پیام فارس

آخرين مطالب

کیفیت هوای تهران در مهر ماه چطور بود؟ اجتماعي

کیفیت هوای تهران در مهر ماه چطور بود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش به نقل از ایسنا، فاطمه کریمی اظهار کرد: وضعیت کیفیت هوا، طی مهرماه 22 روز در شرایط قابل قبول و هشت روز بالاتر از حد مجاز قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مقایسه اجمالی وضعیت شاخص کیفیت هوای شهر تهران در مهرماه سال 1403 با مدت مشابه سال گذشته نشانگر افزایش تعداد روزهای آلوده طی اولین ماه پاییز سال جاری است، اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای پایتخت، همزمان با بازگشایی مدارس و افزایش بار ترافیکی ناشی از آن، طی هفتمین ماه سال، در کلیه روزهای آلوده، ذرات معلق کوچک‌تر از 2.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
5 میکرون آلاینده شاخص شهر بوده است و در روز 5 مهرماه هم‌زمان با آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از 2.5 میکرون شاخص آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از 10 میکرون نیز فراتر از حد مجاز قرار گرفت که این مسئله به دلیل وقوع طوفان گرد و خاک در شامگاه روز 4 مهر بود.

پیام فارس

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوا با بیان اینکه تضعیف ناپایداری جوی و کاهش سرعت باد از 23 تا 27مهر ماه باعث شد تا پنج روز متوالی کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس باقی بماند، تصریح کرد: میانگین شاخص ایستگاه‌های شهر تهران در آلوده‌ترین روز این دوره (26 مهر) برابر با 119 بود.
به گفته وی هرچند تغییرات میزان انتشار آلودگی به‌ویژه از منابع متحرک در ایجاد این شرایط مؤثر است ولی بی‌تردید تغییرات شرایط هواشناسی طی سال‌های مختلف در کاهش و افزایش غلظت آلاینده‌ها تأثیر فراوانی داشته است.
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوا تاکید کرد: در صورت اهتمام در کنترل آلودگی منابع آلاینده به‌خصوص وسایل نقلیه موتوری، مهار انتشار آلاینده‌ها با سرعت بیشتر انجام خواهد شد. لذا با وجودی که نمی‌توان درصد دقیقی از تأثیر پدیده‌های جوی و اقدامات کنترلی در افزایش و کاهش غلظت آلاینده‌ها ارائه کرد ولی به‌طورقطع با انجام روش‌های کنترلی نظیر جدی گرفتن معاینه فنی برای تمام وسایل نقلیه اعم از سواری، موتورسیکلت و دیزلی، اعمال محدودیت‌های ترددی برای خودروهای بیش آلاینده و فرسوده، گسترش حمل و نقل پاک و کم آلاینده با محوریت توسعه‌ی وسایل نقلیه برقی، افزایش مطلوبیت استفاده از حمل و نقل عمومی و بهبود کیفیت سوخت، از غلظت آلاینده‌های در هوا کاسته خواهد شد.
کریمی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تمهیداتی که در جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اندیشیده شده است، شاهد کاهش بخشی از بار آلودگی هوا به‌ویژه در خصوص شاخص ذرات معلق باشیم.
ذرات معلق کوچک‌تر از 2.5 میکرون چیست؟ به گزارش ایسنا، آلاینده شاخص هوای مهرماه سال جاری ذرات معلق کوچک‌تر از 2.5 میکرون است. ذرات معلق کوچک‌تر از 2.5 میکرون یکی از شش آلاینده معیار معمول اندازه گیری آلاینده هوا است و به دلیل شیوع آن در محیط زیست و طیف وسیعی از اثرات سلامتی معمولاً به عنوان مضرترین آلاینده برای سلامت انسان پذیرفته شده است. از سوی دیگر این آلاینده در بسیاری از شهرهای جهان به عنوان آلاینده شاخص مطرح است و از منابع متعددی تولید می‌شود.ذرات معلق کوچک‌تر از 2.5 میکرون از نظر ترکیب شیمیایی و فیزیکی متفاوت هستند و ترکیبات شیمیایی رایج آن شامل سولفات‌ها، نیترات‌ها، کربن سیاه و آمونیوم می‌شود.
رایج‌ترین منابع انسان‌ساز این آلاینده شامل موتورهای احتراق داخلی تولید برق، فرآیندهای صنعتی، فرآیندهای کشاورزی، ساخت و ساز و سوزاندن چوب و زغال سنگ در کاربریهای مسکونی است و رایج ترین منابع طبیعی برای این آلاینده طوفان‌های گردوغبار طوفانهای شن و آتش سوزیهای جنگلی است.
مطالعات علمی متعدد درباره ذرات معلق نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض این آلاینده باعث بروز مشکلات زبادی می‌شود. مرگ زودرس در مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی، بروز حملات قلبی غیرکشنده، ضربات قلب نامنظم، ابتلا به سرطان ریه، تشدید آسم، کاهش عملکرد ریه و افزایش علائم تنفسی مشکلاتی است که آلودگی هوا برای سلامت انسان ایجاد می‌کند.
شاخص کیفیت هوا چیست؟ شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا 50 هوا پاک، از 51 تا 100 هوا سالم یا متوسط، از 101 تا 150 هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از 151 تا 200 هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از 201 تا 300 هوا بسیار ناسالم و از 301 تا 500 شرایط کیفی هوا خطرناک است.
گفتنی است در هوای پاک که با رنگ سبز نشان داده می‌شود، شرایط کیفیت هوا مناسب است و خطری برای سلامت انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد شناخته می‌شود، کیفیت هوا قابل قبول و غلظت آلاینده‌ها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تاثیر منفی داشته باشد اما در هوای ناسالم برای گروه‌های حساس که به رنگ نارنجی نشانه‌گذاری می‌شود، مقدار AQI بین 101 تا 150 قرار می‌گیرد که در نتیجه آن گروه‌های حساس اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت.
در هوای ناسالم که به رنگ قرمز است، کلیه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار می‌گیرند و حتی ممکن است گروه‌های حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. افزون بر این در هوای بسیار ناسالم که به رنگ بنفش نشان داده می‌شود و عدد AQI بین 201 تا 300 قرار می‌گیرد، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامت افراد جامعه افزایش می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/867753/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله قدس/ بازخوانی ابعاد حقوقی مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه

سرمقاله همشهری/ هلاکت افسران صهیونیست، کابوس سران تل‌آویو

سرمقاله آفرینش/ اقتصاد منتظر دستور نمی‌ماند

سرمقاله آرمان ملی/ قطعنامه 1701 به چه چیز نظر دارد

سرمقاله سازندگی/ آبادانی جزایر سه‌گانه

دلیل وزن کم جنین چیست؟

مهم ترین عوامل بروز سکته مغزی/ سکته مغزی نیاز به مراقبت حاد دارد

چرا ابن سینا خودش عمر زیادی نداشت؟

جنینی که دچار عفونت می‌شود با بستری و درمان در بیمارستان روبه بهبودی می‌رود

قوانین نوشیدن آب از دیدگاه طب ایرانی

اقدامات اولیه در زمان بروز سکته مغزی

ترتیب بهترین روغن‌ها برای استفاده!

آرتروز؛ مهمان همیشگی فرد مبتلا

پیشگیری از زگیل تناسلی

جزئیات لایحه بودجه 1404؛ سقف پاداش پایان خدمت مشخص شد

جزئیات لایحه بودجه 1404؛ تعرفه آب خانگی افزایش یافت

جزئیات لایحه بودجه 1404؛ نقل و انتقالات خودرو پیش از پرداخت مالیات ممنوع اعلام شد

جزئیات هدفمندی یارانه‌ها در بودجه 1404

جزئیات دخل و خرج دولت در سال آینده

بورس کانال دو میلیون واحد را از دست داد

افزایش حق بیمه برق در لایحه بودجه 1404

طرح اختیاری کالابرگ الکترونیک بجای یارانه نقدی در بودجه 1404

استقبال 1 میلیون مسافر از کمپین «کش بک» فلایتیو

شرط بودجه برای ادامه پرداخت تنخواه بانک مرکزی به دولت

نقش وحدت حوزه و دانشگاه در ایجاد تمدن نوین اسلامی

لزوم تشکیل کمیته همکاری های حوزه علمیه و دانشگاه

برپایی غرفه سفارتخانه مقاومت در شیراز

«غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید

فوری/خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان | آغاز واریز 5 میلیون تومانی برای بازنشستگان امروز 30 مهر

تقویت تعامل دانشگاه آزاد اسلامی فارس و حوزه علمیه

گزارشی از نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی فارس

تایید مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه در نقشه اداره کل جنگ انگلستان/ این نقشه در سال 1888 از سوی وزیرمختار انگلیس به ناصرالدین‌‎شاه تحویل رسمی شده

اقتدار مرزبانان ناشی از اعتقادات دینی آنان است

ایران 2 جزیره دیگر هم در خلیج فارس دارد؛ وقت اقامه دعوی بین‌المللی نرسیده است؟

چاره‌ای جز انتقال نهضت ملی مسکن شیراز به صدرا نداریم

برگزاری دیمایی 9 مجمع الکترونیک در مهرماه

هشدار سطح نارنجی هواشناسی در بوشهر صادر شد

فراخوان مقاله و گزارش علمی در حوزه مرمت

اعتبار تخصیص یافته به جامعه عشایری فارس، جوابگوی نیازهای آن‌ها نیست

تراژدی غم انگیز بورس تکرار شد | بورس کانال 2 میلیون واحد را از دست داد (یکم مهر 1403)

سرپرستان 3 واحد دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شدند

اخطار جدی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به بدهکاران

2 دهه خدمت رئیس فقید در دانشگاه آزاد لامرد ماندگار شد

کمک یک میلیارد تومانی به دانشگاه آزاد لامرد

کمک داور لیگ برتر فوتبال رئیس هیأت ورزش روستایی و عشایری استان شد

مهر واره شعر در کوچه آفتاب در گتوند برگزار می‌گردد

پایان کار سارق باطری خودرو در اردکان

اردشیر گراوند، جامعه شناس: بزهکاری در مسکن مهر افزایش پیدا کرده است

صابون تریاک یک حق بزرگ در بازار زیبایی

اداره هیات امنایی اماکن شاخص گردشگری فارس؛ مطالبه‌ای برزمین مانده