پیام فارس
امام صادق (ع) معارف دینی را تقویت کرد؛ لزوم تبیین جهاد علمی
پنجشنبه 4 ارديبهشت 1404 - 13:29:46
پیام فارس - بیست و پنجم ذی‌القعده مصادف با سالروز شهادت ششمین امام شیعیان، حضرت جعفر صادق (ع) به عنوان رئیس مکتب تشیع است.
امام صادق (ع) در هفدهم ربیع‌الاول سال 83 قمری چشم به جهان گشود و در 31 سالگی به امامت رسید و 34 سال امامت شیعیان را برعهده داشت، ابوعبدالله، ابو اسماعیل و ابوموسی از کنیه‌های آن امام همام به شمار می‌رود و «صابر، طاهر و فاضل» از جمله لقب‌های ششمین پیشوای شیعیان و «صادق» نیز مشهورترین لقب ایشان است چند سال آخر عمر پربرکت آن حضرت بر خلاف دوران اولیه امامتشان، دوره سختی‌ها بود و سرانجام کار به جایی رسید که با تمام فشارها، منصور چاره‌ای ندید که امام صادق (ع) را که رهبر شیعیان بود در سال 132 قمری مسموم و به شهادت رساند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دانشگاه علمی امام صادق (ع) با پرورش شاگردانی چون هشام بن حکم و مفضل بن عمر، نسل جدیدی از متکلمان آشنا با منطق، فلسفه و مباحثات بین‌مذهبی را معرفی کرد.
در روزگاری که امت اسلامی طعم تلخ حکومت ستمگرانه حاکمان بنی امیه را می‌چشید، امام جعفر صادق (ع) توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم سازد.
همزمان با این مناسبت مراسم‌های عزاداری در گوشه گوشه استان برگزار می‌شود و جمعیت فراوانی از عشاق اهل بیت (ع) در هیئات مذهبی حضور می‌یابند.

پیام فارس

اهمیت جایگاه امام صادق (ع) در راستای گسترش اسلام
حجت‌الاسلام «علیرضا ابراهیم‌زاده» رئیس اداره تبلیغات اسلامی صومعه سرا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شاخصه‌های این امام بزرگوار اظهار کرد: ائمه اطهار (ع) دارای ویژگی‌های اخلاقی و فضائل بسیاری هستند اما یک ویژگی خاص در هر امام معصوم وجود دارد که همین شاخصه، وجه‌تمایز در برابر سایر امامان محسوب می‌شود.
وی گفت: یکی از ویژگی‌های بارز امام صادق (ع) به عنوان ششمین امام شیعیان، علم فراوان ایشان است به همین جهت بنیان‌گذار دانشگاه اهل بیت (ع) نامیده می‌شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا افزود: امام صادق (ع) همچون سایر ائمه اطهار (ع) نقش بسزایی در نشر و گسترش معارف دینی داشتند ناگفته نماند که این تلاش ایشان در دوران سخت و مشقت‌بار و خفقان رقم خورد که اکثریت جامعه با فرهنگ دینی ضدیت داشتند.
حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده با اشاره به اهمیت جایگاه امام صادق (ع) در راستای گسترش اسلام بیان کرد: پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) فرصت مناسبی برای تبلیغ و ترویج دین فراهم نشده بود تا دوران امام صادق (ع) که ایشان از این موقعیت و شرایط جامعه به خوبی بهره‌گیری نمود و در راستای ادامه راه پدر بزرگوارشان گام برداشتند.
وی اضافه کرد: ایشان به عنوان بنیان‌گذار دانشگاه اهل بیت (ع) حدود چهار هزار نفر عالم و شاگرد را تربیت نمودند که از جمله شاگردان ایشان؛ هشام‌بن‌حکم، مفضل بن عمر کوفی جعفی، محمدبن‌مسلم ثقفی، هشام‌بن‌سالم، مؤمن طاق، جابر بن حیان و … هستند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی صومعه‌سرا گفت: اکثر روایات و احادیث مربوط به دوران امام صادق (ع) است به‌گونه‌ای که مذهب تشیع به نام مذهب جعفری و فقه تشیع به نام فقه جعفری نامیده شده است.
حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده افزود: الگوی ائمه اطهار به‌خصوص امام جعفر صادق (ع) مناسب تمام اعصار است لذا نیازمند تبعیت از سیره این امام بزرگوار در تمام شئونات زندگانی خویش هستیم تا در مسیر سعادت گام برداریم.

پیام فارس

تقویت معارف دینی توسط امام صادق (ع)
حجت الاسلام «سیاوش تائب» کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: امام جعفر صادق (ع) با تربیت شاگردان بی شمار در حوزه علم و دانش، پایه‌های اندیشه و مکتب تشیع را تقویت کرد.
وی با بیان اینکه امام جعفر صادق (ع) معارف دینی را تقویت کرد، افزود: در دوره امامت امام صادق (ع) مسلمانان بیش از پیش به علم و دانش روی آوردند و همین امر نشان دهنده اثرگذاری مکتب آن امام همام در سطح جامعه بوده است.
این کارشناس مسائل دینی و مذهبی ادامه داد: نه تنها اهل تشیع بلکه بسیاری از بزرگان اهل سنت نیز از شاگردان مکتب امام صادق (ع) هستند و برخی از آنها نظیر ابوحنیفه به شاگردی امام (ع) افتخار داشتند.
وی با اشاره به اینکه تربیت بیش از چهار هزار دانشمند در زمینه‌های مختلف علمی، تبیین فقه و تفسیر قرآن به روش اسلام ناب محمدی (ص) و احیای احادیث نبوی از جمله خدمات امام صادق (ع) است، افزود: ششمین ستاره فروزان آسمان امامت و ولایت بر اساس استعدادهای شاگردانش هر یک را در زمینه‌ای خاص تعلیم و تربیت می‌کرد.
حجت الاسلام تائب ادامه داد: دوران زندگی امام صادق (ع) نقطه عطفی در تاریخ اسلام است، چرا که موتور حرکتی در پیشبرد علوم اسلامی و انسانی و مادی بود و با تربیت شاگردان بسیار اسلام ناب محمدی (ص) و مذهب مقدس تشیع گسترش چشمگیری داشت.
وی اضافه کرد: امام صادق (ع) نمونه‌ای از برترین رهبر تشیع است که توانست جمعیت عظیمی از مخالفان عترت را با خود همراه کرده و با دو ابزار علم و اخلاق مخالفان را جذب دین مقدس اسلام کند.
کد خبر 6445214

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/948646/امام-صادق-(ع)-معارف-دینی-را-تقویت-کرد؛-لزوم-تبیین-جهاد-علمی
بستن   چاپ