پیام فارس - به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله سید باقر موسوی صفوی دارفانی را وداع گفت. وی از چهرههای برجسته دینی و علمی شیعه در منطقه کشمیر بود که تمام عمر شریف خود را وقف گسترش تعالیم نورانی اسلام و مکتب اهلبیت علیهمالسلام کرد. در پی در گذشت این عالم وارسته علمای حوزه علمیه در پیام های جداگانه به خانواده ایشان و شیعیان هندوستان تسلیت گفتند.
دفتر حضرت آیت الله سیستانی به مناسبت ارتحال آیت الله سید محمد باقر موسوی کشمیری از علمای کشمیر، پیام تسلیتی صادر کرد.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
(انا لله وانا الیه راجعون)
خبر ار تحال عالم جلیل القدر حجه الاسلام والمسلمین آقای حاج سید محمد باقر موسوی کشمیری (طاب ثراه) موجب تألم و تأسف فراوان گردید.
آن بزرگوار سالهای طولانی از عمر شریف خود را در ترویج دین مبین و خدمت به مؤمنین صرف، و در این زمینه زحمات فراوانی را متحمل شدند.
با عرض تسلیت مصیبت وارده به همه برادران و خواهران ایمانی در کشمیر و به خصوص به بستگان گرامی می علاقمندان محترم آن فقید سعید، از خداوند متعال برای ایشان علو درجات و برای بازماندگانشان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت داریم.

پیام تسلیت آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال عالم برجسته و اندیشمند فرهیخته کشمیری آیت الله سیدباقر موسوی صفوی -رحمه الله علیه- که عمر خود را در ترویج معارف اسلامی و خدمت به مردم گذراند تسلیت عرض میکنم.
آن عالم جلیل القدر در نقش امین مردم و مرجعیت شیعی در منطقه کشمیر به مسائل اجتماعی و فرهنگی مردم آن خطه و دفاع از حقوق شیعیان اهتمام داشت و در فعالیتهای تبلیغی مخلصانه خود، هدایتگر مردم به مکتب اهل بیت -علیهم السلام-، وحدت و تقوا بود.
بیشک خدمات علمی و اجتماعی آن مرحوم و تألیفات ارزشمندش ذخیرهای گرانسنگ برای مردم و حوزههای علمیه خواهد بود.
سید هاشم حسینی بوشهری
رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

مجمع جهانی اهلبیت(ع) در پی ارتحال آیت الله سید محمدباقر موسوی از علمای کشمیر هند، پیام تسلیتی به شرح زیر صادر کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت عالم ربانی و شخصیت عظیم الشان حضرت حجت الاسلام والمسلمین علامه سید محمدباقر موسوی بدگامی موجب تأسف و تأثر گردید.
ایشان پس از گذراندن دوران تحصیلات عالی در ایران و عراق، در موطن خود به ترویج دین اسلام و معارف اهل بیت(ع) تلاش وافر داشتند. آن مرحوم دارای محبوبیت مردمی و متخلق به اخلاق کریمه بودند. تألیف کتابها و سخنرانیهای مؤثر، حل امور شرعیه شیعیان و تربیت شاگردان از آثار و خدمات آن عالم برجسته بود.
مجمع جهانی اهل بیت(ع) این ضایعه غمانگیز را به خانواده محترم ایشان، مسلمانان جامو و کشمیر و بویژه شیعیان آن منطقه تسلیت عرض نموده و از درگاه الهی برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و رضوان و برای بازماندگان و فرزندان ایشان صبر و اجر جزیل مسئلت مینماید.
گفتنی است، دفتر مرکزی آیتالله حافظ بشیر حسین نجفی دامظله در نجف اشرف، با صدور پیام تسلیت، فقدان این فقیه بزرگوار را ضایعهای جبرانناپذیر برای مؤمنان کشمیر توصیف کرد.
همچنین حجتالاسلام سید اشرف علی الغروی، نماینده آیتالله العظمی سید علی حسینی سیستانی (دامظله)، با اشاره به تواضع، سادگی، تقوا و اخلاص آن مرحوم، ایشان را شخصیتی بینظیر در خدمت به دین و جامعه معرفی کرد.
نگاهی به زندگی مرحوم آیت الله موسوی صفوی
آیتالله سید باقر موسوی صفوی در سال 1940میلادی در منطقه بُدگام کشمیر و در خانوادهای شریف و منتسب به امام موسی کاظم علیهالسلام دیده به جهان گشود. خاندان وی همواره در عرصه نشر معارف اسلامی و خدمت به دین و مذهب در کشمیر پیشتاز بودهاست.
سفر پربار علمی به نجف اشرف و نیل به مقام اجتهاد
وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود آغاز نموده و پس از آن برای تکمیل سطوح عالی علوم دینی به نجف اشرف مشرف شد. این عالم دینی از محضر اساتید بزرگوار همچون آیتالله العظمی سید ابوالقاسم خوئی و آیتالله العظمی سید علی حسینی سیستانی بهرهمند شد و در نهایت، با اخذ اجازه اجتهاد، در زمره فقهای برجسته قرار گرفت.
بازگشت به وطن و تلاش مستمر در مسیر هدایت دینی
پس از بازگشت به کشمیر، به تأسیس و سرپرستی مؤسسه علمی و دینی «ادارۂ بابالعلم» در بُدگام پرداخت و نسل جوان را با معارف اهل بیت علیهمالسلام آشنا ساخت. بیان شیوا، روش تربیتی تأثیرگذار و شخصیت متواضع ایشان، جایگاه ویژهای در دل شاگردان و مردم ایجاد کرده بود.
نمایندگی مرجعیت و اهتمام به وحدت اسلامی
آیتالله باقر موسوی صفوی به عنوان نماینده حضرت آیتالله العظمی سید علی حسینی سیستانی دامظله در منطقه کشمیر، مسئولیت سنگینی در هدایت دینی، رسیدگی به مسائل اجتماعی شیعیان و دفاع از حقوق آنان بر عهده داشت. ایشان همواره بر وحدت اسلامی و پرهیز از تفرقه و افراطگرایی تأکید میورزید.
آثاری ماندگار در عرصه قلم و اندیشه
این عالم فرهیخته در کنار فعالیتهای تبلیغی، در عرصه تألیف نیز فعال بود و آثار ارزشمندی به زبانهای عربی، فارسی و کشمیری از خود برجای گذاشت. آثار ایشان در حوزههای فقه، کلام، تاریخ و ادب، امروز نیز در مراکز علمی و حوزوی مورد استفاده قرار میگیرد.
شخصیتی ممتاز در عرصه علم، تبلیغ و هدایت امت
آیتالله باقر موسوی صفوی خطیبی توانا، محققی برجسته و عالمی جامعالشرایط بو که در علوم مختلف اسلامی، از جمله فقه، اصول، فلسفه، کلام و تاریخ تبحری خاص داشت.
عالمی که نامش جاودانه خواهد ماند
بیتردید خدمات علمی و معنوی آیتالله موسوی صفوی، راهی روشن برای آیندگان و ذخیرهای گرانسنگ برای جامعه شیعه خواهد بود. از خداوند متعال مسئلت داریم که ایشان را با اجداد طاهرینشان، حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله، امیرالمؤمنین علیهالسلام، حضرت زهرا سلاماللهعلیها و سیدالشهدا علیهالسلام محشور فرماید و به بازماندگان صبر و اجر عنایت کند.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/947091/پیام-تسلیت-علما-و-نهادهای-حوزوی-درپی-رحلت-آیت-الله-موسوی-صفوی