پیام فارس
نگرانی از جذب پرستاران خوزستانی توسط کشورهای خلیج فارس
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 14:44:06
پیام فارس - طی سال‌های اخیر،مهاجرت پرستاران خوزستانی به کشورهای عربی خلیج فارس به یکی ازمهم‌ترین چالش‌های نظام سلامت ایران تبدیل شده است. دلایل اصلی این جذب شامل حقوق و مزایای بیشتر،شرایط کاری مناسب‌تر،نزدیکی جغرافیایی، و نیزمهارت‌های زبانی پرستاران خوزستانی است - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، طی سال‌های اخیر، مهاجرت پرستاران خوزستانی به کشورهای عربی خلیج فارس به یکی از مهم‌ترین چالش‌های نظام سلامت ایران تبدیل شده است.
دلایل اصلی این جذب شامل حقوق و مزایای بیشتر، شرایط کاری مناسب‌تر، نزدیکی جغرافیایی، و مهارت‌های زبانی پرستاران خوزستانی است. خروج نیروی پرستاری متخصص، فشار مضاعفی را بر کادر درمانی باقی‌مانده وارد کرده و منجر به کاهش کیفیت خدمات درمانی می‌شود. این امر به خصوص در مناطق محروم استان خوزستان، جایی که کمبود نیروی انسانی شدیدتر است، آشکارتر است. 
کاهش کیفیت درمان، افزایش فشار روانی بر کادر موجود و کاهش رضایت بیماران از جمله پیامدهای این بحران است. 
این مهاجرت‌ها می‌توانند از یک زاویه دیگر، فرصت‌هایی برای بازنگری در ساختار نظام سلامت کشور ایجاد کنند. اصلاح قوانین و سیاست‌های حمایت از نیروی انسانی، آموزش و ارتقاء تخصصی پرستاران، و ایجاد جذابیت‌های مالی و معنوی، می‌توانند از جمله اقداماتی باشند که این بحران را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کنند.
اما مهاجرت نیروی کار متخصص باعث کاهش سرمایه انسانی و تحمیل هزینه‌های سنگین به نظام آموزشی و سلامت کشور می‌شود. سرمایه‌گذاری در پرورش نیروهای جایگزین، علاوه بر صرف منابع مالی، نیازمند زمان طولانی و برنامه‌ریزی دقیق است.

پیام فارس

در ادامه برای پیگیری این موضوع خبرنگار تسنیم « با توجه به اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس پرستاران خوزستانی را که زبان عربی بلد هستند، به‌راحتی جذب می‌کنند چه اقداماتی برای جذب و نگهداری کادر درمانی متخصص در استان خوزستان انجام شده؟» رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حاتم بوستانی به گفت و گو پرداخت.
تورم و تعرفه های غیرمنطقی علت اصلی مهاجرت پزشکان
وی با بیان اینکه هم پزشکانی که زبان غیرمشترک دارند و هم پزشکانی که زبان مشترک دارند با کشورهای خلیج فارس و اروپایی فعالیت می کنند گفت: واقعیت امر این است که آنها دلاری حقوق می گیرند دلاری هم زندگی می‌کنند اما ما ریالی حقوق می‌گیریم دلاری زندگی می‌کنیم.
بوستانی با بیان اینکه تازمانی که موضوع تورم، حقوق و تعرفه‌های دریافتی پزشکان منطقی نباشد تغییرات قابل توجه ممکن نیست گفت: آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران نداریم؛ لذا نه تنها کشورهای حوزه خلیج فارس کادر درمان را جذب می‌کنند بلکه کشورهای اروپایی کادر درمان ما را جذب هم می‌کنند. حتی به آنها گفته‌اند نیاز به زبان مشترک نداریم و نیز محدودیت سنی وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ضمن تأکید بر شرایط سخت کاری کادر درمان، خواستار تعدیل حقوق پزشکان با توجه به مسئولیت‌های سنگین آن‌ها شد تا با افزایش دریافتی، زندگی متعادل‌تری برای آنان فراهم شود.
وی خواستار تعدیل حقوق کادر درمان با توجه به سختی کار و مسئولیت‌های آن‌ها شد.
وی در ادامه تاکید کرد که برنامه ریزی برای بهبود وضعیت درآمد اعضای هیئت علمی و کادر بهداشت و درمان در حال انجام است تا پزشکان ترغیب شوند به حوزه زیبایی گرایش پیدا نکنند.

پیام فارس

کشورهای عربی به‌راحتی پرستاران خوزستانی را جذب می‌کنند!
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اهواز با بیان "در زمینه تأمین نیروی انسانی در کشور با یک وضعیت بغرنج مواجه هستیم."، گفت: این معضل در خوزستان شدیدتر است زیرا کشورهای حاشیه خلیج فارس پرستاران خوزستانی را که زبان عربی بلد هستند، به‌راحتی جذب می‌کنند!
علیرضا گچ‌کوبان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه استان خوزستان با کاهش تعداد پرستاران مواجه است، اظهار کرد: در زمان حاضر در کل کشور با یک مسئله بغرنج در تأمین نیروی انسانی مواجه هستیم؛ یک زمانی نسبت پرستار به‌ازای هر تخت بیمارستانی در استان خوزستان 0.63 بود اما الآن در حال کاهش به 0.5 یعنی کمتر از یک پرستار به‌ازای هر تخت بیمارستانی است.
وی افزود: کنار وجود مشکل در تأمین نیرو، یکی از معضلاتی که در استان خوزستان با آن مواجه هستیم موضوع مهاجرت نیروهای پرستاری به خارج از کشور است و کشورهای حاشیه خلیج فارس بدون هیچ‌گونه سختی و صرفاً با یک آزمون، به‌راحتی پرستاران ما را که زبان عربی بلد هستند، جذب می‌کنند! در کشوری مانند عمان حقوقی که به پرستاران ایرانی پیشنهاد می‌کنند نزدیک به 10 برابر حقوقی است که پرستاران داخل کشور دریافت می‌کنند و کنار آن، مسکن مناسب و رفاهیات دیگر را نیز در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.
گچ‌کوبان ادامه داد: در سال‌های گذشته میزان جذب پرستاران مطلوب و متناسب با زیرساخت‌های موجود نبوده است؛‌ خوزستان یکی از پایین‌ترین پرداختی‌ها از نظر زمانی و مبلغ کارانه و اضافه‌کاری پرستاران را دارد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری خوزستان با ابراز اینکه به‌دلیل شرایط اقلیمی، نگه‌داشت نیروی انسانی در استان‌ خوزستان بسیار سخت است، متذکر شد: هیچ‌گونه مزیتی برای پرستاران در این استان لحاظ نمی‌شود به همین دلیل پرستارانی که طرح خود را در این استان می‌گذرانند یا در این استان مشغول به تحصیل هستند نیز بعد از تمام شدن دوره تحصیل و طرح خود به خدمت در سایر شهرها و استان‌ها سوق داده می‌شوند.
گزارش از فاطمه دقاق نژاد
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/947404/نگرانی-از-جذب-پرستاران-خوزستانی-توسط-کشورهای-خلیج-فارس
بستن   چاپ