانند تا سال‌های 2024 یا 2026 از این بحران خارج شوند یا خیر؛ اما وضعیت کنونی آن‌ها مطلوب نیست. پایگاه اجتماعی دموکرات‌ها به شدت متزلزل شده است.»
آینده حزب دموکرات و احتمال بازسازی پایگاه اجتماعی
کارشناس مسائل آمریکای شمالی گفت: «در سال‌های اخیر، سیاه‌پوستان همراهی کمتری با این حزب داشته‌اند، همچنین لاتین‌تبارها و طبقه کارگر تا حد زیادی از دموکرات‌ها روی‌گردان شده‌اند. گرچه زنان همچنان از حزب دموکرات حمایت می‌کنند؛ اما این حمایت به‌تنهایی کافی نیست.»
ابوالفتح افزود: «در پی مسائل بین‌المللی همچون جنگ غزه و حمایت از اسرائیل، بسیاری از گروه‌های صلح‌طلب و مذهبی از جمله مسلمانان و برخی از یهودیان و مسیحیان، از این حزب روی‌گردان شده‌اند. همه این عوامل باعث شده که حزب دموکرات بخش عمده‌ای از پایگاه رأی خود را از دست بدهد.»
وی اضافه کرد: «اکنون باید دید آیا حزب دموکرات می‌تواند تا انتخابات‌های بعدی در سال‌های 2026 و 2028 پایگاه اجتماعی خود را احیا کند یا خیر و آیا موفق خواهد شد اعتماد ازدست‌رفته مردم را بار دیگر به دست آورد یا خیر.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/876199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ تله ترامپ‌هراسی

فواید مصرف ماهی در بارداری

آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آذرماه از شنبه

سیگنال مهم فرزین به قیمت دلار

آغاز برداشت انار از باغ‌های فسا + عکس

هلاکت مردی که به سمت مردم تیراندازی کرد | درگیری عجیب مالک ومستاجر در شیراز + فیلم

قیمت خودرو دیگنیتی امروز پنجشنبه 24 آبان 1403 + جدول قیمت خودروهای بهمن موتور امروز 24 آبان 1403

رونمایی از نماد قدمت چهار هزارساله هنر قلم‌زنی مردمان فارس

فاجعه در شرکت بتن سازی شیراز؛ کارگری در دستگاه بچینگ سیمان جان باخت

درگیری در بلوار نارنج شیراز/ ماجرا چه بود؟

دیدار و گفت‌وگوی مدیرعامل چادرملو با نماینده مردم اردکان

پرتاب نارنجک و تیراندازی به سوی مردم در شیراز

حادثه هنگام کار، جان کارگر کارخانه سیمان را گرفت

آخرین خبر از شایعه برکناری رییس هلدینگ خلیج فارس

توضیحات فرمانده انتظامی فارس در خصوص درگیری در بلوار نارنج شیراز

کارگری در دستگاه بچینگ سیمان کارگاه بتن‌سازی شیراز جان باخت

درمسیراصلاحات پایدار؛ واکاوی 100 روز فعالیت‌های دولت پزشکیان

آیا «عمو سام» از ریل خارج شده است؟

ترامپ و تهران مذاکره می‌کنند؟

خدمتگزار یا قیم؟ بررسی اظهارات عضو شورای عالی فضای مجازی

جبهه نفتی

دولت قبل چگونه با «کم‌کاری» ناترازی برق را رقم زد؟

آیا تهران سفر متفاوتی را برای رافائل گروسی رقم خواهد زد؟

معاشقه ترامپ و پوتین

کلینیک عجیب؛ نواختن سرنا از سر گشاد

چند علائم شایع آب افتادن زانو

اولین کاری که باید پیش از رژیم لاغری انجام شود

لاغری تضمینی با دمنوش روغن زیتون

مقدار مجاز مصرف کافئین در دوران بارداری

استعداد چاقی در چه افرادی وجود دارد؟

نکاتی در مورد مصرف مکمل‌ها در بارداری

انواع چاقی از نظر طب سنتی

توصیه‌های طلایی به مادران باردار

شروط ابطال گارانتی خودرو تصویب شد

فرشاد مومنی: سود دلال‌های خودرو دو برابر خودروسازان است

وزیر اقتصاد: بر اساس دیدگاه مخالفین دولت تصمیماتمان را عوض نمی‌کنیم

حقوق بازنشستگان بعد از متناسب‌سازی چقدر می‌شود؟

آمادگی فارس برای افزایش سطح تبادلات اقتصادی با سوریه

اقامه عزای فاطمیه اول در مدرسه علمیه نورآباد

شهداب یزد برنده بازی بزرگ هفته/ صدرنشین همچنان می‌تازد

تمدن فیروزآباد، نماد هویتی غرفه فارس در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی

چرا خودروهای جتور و سوئیست به گمرک ایران آمدند؟ | پشت‌پرده واردات جدید گروه بهمن موتور

تالیفات علامه طباطبایی‌ها، امروز خوراک اولیه هوش است

غیررسمی؛ عبدالعلی علی عسگری از مدیریت هلدینگ خلیج فارس برکنار شد

تصادف خطرناک در بلوار 22 بهمن کرمان

افزایش 27 درصدی صادرات قیر از سوی شرکت پاسارگاد

رئیس سابق صداوسیما در آستانه اخراج قرار گرفت

جدول لیگ برتر والیبال ایران پس از هفته نهم: شهرداری ارومیه بالاتر از فینالیست‎‌های آسیا

آیین تجلیل از ورزشکاران برتر فارس برگزار شد

جان باختن یک کارگر در دستگاه بچینگ سیمان در شیراز + تصاویر