پیام فارس
مدیرکل ارشاد فارس: بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 00:19:10
پیام فارس - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه‌، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است.
مهدی رنجبر شامگاه شنبه در آیین بزرگداشت هفته سعدی اظهار کرد: امروز در آغازین روز از هفته بزرگداشت جهانی شیخ اجل، گرد هم آمده‌ایم تا بزرگ‌مردی از دیار سخن، استادِ بی‌بدیلِ نثر و نظم، حکیمِ نازک‌خیالِ شیراز، سعدی شیرین‌سخن را گرامی بداریم؛ مردی که قرن‌هاست کلامش نه‌تنها بر لب ایرانیان، که بر زبان جهانیان جاری‌ست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: سعدی، فرزند مهر و معرفت، در بوستانش از فضیلت‌ها گفت و در گلستانش، از انسان. او معلم جان‌ها بود؛ نه از برای اندرز خشک، که با بیانی شیرین، با نگاهی عاشقانه، با قلبی تپنده برای انسان و انسانیت.
او اضافه کرد: کلام سعدی، آیینه‌ای‌است که در آن، نه‌فقط چهره‌ ایران، بلکه چهره‌ تمام بشریت را می‌توان دید. او شاعر عدالت بود، راوی رنج تهیدستان، و مبلغ مهر و دوستی.
رنجبر یادآور شد: سعدی نه تنها شاعر بزرگ اخلاق و معرفت بود بلکه نمونه‌ٔ تمام‌عیاری از مداراگری، گفت‌وگومداری و فرهنگ‌دوستی بود؛ مردی که در هر سطر کلامش، مهربانی موج می‌زند و در هر حکایتش، خرد و انسانیت تنیده شده است.
او که معتقد است سعدی، اهل گفت‌وگو بود نه ستیز، ادامه داد: سعدی شیرینی بیان را با عمق معنا درآمیخت، چنان‌که تلخی حقیقت را نیز در جامی از لطف و لبخند به مخاطب می‌نوشاند؛ این ویژگی را مردم شیراز، پارس و ایرانیان از او به ارث برده‌اند، مردمانی که سخن‌پرورند، مردمانی که قرن‌هاست با زبان مهر، با روح صلح با لبخند و با احترام به دیگری زیسته‌اند.
رنجبر گفت: شاید راز ماندگاری سعدی نیز در همین باشد که کلامش نه زبانی برای سلطه، بلکه پلی برای تفاهم است؛ نه ابزاری برای قضاوت، بلکه چراغی برای درک متقابل و امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه‌، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌ست.
بیشتر بخوانید
وزیر میراث فرهنگی: زبان سعدی ابزار دیپلماسی فرهنگی است / ایرانیان همواره صلح‌طلب بوده‌اند
امام جمعه شیراز: خوب فهمیدن سعدی در گرو آشنایی با وحی، قرآن و حدیث است
استاندار فارس: سعدی باید در مدرسه، مسجد و مدیریت بازآفرینی شود

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/946794/مدیرکل-ارشاد-فارس--بازگشت-به-سعدی،-بازگشت-به-گفت‌وگوی-اصیل-انسانی‌است
بستن   چاپ