پیام فارس
نوبرانه بهار، کلید مغذی بدن
سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 - 09:27:15
پیام فارس - خراسان / هر فصل نوبرانه‌هایی دارد و در بهار، می‌شود در خیلی از خانه‌ها باقلا را در شکل‌های مختلف پیدا کرد. خیلی‌ها آن را می‌جوشانند و به عنوان میان‌وعده می‌خورند. بعضی الان مشغول پاک‌کردن و ذخیره آن در طول سال و پخت باقالی پلو هستند و بعضی دیگر دانه‌های این بنشن محبوب را برای پختن در شب‌های سرد زمستان خشک می‌کنند. بنشن به سبزیجاتی می‌گویند که داخل غلاف رشد می‌کنند اگرچه ممکن است غلاف همیشه خوردنی نباشد. باقلا اولین بار هزاران سال پیش در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا کشت شد و امروزه می‌تواند در مکان‌های مختلف در سراسر جهان رشد کند، در آشپزی در فرهنگ‌های مختلف، از چینی تا آمریکای جنوبی، جزو غذاهای اصلی شناخته می‌شود و به اشکال مختلفی قابل مصرف است. حالا ما با توجه به فصل برداشت و استفاده از باقلا می‌خواهیم به کمک سایت webmd خواص این ماده مغذی را بررسی ‌کنیم و از نقش‌های آن در سلامت بدن بگوییم.
 ​​​​​​​
یک فنجان باقلا، پر از پروتئین و فولات
 یک فنجان باقلای پخته‌شده حاوی تقریباً یک سوم پروتئین مورد نیاز روزانه شماست. پروتئین یکی از مهم‌ترین مواد مغذی در رژیم غذایی شماست. خوردن غذاهای پر پروتئین می‌تواند به شما کمک کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. پروتئین همچنین به رشد و حفظ عضلات بدن کمک می‌کند. اگر غذاهای حیوانی و سرشار از پروتئین مانند گوشت، پنیر یا تخم‌مرغ مصرف نمی‌کنید، اضافه کردن باقلا و سایر منابع گیاهی به رژیم غذایی‌تان می‌تواند به اطمینان از دریافت پروتئین کافی کمک کند. همچنین یک فنجان باقلا تقریبا نیمی از نیاز روزانه شما به فولات را تامین می‌کند. فولات نوعی ویتامین است که به بدن شما کمک می‌کند تا DNA و سلول‌های جدید بسازد. فولات به ویژه برای زنان باردار بسیار مهم است. دریافت فولات کافی می‌تواند خطر نقایص مادرزادی مرتبط با مغز را کاهش دهد. می‌توانید فولات را از ویتامین‌ها و مکمل‌های بدون نسخه دریافت کنید. ترکیب مکمل‌ها با غذاهای حاوی فولات بالا مانند باقلا یک راه آسان برای وارد کردن کافی این ماده مغذی به رژیم غذایی شماست.
بازار
منگنز باقلا؛ آچار فرانسه بدن
دانه‌های باقلا سرشار از منگنز است. بدن شما از منگنز برای حفظ ساختار و استحکام استخوان استفاده می‌کند. دریافت منگنز کافی در رژیم غذایی ممکن است به پیشگیری از پوکی استخوان و سایر مشکلات استخوانی کمک کند و یک فنجان باقلا حدود یک سوم نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می‌کند. منگنز همچنین به بدن شما در هضم گلوکز که یک ماده مغذی کلیدی برای تامین انرژی بدن است، کمک می‌کند. اگر در تبدیل گلوکز به انرژی مشکل دارید یا اگر دیابت دارید و بدن تان نمی‌تواند آن را هضم کند دریافت منگنز کافی در رژیم غذایی ممکن است شانس ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
کمک فیبر و آهن باقلا به جریان خون
باقلا سرشار از فیبر و منبع خوبی از آهن است. فیبر یک ماده مغذی است که به هضم، حفظ سطح گلوکز سالم و جلوگیری از تجمع کلسترول کمک می‌کند. کلسترول یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در بدن شما و سایر غذاها وجود دارد. کلسترول بیش از حد از روغن‌ها یا محصولات حیوانی می‌تواند در شریان‌های شما (لوله هایی که خون شما از آن ها جریان می‌یابد) جمع شود. کلسترول می‌تواند منجر به حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی شود. خوردن فیبر کافی می‌تواند به جلوگیری از انسداد شریان‌های کلسترول کمک کند. آهن عنصری است که بدن شما برای دریافت انرژی از اکسیژن هنگام تنفس استفاده می‌کند. دریافت نکردن آهن کافی در رژیم غذایی می‌تواند منجر به کم‌خونی شود. کم‌خونی زمانی است که بدن شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند و این می‌تواند منجر به خستگی شدید، ضعف ایمنی و مشکلات معده شود. خوردن باقلا می‌تواند به شما کمک کند به مقدار توصیه شده روزانه آهن خود برسید.
چه زمانی باقلا دردسرساز می‌شود؟
در میان همه نقش‌های مثبت باقلا، این دانه مغذی هم می‌تواند دردسرساز شود! اما این دردسرها چه هستند؟
ناراحتی گوارشی| حبوبات و باقلا اغلب باعث نفخ و گاز معده می‌شوند. این روند طبیعی است و به دلیل نحوه هضم آن ها توسط بدن شما اتفاق می‌افتد. این مشکلات گوارشی می‌تواند ناراحت کننده باشد. برای جلوگیری از نفخ، سعی کنید به جای خوردن یک‌باره و حجم زیاد، باقلا را به تدریج وارد رژیم غذایی خود کنید. این کار می‌تواند گازهای عبوری و نفخ را کاهش دهد.
فاویسم | لوبیا فاوا یا همان باقلا می‌تواند باعث تنگی نفس، افزایش ضربان قلب و سایر علایم برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی G6PD شود. این واکنش فاویسم نامیده می‌شود اما تهدیدکننده زندگی نیست. کودکان در معرض خطر بیشتری برای علایم شدید فاویسم هستند. ‌بسیاری از افراد مبتلا به G6PD نمی‌دانند که به آن مبتلا هستند. اگر مطمئن نیستید که با خوردن باقلا مبتلا به فاویسم می‌شوید یا خیر، با یک پزشک صحبت کنید.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/947732/نوبرانه-بهار،-کلید-مغذی-بدن
بستن   چاپ