اختصاص 42 شعبه دادگاه صلح در شیراز
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایسنا/فارس رئیس کل دادگستری فارس از اختصاص 42 شعبه دادگاه صلح در شیراز خبر داد.
طی مراسمی مجتمع دادگاه صلح شیراز با حضور رئیس کل دادگستری استان، استاندار و نمانیده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز و جمعی از مسئولان قضایی استان به صورت رسمی افتتاح و خدمترسانی قضایی در این محاکم در شیراز به صورت رسمی آغاز شد.
رئیس کل دادگستری استان فارس امروز، 9 آبان در حاشیه این مراسم با بیان اینکه با تصویب قانون اصلاح شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاههای صلح روند اجرای قانون و تشکیل شعب دادگاههای صلح در حوزههای قضایی استان از 16 مردادماه آغاز شد، گفت: در مرحله اول، دادگاههای عمومی بخش و در ادامه سایر حوزههای قضایی فارس با تشکیل یک یا دو شعبه از دادگاههای صلح کار اجرای قانون و ارجاع پرونده را آغاز کردند.
حجتالاسلام و المسلمین سیدصدرالله رجایینسب از اختصاص 42 شعبه دادگاه صلح در شیراز خبر داد و افزود: پیش از این شوراهای حل اختلاف که بی تردید در زمان فعالیت برکات فراوانی داشتند در حوزه رسیدگی به پروندهها و سوق دادن دعاوی به سمت و سوی تراضی طرفین اقدامات و خروجیهای خوبی را ارائه دادند اما با توجه به اینکه اهداف اولیه آنان تمرکز بر سازش در پروندههای قضایی بود و بخش عمدهای از این هدف با توجه به صدور آراء در این مرجع قضایی تأمین نشد، به موجب قانون با تشکیل دادگاههای صلح مقرر شد شوراهای حل اخلاف در معیت دادگاهها صلح صرفاً امور صلح و سازش را دنبال کنند.
وی با تأکید بر اینکه دادگاههای صلح علاوه بر 53 حوزه قضایی در سراسر استان در مرکز استان نیز در قالب دو مجتمع حقوقی و کیفری با 42 شعبه از امروز فعالیت خود را آغاز میکنند، گفت: در آینده با در نظر گرفتن ظرفیت های استان و همچنین کلان شهر شیراز این مرجع قضایی قابل گسترش است و در مرکز استان ظرفیت افزایش تا 80 شعبه دادگاه صلح وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه خداوند متعال توصیه کرده است که تا سر حد امکان در روابط اجتماعی خود صلح و سازش را قبل از ورود محکمه و اجرای دقیق عدالت قضایی سرلوحه کار خود قرار دهید، گفت: اگر صلح و سازش بین طرفین دعاوی ایجاد شود، دل خوشی هر دو طرف اختلاف را به دنیال خواهد داشت اما اگر کار به داوریهای قضایی بکشد عموماً یک طرف راضی و یک طرف ناراضی از محکمه خارج میشوند.
آیتالله لطفالله دژکام، ایجاد صلح و سازش در اختلافات و احساس رضایت طرفین را بازتاب اجتماعی خوب خواند و افزود: سابقا در مجموعه توسعه حل اختلاف همین امر با محور قرار گرفتن ریش سفیدی و کدخدامنشی در دستور کار قرار داشت که امروز با اجرایی شدن قانون اصلاح شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاه های صلح شکل و سازوکار اداری تغییر یافته و روند دقیقتری را به خود گرفته است و میتوان چنین عنوان کرد که اجرای هدف قرآنی صلح و سازش در محاکم صلح ساماندهی جدیدی یافته است.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: در این روند جدید دادگاه صلح مسیر طولانی داوری و رسیدگی طولانی را کوتاهتر کرده است.
آیتالله دژکام اظهار امیدواری کرد: استقرار دادگاههای صلح در شیراز منجر به رضایت طرفین دعاوی و ایجاد فضای اعتماد اجتماعی بیشتر شود.
وی در پایان تأکید کرد: باید تلاش همه ما به عنوان مسئول و کارگزار در بخشهای مختلف انجام کار همگانی در مسیر خدمت به مردم باشد و با تشکیل دادگاه های صلح آن بخش از خدمات قضایی در صلاحیت این محاکم تسریع و تسهیل شود.
استاندار فارس نیز در این مراسم گفت: تغییرات متعدد در قانون تشکیلات دادگستریها حاکی است که نظام قضایی در جستجوی اجرای عدالت است؛ همان گونه که اجرای عدالت یک ضرورت است، قانون نیز، امری ضروری و ثابت را در جامعه نمایان میکند.
حسینعلی امیری با اشاره به تاریخ تحولات قوه قضاییه، قوانین انتخابات و تشکیل دادگستری را دارای تغییرات متعدد عنوان کرد و با تاکید بر اینکه قانوننویسی و قانونگذاری و قانوننگاری 3 مقوله جدای از یکدیگر هستند، اظهار کرد: تغییرات متعدد در قانون تشکیلات دادگستریها حاکی است که نظام قضایی در جستجوی اجرای عدالت است؛ همان گونه که اجرای عدالت یک ضرورت است، قانون نیز، امر ثابتی را در جامعه نمایان میکند.
وی افزود: به سبب اینکه با قانونهای قبلی عدالت به صورت کامل محقق نشده است، امروز شاهد افتتاح دادگاههای صلح هستیم. همه به دنبال اجرای عدالت هستیم و به طبع مردم هم نیز خواهان تحقق عدالت هستند.
امیری با اشاره به سوابق متعدد خود در مجموعه قضایی کشور نیز گفت: اتقان آرا و رضایتمندی مردم مهمترین موضوع در قوه قضاییه است اگرچه ممکن است کمبودهای مختلفی وجود داشته باشد و اجرای کار را برای دستاندرکاران طاقت فرسا کرده باشد اما عشق و علاقه به نظام و خدمت به مردم و کسب رضایتمندی آنان، مسیر پیش روی مجموعه قضایی را برای تحقق عدالت هموار میسازد.
نماینده عالی دولت در فارس با تأکید بر اینکه تدین باید در رفتار مسئولین نمود داشته باشد، از شرایط سخت کار در مجموعه قضایی سخن گفت و افزود: مهمترین مولفه امنیت ملی رضایتمندی مردم است؛ راه خدا، از بین بندگان عبور میکند و رضایتمندی خداوند هم در پی رضایتمندی مردم به دست میآید.
رئیس شورای اداری استان فارس در پایان بر همکاری همه جانبه مدیریت استان مجموعه قضایی استان تاکید کرد و افزود: با دقت در عمل به وظایف و اجرای درست قوانین در دستگاه های اجرایی زمینه تشکیل برخی پروندههای قضایی بسته خواهد شد.
انتهای پیام
-
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹:۳۰
-
۶ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/872013/