پیام فارس

آخرين مطالب

کارفرمایان زیربار افزایش دستمزد کارگران می‌روند؟ اقتصادي

کارفرمایان زیربار افزایش دستمزد کارگران می‌روند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / طرح اصلاح ماده 41 قانون کار در حالی در رسانه‌ها بازتاب یافته و از سوی مجلس پیگیری می‌شود که نمایندگان تشکل‌های کارگری نسبت به آن اظهار بی اطلاعی کرده و از عدم دعوت تشکل‌ها برای تدوین آن گلایه‌مندند.آنها بر این باورند که ضمانت اجرای طرح اصلاح ماده 41 و نظارت مجلس بر آن باید پیش‌بینی شود.
طی ماه‌های گذشته طرحی به منظور افزایش حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم روی میز کمیسیون اقتصادی و اجتماعی مجلس قرار گرفته که بر اساس آن ابهامی که در ماده 41 قانون کار نسبت به تعیین دستمزد به نسبت تورم وجود دارد،برطرف می‌شود.
میثم ظهوریان - نماینده طراح این طرح و از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفته است: با توجه به ابهام قانونی در افزایش حقوق کارگران متناسب با تورم، طرح اصلاح ماده 41 قانون کار، چندی پیش در مجلس اعلام وصول شد که برای بررسی به کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شده و هدف از این طرح افزایش حقوق متناسب با تورم است.

آنطور که وی گفته طبق ماده 41 قانون کار «باید افزایش حقوق با توجه به نرخ تورم انجام شود» اما کلمه «با توجه» ابهام دارد، به همین دلیل در سال‌های گذشته به ویژه از سال 1397 و به غیر از سال 1401 عملا افزایش حقوق‌ها کمتر از نرخ تورم بوده است.مثلا سال گذشته افزایش حقوق کارگران 22 درصد اما نرخ تورم 45 درصد بود و تفسیر دولت این است که چون در قانون عبارت «با توجه» آمده، الزامی برای این کار وجود ندارد لذا ما سعی کردیم این ابهام را در قانون حل کنیم و ماده 41 قانون کار اینگونه اصلاح شود و افزایش حقوق حداقل به میزان نرخ تورم باشد.
ظهوریان معتقد است با تصویب این قانون وقتی نرخ تورم فرضا 45 درصد است حقوق کارگران هم باید 45 درصد افزایش یابد و می‌گوید:برای رفع ابهام در ماده 41 اصلاحیه‌ای پیشنهاد کردیم که عنوان با توجه به نرخ تورم به عبارت به میزان تورم تغییر یابد و شورای عالی کار مکلف شود نرخ تورم را در افزایشی که همه ساله در شورای عالی کار مصوب می‌شود، لحاظ کند.
تصمیم‌گیری برای جامعه کارگری بدون حضور نمایندگان کارگر!
اما طرح اصلاح ماده 41 قانون کار در روزهای اخیر در حالی در رسانه‌ها بازتاب یافته و از سوی کمسیون اقتصادی و اجتماعی مجلس پیگیری می‌شود که نمایندگان تشکل‌های کارگری نسبت به آن اظهار بی اطلاعی کرده و از عدم دعوت تشکل‌های کارگری برای تدوین آن گلایه‌مندند.
محسن باقری ـ عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفت وگو با ایسنا، در این باره می‌گوید: طبق قانون بهبود فضای کسب و کار باید نظرات تشکل‌های کارگری اعم از کارگری و کارفرمایی در جریان تدوین و اصلاح مقررات و آیین‌نامه‌ها گرفته و برای اصلاح هر قانون و دستورالعملی نظر ذینفعان آن اخذ شود.در خصوص قانون کار طبعا نظر کانون شورای اسلامی کار که نماینده رسمی کارگران در شورای عالی کار است باید جلب می‌شد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده و بدون همراهی و گرفتن نظر مشورتی آنها چنین طرحی تدوین شده است.
وی گفت:ما معتقدیم اگر قرار است تصمیمی برای جامعه کارگری گرفته شود ولو اینکه آن تصمیم به نفع کارگران و دستمزد آنها باشد دعوت نمایندگان کارگران و استماع نظرات آنها مدنظر قرار گیرد و یکجانبه و بدون همراهی با تشکل‌ها قانون اصلاح نشود.
این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: نه تنها ما بلکه هیچ کدام از تشکل‌های کارگری در جریان اصلاح ماده 41 و اینکه با چه کم و کیفی خواهد بود نیستیم و لذا مورد پذیرش گروه‌های کارگری نیست.
باقری در ادامه درباره پیشنهاد تغییر عبارت «افزایش حقوق با توجه به نرخ تورم به «افزایش حقوق به میزان تورم» در ماده 41 قانون کار گفت:سوال این است که با تغییر این عبارت و جایگزین کردن عنوان به میزان نرخ تورم، وضعیت دستمزد کارگران بهبود می‌یابد؟شخصا معتقدم تاثیری نخواهد گذاشت و لازم است ضمانت اجرای آن در قانون گذاشته شود.به فرض حقوق کارگران به اندازه تورم اعلامی بانک مرکزی افزایش پیدا کرد؛ آیا کارفرمایان می‌پذیرند و اگر قبول نکردند تکلیف قانون در آن زمان چه خواهد بود؟
پیش‌بینی ضمانت اجرای طرح اصلاح ماده 41 و نظارت مجلس بر آن
وی ادامه داد:متاسفانه هیچ نظارتی روی چنین قوانینی نیست در حالی که مجلس می‌تواند از اهرم‌های نظارتی خود استفاده کند.ما از کمیسیون های مجلس در چند سال اخیر خواستیم که به بحث نظارت بر قوانین حوزه کار ورود کنند ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد.حتی از برخی نمایندگان خواستیم در جلسات شورای عالی کار حضور یابند و از نزدیک با فرایند چانه‌زنی روبه رو شوند ولی حاضر نشدند.متاسفانه در جلسات تعیین مزد حرف‌های کارشناسی هم که در خصوص کالری مورد نیاز و هزینه‌های سبد معیشت زده می‌شود با برخورد تند مواجه می‌شود بنابر این تغییر عنوان مذکور دردی از جامعه کارگری دوا نمی‌کند و باید هزینه‌های سبد معیشت و قیمت‌ها در بازار را کاهش داد.
باقری کشور عراق و ترکیه را در بحث تعیین دستمزد مثال زد و گفت:در کشور عراق حداقل دستمزد دو سه برابر ماست و ما می بیبنیم که در عراق و حتی ترکیه،حقوق ها به دلار است.در کشور ما حقوق ها به ریال و هزینه‌ها به دلار است؛ به همین دلیل سالهای سال است که هرگونه تعیین و تصویب دستمزد،عقب ماندگی های زندگ کارگران را جبران نمی‌کند.
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در پایان با بیان اینکه در تمام کشورهای جهان نرخ برابری دستمزد و تورم در حال پیاده‌سازی است، گفت:در کشور ترکیه که مثل ما درآمدهای نفتی ندارد، دستمزدها دو تا سه بار در سال افزایش می‌یابد.همه کشورها از استاندارد جهانی برای هزینه‌های زندگی و دستمزد تبعیت می‌کنند ولی ما هنوز به این استاندارد نرسیده‌ایم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/850075/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هم میهن: تصمیم نظام مذاکره‌ مستقیم با آمریکاست؟

سرمقاله ایران/ روابط ایران و روسیه در پرتو معاهده مشارکت جامع راهبردی

آمادگی ایران برای مذاکرات شرافتمندانه

سرمقاله کیهان/ اظهاراتی که حاکی از «نفوذ» است

سرمقاله همشهری/ اعتکاف به مثابه رزمایش معنوی میلیونی

متخصصین درمان ریشه به دنبال حفظ دندان افراد هستند

«متاپنومو ویروس» نگران‌ کننده است؟

برای استفاده از سونا این نکات را جدی بگیرید

بررسی تاثیر فست فودها بر چاقی کودکان

ارتباط خودکشی با عوامل اجتماعی و محیطی

عضو فدراسیون طیور: ذرتِ 250 دلاری را 340 دلار و کنجاله سویایِ 470 دلاری را 770 دلار وارد کردند!

معافیت مالیاتی واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام ابلاغ شد

ارزش کل بازار سهام ایران از مرز 11 هزار همت عبور کرد

افزایش ملموس قیمت لبنیات در سفره مردم

وزیر نیرو: تعداد زیادی ماینر که از برق غیر مجاز استفاده می‌کردند، کشف شده است و با آن‌ها برخورد می‌شود

مسلمانان باید اهل بیت پیامبر را الگوی خود قرار دهند

افزایش 15 درصدی جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری کردستان

آغاز اجرای نمایش «این بود زندگی...» از 2 بهمن در تماشاخانه استاد انتظامی

صدرا نشینان صاحب سینما شدند/ ظرفیت سینما به 9111 صندلی رسید

تخصیص 270 میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس و دریای عمان برای صنعت یزد

ماجرای رانش زمین در منطقه منصورآباد شیراز چه بود؟

جزئیات بازداشت مدیری که با رشوه‌های کلان مانع نوسازی پتروشیمی می‌شد

حضور جوانان و نوجوانان در بزرگترین اعتکاف کشور

غرب به‌دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و قطع حمایت از جبهه مقاومت است

همایش نقش رسانه در اقتصاد و اشتغال دوم بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار می شود

اهل بیت، بهترین الگوی صبر و استقامت هستند

اعلام محل اجرای آثار بخش دیگرگونه‌ها

کیفیت کالا؛ مبنای خریدهای هلدینگ خلیج فارس

رئیس سازمان آرامستان‌های شهرداری شیراز منصوب شد

ماجرای عجیب بازگشت بوژوویچ به ایران برای شرکت در تمرینات استقلال خوزستان

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

بررسی راهبردی مشکلات گردشگری کشور در فارس

90 هزار واحدمسکن فارس در حال ساخت؛ سهم برخی بانک‌ها در ارائه تسهیلات نهضت ملی مسکن صفر است

توانمندسازی 201 بانوی روستایی و عشایری در بیضا

سرمقاله آرمان ملی/ اجماع ملی و رادیکال‌ها

التماس مذاکره، دیوانگی است نه رفتار شرافتمندانه و اصولی

سرمقاله اعتماد/ مقصر کیست؟

FATF قابل دفاع نیست پس خبر دروغ جعل کنید!

اضطراب، عامل اصلی فراموشی در جوانان

تاثیر استامینوفن و ایبوپروفن در کنترل درد دندان

استفاده از داروهای گیاهی بدون پشتوانه‌ علمی فرد را سمت نارسایی کبدی می‌برد

بهترین دمنوش‌ها برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوآنزا

گردشگری ایران در مسیر جاده ابریشم

چین، مقصد اصلی کالاهای غیر نفتی ایران

گاز و برق به‌ خاطر FATF قطع شد؟

10 تاکسی هوایی وارد صنعت هوایی کشور شد

کمبود 7 میلیون مسکن در ایران؛ نماینده مجلس: اراده ‌ساخت در دولت نیست!

قیمت طلای جهانی کاهشی شد

وزش بادهای شمال شرقی در هرمزگان

تمام واریزی های بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته تا پایان سال اعلام شد + زمان واریز و مبلغ