پیام فارس
مهم ترین ارگ های ایران که حالا جاذبه تاریخی اند + تصاویر
جمعه 29 فروردين 1404 - 04:47:30
پیام فارس - به گزارش آفتاب نو، ارگ بم بزرگ‌ترین بنای خشتی جهان است که در زمانه خود هسته مرکزی شهر بم بوده و در حال حاضر به‌عنوان یکی از شاهکارهای معماری خشتی تاریخ معماری شناخته می‌شود. این ارگ که به‌عنوان پنجمین اثر ایرانی در میان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است به گمان باستان‌شناسان به دوران هخامنشیان (حدود 500 سال قبل از میلاد) بازمی‌گردد.
ارگ بم
ارگ راین
یکی از باشکوه‌ترین آثار تاریخی کرمان ارگ راین است. این بنای تاریخی یکی از بزرگ‌ترین و دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است که تا 150 سال پیش، قابل سکونت بوده. قلعه راین بر موجودیت راین قبل از اسلام مهر تأیید می‌زند. این بنای خشتی مدرک گویایی است که گفته می‌شود قدمت و سابقه این دیار را به دوره ساسانیان می‌رساند.

پیام فارس

ارگ بهارستان
ارگ بهارستان از نمادهای تاریخ خراسان جنوبی است که در بیرجند به باغ زرشکی شهرت دارد و از دوره افشاریه برجای مانده است. این ارگ که در سال‌های 1205 و 1206 هجری قمری ساخته شده است سال 1379 به ثبت ملی رسید. نمای خارجی این بخش دارای تزئینات آجرکاری، بخش دوم قلعه دفاعی بنا و دارای یک برج و حصار و سومین بخش حیاط اندرونی و اطاق‌های دور تا دور آن است.

پیام فارس

ایزدخواست
دژ ایزدخواست که آن را با نام‌های قلعه کهنه و قلعه سرسنگ هم می‌شناسند، یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌های ایران است که در فارس و در نزدیکی شهر آباده قرار دارد. این دژ باستانی بر فراز قلعه‌ای بلند قرار گرفته که مسیر دسترسی مهاجمان را تقریبا ناممکن می‌کند. ایزدخواست مجموعه‌ای از خانه‌ها، پل‌ها، کاروانسراها و اصطبل‌ها بوده که در کوچه‌های تنگ بنا شده‌اند.

پیام فارس

قلعه شوش
قلعه شوش قلعه‌ای از سوی ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان‌شناسان فرانسوی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپه‌ای تاریخی بنا شد. مجسمه معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی از مهم‌ترین آثار به‌دست آمده از این تپه‌هاست.

پیام فارس

ارگ تهران
ارگ تهران و برخی از ساختمان‌های درون آن ساخته دوران صفوی و زندیه است. این ارگ در زمان آغامحمدخان تقریباً در شمال تهران آن زمان قرار داشت و یک طرف آن به حصار شهر و طرف دیگرش متصل به شهر بود، اما در سال‌های بعد و با توسعه شهر تهران و ایجاد خیابان‌های جدید، ارگ در نقطه مرکزی تهران قرار گرفت.

پیام فارس

منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویش‌های ملی؟ تلفات جاده‌ای؛ ضرورت آموزش و رعایت قوانین برای حفظ جمعیت فعال مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/946184/مهم-ترین-ارگ-های-ایران-که-حالا-جاذبه-تاریخی-اند---تصاویر
بستن   چاپ