دبیر جشنواره بین المللی چندرسانهای میراث فرهنگی:
میراث فرهنگی یکی از بزرگترین دارایی ملت ایران است
فرهنگي
بزرگنمايي:
پیام فارس - شیراز-دبیر جشنواره بین المللی چندرسانهای میراث فرهنگی بابیان اینکه میراث فرهنگی یکی ازبزرگترین دارایی ملت ایران است،گفت:این موضوع باید با استفاده از فناوری نوین به نسل آینده منتقل شود.
به گزارش خبرنگار مهر ، علیرضا تابش شامگاه سه شنبه در آئین افتتاح جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی که در تالار حافظ شیراز برگزار شد، با بیان این موضوع که شعار امسال جشنواره، «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» است، گفت: این شعار به خوبی نشاندهنده اهمیت و جاذبههای فرهنگی این مرز و بوم است.
وی با بیان اینکه موضع مشخص و راهبردی مقام معظم رهبری که مسیر و جایگاه این حوزه را در منظومه سیاستهای کلی نظام مشخص کردهاند، ادامه داد: ما در عصری زندگی میکنیم که فناوریهای نوظهور توانستهاند تأثیر عمیقی بر تمامی جوانب زندگی ما بگذارند و این جشنواره، نقطه تلاقی و محل دیدار فعالان این دو حوزه است.
تابش با اشاره به اینکه میراثفرهنگی، به عنوان یکی از بزرگترین داراییهای ما، نه تنها باید حفظ و نگهداری شود، بلکه باید با استفاده از خلاقیت و فناوریهای نوین به نسلهای آینده منتقل شود، افزود: بخشهای مختلف این جشنواره، از جمله آثار سینمایی، نمایشی، موسیقایی و آثار تلویزیونی و نیز کتابها و آثار پژوهشی که بیش از 4500 اثر امسال از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره واصل شد، هر کدام به نحوی سهم خود را در این مهم ایفا میکنند.
دبیر جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی گفت: بخش سینمایی جشنواره، با نمایش فیلمهایی که به موضوع میراث فرهنگی پرداختهاند، نقش مهمی در آگاهیبخشی به جامعه و حفظ این میراث دارد و اهمیت موسیقی نیز نمیتواند نادیده گرفته شود؛ شعر و موسیقی یکی از ابزارهای قدرتمند برای انتقال فرهنگ و هویت ملی است.
وی با بیان اینکه در این دوره، بخشهای جدیدی مانند «میراث دیجیتال» و بخش «ایده و تجربه» به جشنواره اضافه شده است، ادامه داد: این افزودهها و تغییرات، نشانه پویایی و سرزندگی جشنوارهای است که علیرغم اینکه تنها سه دوره از آن برگزار شده، توانسته است جمع قابل توجهی از صاحبان هنر، فضیلت، اندیشه و دانشگاهیان نامدار را گرد هم آورد که بخش عمدهای از آنان که عشق به این سرزمین و نام ایران دارند و دلشان برای بنای شکوهمند تمدنی ایران میسوزد، در این جشنواره دور یک میز نشستهاند و برای حفظ این میراث طرح همراهی و همکاری ریختهاند.
تابش با اشاره به این موضوع که مقبره حافظ که در شیراز نه فقط یکی از بزرگترین نمادهای میراث ملی و فرهنگی ایران است، بلکه نماد وفاق ملی هم میتواند باشد، افزود: تقریباً همه مردم ایران، از هر مرام و قومیتی و در هر جغرافیایی، معمولاً یک جلد از دیوان او را در خانه دارند و در سفره نوروزی و شب یلدا با غزلهای او سر میکنند.
دبیر جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی با بیان اینکه روحیه همکاری و وفاق است که باعث شده بر ساختهای به نام ایران، با این تنوع قومی و جغرافیایی به وجود آید، تصریح کرد: رویکرد دولت چهاردهم نیز بر وفاق بین قشرهای مختلف کشور استوار است و همین وفاق است که میتواند ما را به سوی آیندهای روشنتر هدایت کند. شاید آنچه میتواند دشواریها یا به بیان حافظ سر آمدن این غصه را فراهم کند، در همین وفاق و همدلی نهفته باشد. امیدوارم این دوره از جشنواره، تجلی این سخن حافظ و این رویکرد کلی دولت چهاردهم باشد.
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵:۰۵
-
۲۰ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/873702/