پیام فارس
نسخه طب سنتی برای مهار حساسیت‌های بهاری/ آلرژی در گرم مزاجان چه علائم و تدابیری دارد؟
جمعه 29 فروردين 1404 - 16:35:36
پیام فارس - خبرآنلاین /به گفته عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش، در خصوص اینکه آلرژی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند تحقیقاتی صورت نگرفته اما به نظر می رسد در مزاج‌های گرم و تر و سرد و تر بیشتر بروز کند.
فاخره بهبهانی: سیستم ایمنی به گونه ای تنظیم شده که با ورود عوامل خارجی همچون انواع میکروب‌ها و ذرات ناشناخته به بدن اقدام به سرکوب آن‌ها می‌کند، اما برخی مواقع سیستم ایمنی نسبت به عوامل خارجی، واکنش بیشتری نشان می دهد و علایمی تظاهر می‌کند که تحت عنوان حساسیت یا آلرژی نام برده می‌شود.
آلرژی از دیدگاه طب سنتی
دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: در طب سنتی آلرژی با تظاهر علایمی تعریف می‌شود و اغلب نوعی نقص در سیستم ایمنی یا همان قوه مدبره بدن است که به دلیل اختلال در اخلاط و مزاج بروز می‌کند و در برخی فصول همچون بهار که مواد و اخلاط بدن تمایل به حرکت دارند بیشتر از سایر فصول رخ می دهد. عقیده بر این است که با بروز علایم حساسیت، قوه مدبره بدن سعی بر پاکسازی و خروج مواد زاید و اخلاط نامطلوب دارد که برای حفظ سلامت، مفید و علایم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در خصوص اینکه آلرژی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند تحقیقاتی صورت نگرفته اما به نظر می رسد در مزاج‌های گرم و تر و سرد و تر بیشتر بروز کند. در این مکتب، هدف از پیشگیری یا درمان آلرژی‌ها جلوگیری از آزاد شدن یا تجمع مواد آلرژن در بدن و دفع مواد زاید است. آلرژی در مزاج‌های گرم و سرد علایم مختلفی دارد و نسخه هر مزاج با دیگری متفاوت است.

پیام فارس


آلرژی در گرم مزاجان چه علائم و تدابیری دارد؟
عامل محرک سیستم ایمنی در مزاج‌های گرم صفراست که ماده ای سوزاننده و خورنده است و سبب بروز علایمی چون کهیر، آبریزش و التهاب بینی، سرخی چشم‌ها، خونریزی بینی، دمل و... می‌شود. پرهیز از چربی‌ها و شیرینی‌ها، مصرف خنکی جاتی چون سکنجبین، سرکه، آبغوره، اسفرزه، خرفه، تخم کتان، به دانه، چغاله بادام، گوجه سبز، کاهو، کرفس، ریواس، آش گشنیز، خورش سبزیجات، مصرف مسهل‌ها و ملین‌ها نظیر آلو می‌تواند صفرا و حرارت خون را مهار و سبب بهبود علایم حساسیت شود. فصد و حجامت در کنار ورزش و پرهیز غذایی، تحت نظر متخصص می‌تواند مفید باشد.
در سرد مزاجان چطور؟
حساسیت در سرد مزاجان همراه با ترشحات آبکی گاهی غلیظ به رنگ سفید یا سبز و سنگینی در سر و صورت و پف آلودگی است که در اثر مصرف مواد رطوبی وخیم تر می‌شود و هر چه علایم آبریزش بیشتر باشد ناشی از رطوبت مغز و معده است. باد سرد برای این مزاج تشدید کننده است و باید مصرف خنکی‌ها و تری افزاهایی چون ماست، دوغ و انواع غذاهای آبکی را محدود کنند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/946335/نسخه-طب-سنتی-برای-مهار-حساسیت‌های-بهاری--آلرژی-در-گرم-مزاجان-چه-علائم-و-تدابیری-دارد؟
بستن   چاپ