پیام فارس - روزنامه جوان / «همگرایی تهران- ریاض و سیاست اصولی ایران» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم حمیدرضاشاهنظری است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
در عصری که غرب آسیا در گرداب بحرانهای مصنوعی و دستساخته استکبار جهانی دست و پا میزند، دیدار خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، با رهبر حکیم انقلاب اسلامی، نه تنها میتواند گامی بلند در مسیر تنشزدایی باشد، بلکه میتواند سرآغاز نظمی نوین در جغرافیای پرآشوب منطقه شود. این ملاقات و پیامهای رد و بدل شده فراسوی مراودات دیپلماتیک مرسوم، پیامی صریح به بازیگران منطقهای و فرامنطقهای مخالف وحدت اسلامی و وحدت کشورهای منطقه مخابره کرد؛ ایران، قدرت امنیتساز و رهاییبخش منطقه است و عربستان، با خردورزی و درک ضرورتهای زمانه، عزم خود را برای پشت سر نهادن کشمکشهای دیرینه و ترسیم افقی روشن از همکاریهای راهبردی با ایران جزم کرده است.
با این حال، در پس این دیدار، برخی این پرسش را مطرح میکنند که آیا این سفر، حرکتی حسابشده برای خنثیسازی و پیشگیری از واکنشهای جمهوری اسلامی ایران در برابر تهاجمات احتمالی زمینی متحدان امریکا به یمن یا حتی تهاجم رژیم صهیونیستی به خاک میهن اسلامیمان است. در این مورد باید گفت که اولاً جمهوری اسلامی ایران برخلاف تبلیغات در اوج قدرت است و از اقتدار لازم برای دفع هر توطئهای برخوردار است و تقریباً مطرح شدن مداوم تهاجم به آن را باید بیشتر یک عملیات ادراکی برای تأثیرگذاری بر جامعه و مسئولان ایرانی با هدف ایجاد ناامنی روانی و اقتصادی و گرفتن امتیازات سیاسی دانست نه یک طرح واقعی. در ثانی دستگاههای اطلاعاتی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با بصیرتی کمنظیر و هوشیاری انقلابی، نه تنها بر این سناریوها اشراف کامل دارند، بلکه با دقتی ژرف، تحرکات منطقهای و نیات همه بازیگران منطقهای و فرامنطقهای را زیر نظر داشته و با درکی عمیق از بازیهای پیچیده سیاستمداران مستکبر دنیا، هرگز اجازه نخواهند داد وحدت منطقهای، به ابزاری برای تثبیت سلطه استکبار تبدیل شود.
رهبر حکیم انقلاب در این دیدار، با ترسیم افقی روشنبینانه، بر همافزایی راهبردی و همپوشانی منافع ملی دو کشور تأکید فرمودند. این بیانات حکیمانه، گنجینهای از فرصتهای بیبدیل در عرصههای اقتصادی، امنیتی و فناوریهای پیشرفته را در برابر دو کشور نمایان ساخت. پس از دههها رقابت ژئوپلیتیک و اختلافات تحمیلی بدخواهان ملتهای منطقه، برخی از دولتهای منطقه به این ادراک رسیدهاند که امریکا و رژیم صهیونیستی در نهایت شر مطلق هستند و تفرقه میان ملتها و دولتهای منطقه، تنها به تضعیف جبهه اسلام و تقویت دشمنان مشترک انجامیده است.
همکاری دوجانبه ایران و عربستان به عنوان دو کشور مهم جهان اسلام میتواند طلسم بحرانهای ساختگی را بشکند و غرب آسیا را به کانون ثبات و پیشرفت تبدیل کند و افقهایی جدید در مبارزه با استکبار به ویژه در مبارزه با رژیم صهیونیستی به عنوان مهره اصلی آن بگشاید. با این حال، ایران انقلابی با چشمانی باز و بصیرتی نافذ هرگونه حرکت مشکوک را رصد میکند تا مبادا این دیپلماسی، به ابزاری برای محدودسازی حق مشروع دفاع از ملتهای مظلوم منطقه تبدیل شود. رهبر حکیم انقلاب با اشاره به «دشمنانی همگرایی ایران و عربستان و گسترش روابط میان آنان دارد» به نقش مخرب قدرتهای استکباری بهویژه امریکا و رژیم جعلی صهیونیستی اشاره کردند و عربستان را به دقت و بصیرت در این موضوع فراخواندند.
بازار
![]()
یکی از مهمترین بخشهای این دیدار اشاره رهبر معظم انقلاب اسلامی به برخی پیشرفتهای ایران که قاعدتاً شامل حوزههای هستهای صلحآمیز، زیستفناوری، پهپادها و صنایع دفاعی و موارد مشابه دیگر میشود و آمادگی جمهوری اسلامی ایران به کمک به عربستان در این عرصهها بود. این پیشنهاد در واقع اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به همه کشورهای اسلامی در منطقه برای حل مشکلات آنها و رفع نیازهایشان با هدف کاهش و قطع وابستگی به قدرتهای مستکبر فرامنطقهای است. همان سیاستی همیشگی که امور منطقه و امنیت منطقه باید به دست کشورهای منطقه فراهم شود و بیگانگان نباید در این منطقه حضور داشته باشند و در امور آن دخالت کنند. پیشنهاد گشادهرویانهای که عربستان نیز که امروز در مسیر کاهش وابستگی به غرب و تنوعبخشی به اقتصاد خود گام برمیدارد، میتواند از این ظرفیتهای کمنظیر بهره بگیرد. این پیشنهاد، بازتابی از استراتژی کلان جمهوری اسلامی است؛ «همبستگی منطقهای، جایگزین بهتری برای وابستگی به استکبار جهانی است.»، اما ایران، با هوشیاری تمام مراقب است که این همکاریها به اهرمی برای مهار سیاستهای دفاعی یا واکنشهای انقلابیاش در برابر تهدیدات خارجی مبدل نشود.
سخنان رهبر انقلاب، فراسوی مرزهای جغرافیایی، خطابی به تمامی ملتهای مسلمان نیز بود. در جهانی که استکبار با تفرقهافکنی و بحرانسازی، امت اسلام را تضعیف میکند، همگرایی ایران و عربستان میتواند الگویی تابناک از اتحاد باشد. این دیدار در بحبوحه فجایع یمن و فلسطین، نویدبخش عبور از دوران تنش به عصر همکاری است. اما جمهوری اسلامی ایران بهخوبی میداند که برخی بازیگران بینالمللی ممکن است از این دیپلماسی، برای کاستن از فشارهای خود در برابر اقدامات تجاوزکارانهشان سوءاستفاده کنند. جمهوری اسلامی، با هوشیاری انقلابی، آماده است در عین پیشبرد روابط سازنده، از حقوق ملتهای مظلوم و ثبات و امنیت خود و منطقه نیز دفاع کند.
دیدار خالد بن سلمان با رهبر انقلاب، گامی بلند در مسیر بازتعریف معادلات منطقه است. ایران با دیپلماسی هوشمندانه و مبتنی بر عزت، راه تنشزدایی را هموار کرده، اما با چشمانی بینا، تحرکات دشمنان را زیر نظر دارد تا مبادا این گفتوگوها، بهانهای برای محدودسازی واکنشهای مشروعش در برابر تهدیدات باشد یا دولتی در منطقه از حسن نیت جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده کند. اگر عربستان با صداقت در این مسیر گام نهاده باشد، غرب آسیا میتواند از چنگال مداخلات خارجی رهایی یابد و عصر جدیدی از صلح، پیشرفت و استقلال را تجربه کند. جمهوری اسلامی ایران هیچ تغییر سیاستی نداده و بر همان سیاست اصولی همیشگی خود است که با تکیه بر حکمت، عزت و مصلحتاندیشی، آماده همکاری با همه کشورهای منطقه به جز رژیم جعلی و استکبارساخته صهیونیستی است، اما هرگز اجازه نخواهد داد این روابط، به ابزاری برای مهار اقتدار دفاعیاش تبدیل شود. جهان امروز شاهد آزمونی تاریخی است؛ آیا ریاض میتواند این فرصت طلایی را به نقطهعطفی برای تحول منطقه و رهایی خود از سیطره استکبار تبدیل کند؟
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/946996/سرمقاله-جوان--همگرایی-تهران--ریاض-و-سیاست-اصولی-ایران