پیام فارس
صادرات فارس، 103 درصد از واردات پیشی گرفت
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 20:43:24
پیام فارس - مدیرکل گمرکات فارس گفت: واردات استان فارس در سال گذشته 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار و صادرات آن 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار بوده است که این اختلاف، تراز تجاری مثبت 103 درصدی را برای استان رقم زده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ایوب زارعی امروز _چهارشنبه سوم فروردین در نشست خبری با تأکید بر نقش کلیدی گمرک به‌عنوان مرزبان اقتصادی کشور در اجرای سیاست‌های بازرگانی و برنامه‌های اقتصادی دولت و تشریح وظایف گمرک اظهار کرد: عبور و مرور کالا، کنترل و نظارت بر آن، آموزش کارکنان، بازرسی‌ها، کشف تخلفات و کسب درآمد برای دولت از طریق دریافت حقوق و عوارض کالاهای وارداتی و صادراتی از جمله وظایف گمرک است.
وی با تاکید بر اهمیت تأمین امنیت و سلامت جامعه در این زمینه افزود: گمرکات فارس شامل مناطق ویژه اقتصادی شیراز، فرودگاه‌های شیراز و لامرد و مناطق ویژه اقتصادی لارستان، جهرم و کازرون است. تمام رویه‌های گمرکی از جمله ورود موقت، ورود قطعی، پردازش، مرجوعی، و عبور خارجی و داخلی، در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام می‌شود.
مدیرکل گمرکات فارس گفت: گمرک فرودگاه شیراز علاوه بر فعالیت‌های مسافری در حوزه صادرات و واردات نیز فعال است؛ گمرک لارستان که از 33 سال پیش راه‌اندازی شده و تا پیش از آبان 1401 صرفاً در حوزه مسافری فعالیت می‌کرد، اکنون رویه‌های تجاری را نیز پوشش می‌دهد.
زارعی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد و همچنین منطقه ویژه اقتصادی کازرون تمام رویه‌های گمرکی را ارائه می‌دهند، افزود: منطقه ویژه اقتصادی جهرم نیز که دو سال پیش افتتاح شده است، خدمات گمرکی عمومی ارائه می‌دهد و سال گذشته حدود پنج میلیون دلار صادرات از آن انجام شده است. همچنین، گمرک امانات پستی شیراز، در همکاری با اداره کل پست استان، مسئولیت پردازش مرسولات پستی را بر عهده دارد.
وی در ادامه با اشاره به آمار صادرات سال گذشته گمرک استان گفت: در این مدت، 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار از استان فارس صادر شده است.
مدیرکل گمرکات فارس عمده کالاهای صادراتی را به شمش آلومینیوم با 20 همت به ترکیه، شمش فولادی با چهار همت به عراق، سرامیک به عمان، رزین به چین، شیرین بیان به امارات، خرما به پاکستان و کود اوره به هند اعلام کرد.
به گفته زارعی، 175 هزار و 726 تن کالا به ارزش 297 میلیون و 348 هزار و 430 دلار وارد استان شده و 597 هزار و 297 تن کالا به ارزش 603 میلیون و 80 هزار دلار صادر شده است. این امر منجر به تراز تجاری مثبت 103 درصدی برای استان شده است. پودر آلومینیوم از چین و کشنده از چین مهمترین کالاهای وارداتی بودند، در حالی که صادرات شامل کالاهایی مانند شمش آلومینیوم، شمش فولادی، سرامیک، رزین، شیرین بیان، خرما و کود اوره به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، عراق، عمان، چین، امارات، پاکستان و هند بوده است.
وی گفت: فعالیت گمرکات فارس در حوزه مسافری نیز قابل توجه بوده است. در سال گذشته، 268 هزار مسافر ایرانی و 61 هزار مسافر خارجی وارد استان شده و 284 هزار مسافر ایرانی و 62 هزار مسافر خارجی از استان خارج شده‌اند. همچنین، گمرک فارس در سال 1402 مجوز ترخیص طلا و جواهرات را دریافت کرد.
زارعی گفت: درآمد حاصل از فعالیت‌های گمرکی استان در سال گذشته نزدیک به دو هزار میلیارد تومان بوده و حجم کل تجاری (صادرات و واردات) به 900 میلیون و 427 هزار و 532 دلار رسیده است.
مرکز آموزش گمرک فارس که به عنوان مرکز آموزش گمرکات جنوب کشور شناخته می‌شود، سال گذشته 60 هزار نفر ساعت آموزش ارائه داده است.
زارعی به چالش‌هایی مانند عوارض صادراتی، نرخ پایه صادراتی، مشکلات لجستیکی و حمل و نقل، تعلل در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات گمرکی اشاره کرد که مانع از توسعه بیشتر صادرات می‌شوند.
کد خبر 860259

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/948486/صادرات-فارس،-103-درصد-از-واردات-پیشی-گرفت
بستن   چاپ