پیام فارس

آخرين مطالب

معنای انتخاب پزشکیان برای سیاست خارجی ایران مقالات

معنای انتخاب پزشکیان برای سیاست خارجی ایران
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
فیلیپ لافت 23 ژوئیه در یادداشتی منتشره در پایگاه کتابخانه مجلس عوام بریتانیا به تحلیل چشم‌انداز سیاست خارجی دولت جدید ایران پرداخته است. این تحلیل به نتایج انتخابات می‌پردازد و بررسی می‌کند که ریاست‌جمهوری مسعود پزشکیان چه تاثیری می‌تواند بر توافق هسته‌ای و سیاست خارجی ایران داشته باشد.

در این تحلیل آمده است: ایرانیان در ماه ژوئن رئیس‌جمهور جدید را انتخاب کردند. آیا این گشایشی برای مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران یا حمایت بیشتر از روسیه ایجاد می‌کند؟ قرار است در ژوئیه 2024، مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور بعدی ایران کار خود را آغاز کند.پزشکیان که خود را «اصلاح‌طلب-اصولگرا» معرفی می‌کند، به رهبری جمهوری اسلامی ایران و اصول انقلابی که در سال 1979 تاسیس شد، وفادار است. با این حال او گاهی اوقات منتقد بوده است. وی در جریان انتخابات از توسل به زور برای اعمال قانون پوشش حجاب انتقاد کرد. پزشکیان همچنین گفته است که می‌‌‌خواهد با ایالات متحده برای لغو تحریم‌‌‌ها همکاری کند تا بتواند اقتصاد ایران را احیا کند و آماده بازگشت به توافق هسته‌‌‌ای 2015 است.
تعامل چین و روسیه با ایران
در دوره رئیس‌جمهور سابق، ایران سیاست همسویی نزدیک‌تر با روسیه و چین را دنبال می‌کرد. چین اکنون بزرگ‌ترین خریدار نفت تحریم‌شده ایران است، در حالی که ادعا می‌شود ایران پهپادهایی را برای استفاده در اوکراین به روسیه ارائه کرده که تحریم‌های جدید ایالات متحده، اتحادیه اروپا و انگلیس را به دنبال داشته است. پزشکیان می‌گوید که برای دوستی روسیه و چین ارزش قائل است. با این حال، همان‌طور که تحلیل‌‌‌های اندیشکده موسسه خاورمیانه اشاره می‌کند، چین و روسیه قادر به جبران اثرات اقتصادی تحریم‌‌‌های آمریکا نیستند. شورای روابط خارجی اروپا استدلال می‌کند که اگر ایران بخواهد حمایت خود از روسیه را کاهش دهد، این اهرمی برای اروپایی‌ها بر ایران ایجاد می‌کند. اندیشکده چتم هاوس استدلال می‌کند که بعید است ایران به زودی روابط خود با روسیه را کاهش دهد، اما ممکن است در میان‌‌‌مدت دور شدن ایران امکان‌‌‌پذیر باشد (و احتمالا پیش‌‌‌نیاز برای کاهش تحریم‌‌‌ها است).
اقدامات ایران در خارج از کشور
از زمان ایجاد جمهوری اسلامی در سال 1979، ایران از گروه‌های آزادی‌بخش در سراسر خاورمیانه حمایت کرده است. پزشکیان از سپاه پاسداران تمجید کرده و از حزب‌الله لبنان و حماس حمایت کرده است. در حالی که هم او و هم رهبر معظم انقلاب خواهان پیشبرد روابط با کشورهای عرب خلیج فارس هستند، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ایران را یک بازیگر تجدیدنظر‌طلب منطقه‌ای می‌دانند. از زمان احیای روابط ایران و عربستان در سال 2023، بهبود چندانی در روابط عربستان و ایران مشاهده نشده است.
برنامه هسته‌ای ایران
از زمان خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام – توافق هسته‌ای ایران) و اعمال مجدد تحریم‌ها در سال 2018، ادعا می‌شود ایران به طور فزاینده‌ای مفاد این توافق را نقض کرده است. ایران محدودیت‌های موجود در ذخایر اورانیوم غنی‌‌‌شده خود را که 30 برابر حد مجاز برجام است، تغییر داده و غنی‌‌‌سازی اورانیوم را تا 60‌درصد آغاز کرده است که به میزان قابل‌توجهی بیش از 3.67‌درصد توافق‌شده در برجام است. برخی تحلیلگران استدلال می‌کنند که ایران اکنون می‌تواند مواد شکافت‌‌‌پذیر کافی برای سلاح‌‌‌های هسته‌‌‌ای را در صورت تمایل، تقریبا به صورت فوری تولید کند، اگرچه تولید کلاهک قابل تحویل یک تا دو سال طول می‌‌‌کشد. ایران مدعی است که تمایلی به ساخت سلاح هسته‌ای ندارد. در ارزیابی اطلاعاتی آمریکا در سال 2024 ادعا شده‌است که ایران چنین فعالیت‌‌‌هایی را انجام نمی‌‌‌دهد، اما اگر بخواهد در موقعیت بهتری برای انجام این کار قرار دارد.
انتخاب پزشکیان می‌تواند بر مذاکرات هسته‌ای تاثیر بگذارد؟
پزشکیان گفته است که تحریم‌‌‌ها را یک آسیب جدی می‌‌‌داند و از اجرای برجام حمایت می‌کند. تحلیل منتشره در موسسه سیاستگذاری مرکز مطالعات استراتژیک استدلال می‌کند که انتخاب پزشکیان فرصتی برای تعامل فراهم می‌کند که نباید از آن گذشت، حتی اگر به قیمت محدود شدن انتظارات باشد. در نهایت رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تعیین خواهد کرد که آیا ایران دوباره با برجام تعامل خواهد کرد یا خیر. پس از انتخاب پزشکیان، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده «هیچ انتظاری» در مورد تغییر دولت در ایران ندارد. وی گفت: اقدامات ایران در خاورمیانه از 7 اکتبر 2023 به این معنی است که موضوع هسته‌ای «در حال حاضر از هرگونه راه‌حل دیپلماتیک معنی‌دار فاصله دارد». این دیدگاه ایالات متحده با رهبران اتحادیه اروپا و دولت بریتانیا مشترک است که دیپلماسی همچنان «موثرترین راه» برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/833629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسئله بچه‌های مسئولین

حمله «جوان» به «فراستی»: مسعود جان! سفره امریکا چرب‌تر بود؟!

آدم‌کشی با اسلحه

گزارش «سازندگی» درباره حضور مهاجران افغانستانی‌ در تهران

تفنگ‌های حقیقی و خواهرهای دلتنگ

کمترین درد با پیوند کلیه به روش نوین

رابطه مستقیم غذا با انواع بیماری ها

جهان بر چهار پایه استوار است

قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی مشخص شد

قهرمانان ورزشی استان در گود مهر و معرفت

تراکتور‌های کشاورزی به جی پی اس مجهز می‌شوند

نیاز مبرم به تمامی گروه‌های خونی در استان فارس

برگزاری المپیاد ورزشی فرزندان، کارکنان و سربازان زندان‌های فارس

جزئیات طرح پلیس راهور تهران برای اول مهر

مهم‌ترین تفاوت بین آلرژی و عفونت

درمان افسردگی با طلای سرخ

بیماری‌های شایع در فصل پاییز

خطرات دود سیگار و قلیان برای کودکان

چند خوراکی مفید برای تقویت ریه‌ها

نکاتی درباره سرطان‌های دستگاه گوارش

آرتروز و موضوع مهم نماز ‌

چطور در سریعترین حالت وزن کم کنیم؟

راهکارهای موثر برای تقویت ریه‌ها

درمان افسردگی با غذاهای ایرانی

ادعایی درباره یک فرد جدید در ماجرای وام‌های نجومی

انتقاد وزیر اقتصاد از بدقولی روسیه برای سرمایه‌گذاری در ایران

فروش فوق العاده کامیون فورس محصولات بهمن دیزل ویژه نمایشگاه خودروی مشهد +جدول قیمت

بخشودگی جرائم مالیاتی در صورت پرداخت بدهی تا 29 شهریور تمدید شد

هفته وحدت نقطه عطف برای همه مسلمانان جهان

8 پروژه عمرانی و خدماتی در فشافویه به بهره‌برداری رسید

3 انتصاب جدید در هیئت فوتبال استان فارس

انتقاد روزنامه اصولگرا از انتصابات دولت پزشکیان

نگران برای وفاق

شرط وفاق باور به «حق برابر شهروندان» است

روش‌های درمان لنف ادم

آلرژی غذایی و ارتباط آن با سیستم ایمنی بدن

مصرف مداوم دمنوش‌های گیاهی ممنوع!

استفاده از آستین کشی بعد از جراحی لنف

نکاتی مهم در مورد مصرف مکمل‌ها در کودکان

آخرین فرصت خرید اینترنت تابستانی ارزان با تعرفه ویژه

نظرات جدید کارشناسان درباره قیمت اتریوم

رییس اتاق تهران: همه کشورهای دنیا غیر از جیبوتی که جمعه تعطیل است، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند

مشترکات امت اسلامی عامل همگرایی است

حاشیه‌های دیدار امروز جمعی از علما و بزرگان اهل سنت کشور با رهبر انقلاب |‌ تصاویر

مدرسه تاریخی22 بهمن ارومیه میزبان شاعران و دوستداران شعر و ادب

بزرگترین مراسم مولودی‌خوانی کشور در دیار وحدت شیعه و سنی

ماجرای بمب کشف شده در روستای امیرایوب استان فارس چه بود؟

آنچه بر روغن‌نباتی نرگس شیراز گذشت

بازگشت ایران به راهبرد صبر استراتژیک

تخم لق زنگزور؛ پهلوی‌ها با واگذاری آرارات ضربه تاریخی به ایران زدند