صدور بیش از هزار اخطاریه برای آلوده کنندگان خاک در خراسان رضوی /رسیدگی به 49 شکایت با موضوعیت پسماند
سازمان حفاظت محیط زیست
بزرگنمايي:
پیام فارس - مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در ارتباط با وضعیت حفاظت از خاک در استان گفت:بیش از هزار اخطاریه به واحدهای آلاینده خاک دراستان طی یک سال اخیر ابلاغ شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تورج همتی افزود: طبق مواد 11 ، 14 و 15 قانون حفاظت از خاک، موضوع شناسایی و پایش واحدهای آلاینده خاک در دستور حوزه نظارت و پایش این اداره کل بوده که بر این اساس طی یک سال اخیر مجموعاً 6633 نوبت پایش از واحد های صنعتی بعمل آمده و برای واحدهای آلاینده خاک 1077اخطاریه زیست محیطی صادرشده است.
این مقام مسئول ضمن اشاره به ابلاغ قانون حفاظت از خاک به تمامی ارگانها و سازمان های اجرایی استان گفت: طی این ابلاغ بر ضرورت لحاظ اعتبارات لازم برای پیشگیری یا جبران خسارت ناشی از آلودگی یا تخریب خاک در موافقتنامه ها تأکید شده است .
وی همچنین درخصوص اجرای ماده 19 قانون حفاظت ازخاک دراستان به تهیه بانک اطلاعاتی تمامی لندفیلهای روستایی و شهری و بانک اطلاعاتی سدهای باطله و پایش محلهای دفن پسماند استان و نمونه برداری از خاک اشاره کرد و افزود: دریک سال اخیر 1580 نوبت بازدید کارشناسی از واحدهای تولید کننده پسماند و زباله گاه ها برای نظارت بر پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه درسراسر استان صورت گرفته و به 49 شکایت با موضوعیت پسماند رسیدگی شده است.
وی درخصوص ماده 13 قانون حفاظت از خاک که به وظیفه مندی در مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و شهرکها و نواحی صنعتی می پردازد گفت:تمامی مصوبات و ضرورت های اجرایی به ارگانهای متولی ابلاغ شده و از اقدامات صورت گرفته در مناطق ویژه اقتصادی استان گزارشات کاملی تهیه و به سازمان مرکزی ارسال شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، 670 نوبت پایش و نظارت بر پسماند بیمارستانی در سطح استان،12 نوبت پایش واحدهای تولید کننده پسماند ویژه و 336 نوبت نظارت و کنترل زباله گاه های استان را درفهرست اقدامات به عمل آمده دراین خصوص عنوان کرد و افزود: به همت سازمان جهاد کشاورزی استان، 4840 کیلوگرم سموم سنواتی امحاء اصولی شدند و مدیریت تلفیقی آفات در سطح 20500 هکتار از مراتع استان انجام شده است .
همتی همچنین با اشاره به اینکه خراسان رضوی به دلیل شرایط جغرافیایی بصورت مستمر در معرض پدیده بیابان زایی قرار دارد و سالانه به طور متوسط 15 تن در هکتار فرسایش خاک در استان را شاهد هستیم گفت: جنگلکاری بیش از 2600 هکتار از اراضی از سال 1392 تا کنون، بیابان زدایی بیش از 304 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان به منظور مدیریت مناطق بیابانی و مهار کانون های بحرانی فرسایش خاک،اجرای 550 هزارهکتار طرح مرتعداری،اجرای 13 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و نیزاجرای 17 هزار احیاء و توسعه گیاهان داروئی به همت منابع طبیعی و آبخیز داری استان از جمله اقدامات موثر در کاهش تبعات ناشی از فرسایش خاک در استان بوده است.
وی همچنین به استفاده از بقایای هرس درختان به میزان 180 هزار تن در سال ، استفاده از 21 هزارتن گلبرگ گل زعفران در تولید کود و مصارف صنعتی، تبدیل حدود 100 هزار تن بقایای پسته به کود آلی در سال و تولید 86880 تن کود آلی در سال اشاره کرد و افزود: سازمان مدیریت و پسماند شهرداری مشهد نیز نسبت به ایجاد لندفیل مهندسی و منطبق با ضوابط مربوطه برای دفن پسماندهای پزشکی در مرکز استان اقدام کرده است و ضمن اینکه این محدوده ژئوممبران و فنس کشی شده است،برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا ،پسماندهای بی خطر شده نیز با رعایت ضوابط دفن اعم از آهک پاشی و.... در این لندفیل مدیریت می شوند.
-
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۳:۵۹
-
۹۸ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/164427/