پیام فارس
بازدید خبرنگاران گروه رسانه‌ای مهر از شبکه «الجزیره» + تصاویر
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 15:10:19
پیام فارس - اعضای هیئت اعزامی گروه رسانه‌ای مهر در سفر به قطر امروز چهارشنبه از قسمت‌های مختلف بخش عربی و انگلیسی شبکه تلویزیونی الجزیره بازدید کردند.
این دومین سفر خبرنگاران گروه رسانه‌ای مهر به دوحه و بازدید از خبرگزاری رسمی قطر و شبکه الجزیره است؛ اولین بازدید در آذر 1403 صورت گرفت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
9 آذر 1403 دکتر محمد مهدی رحمتی، مدیر عامل گروه رسانه‌ای مهر و احمد بن سعید الرمیحی، مدیر عامل خبرگزاری رسمی قطر در دوحه توافق‌نامه همکاری امضا کردند.
پیش از این نیز گروه رسانه‌ای مهر با خبرگزاری های تاس، اسپوتنیک و روسیاسگودنیا روسیه، شینهوا چین، کریاتایمزِ کره جنوبی، صدای افغان (آوا) افغانستان، کیودوی ژاپن، وام امارات، برنامای مالزی، بریکس‌تی‌وی، و آرمن‌پرس ارمنستان تفاهم‌نامه‌هایی برای توسعه همکاری‌ها در زمینه تبادل اخبار، گزارش‌ها و نیز همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی، احتماعی، و چندرسانه‌ای و استفاده از فناوری‌های نوین امضا کرده بود.
در بازدید امروز نمایندگان گروه رسانه‌ای مهر و میزبانان شبکه الجزیره بر سیاست‌های خبری و دیدگاه‌های مشترک در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه در زمینه مسئله فلسطین و اهمیت پوشش رسانه‌ای نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و جنایت‌های این در کشورهای غرب آسیا تاکید کردند.

پیام فارس

پیام فارس

پیام فارس

همچنین در این دیدار هئیت اعزامی گروه رسانه‌ای مهر ضمن بازدید از بخش‌های مختلف شبکه رسانه‌ای الجزیره با چگونگی و روند تهیه و تولید و پخش برنامه‌های خبری و محصولات رسانه‌ای و تاریخچه تکامل بخش‌های مختلف این شبکه از جمله بخش‌های انگلیسی و عربی آشنا شدند.
«طوفان الاقصی» چگونه الجزیره را تغییر داد؟
در روند این بازدید کارکنان الجزیره با اشاره به پوشش لحظه‌به‌لحظه تحولات غزه، بر نقش این شبکه در آشکارسازی و مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و نسل‌کشی مردم فلسطین برای افکار عمومی جهان تاکید داشتند و آن را نقطه درخشانی در تاریخ شکل‌گیری این شبکه توصیف می‌کردند.
به عنوان مثال آنها دراین‌باره توضیح دادند که بعد از عملیات «طوفان‌الاقصی» مقاومت فلسطین در 7 اکتبر، این شبکه تمرکز اصلی خود بر پوشش تحولات میدانی در غزه قرار داد تاجایی که یکی از برنامه‌های محبوب صبح‌گاهی خود را که در «استودیو14» این شبکه تولید و پخش می‌شد، متوقف کرده و تمام منابع انسانی و تجهیزاتی آن را صرف پوشش بهتر و دقیق‌تر جنایت‌های رژیم صهیونیستی کرد و این برنامه صبحگاهی همچنان متوقف است.

پیام فارس

آنها همچنین از افزایش قابل‌توجه فشار رژیم صهیونیستی بر الجزیره بعد از طوفان‌الاقصی از جمله تعطیلی دفاتر و اعمال محدودیت‌ها بر دسترسی خبرنگاران این شبکه به مناطق جنگی در غزه گفتند.
داستان درختِ برنزی در محوطه شبکه الجزیره
خودنمایی درختی فلزی در حیاط بخش عربی شبکه الجزیره توجه هر ببینده‌ای را به خود جلب می‌کند. این درخت از برنز ساخته شده و بر روی هر برگ آن نام «خبرنگار شهیدی» هک شده که در نقاط درگیری و جنگ‌های مختلف در جهان «شهید شدند.»
به گفته یکی از کارکنان شبکه الجزیره «از سال 2003 تاکنون 18 خبرنگار این شبکه هنگام پوشش خبری در درگیری‌ها و جنگ‌ها شهید شدند.؛ اولین خبرنگار شهید شبکه الجزیره طارق ایوب در جنگ عراق بود و تازه‌ترین شهید نیز حسام شبات در جنگ غزه است؛ دیگر خبرنگارها نیز در سوریه، لیبی و یمن شهید شدند.»
وی در ادامه تاکید کرد: ما نام این خبرنگاران را بر روی این درخت هک کردیم تا نشان دهیم که آنها هنوز بین ما هستند؛ آنها در حال انجام مأموریت‌شان بودند و موقعی کشته شدند که می‌خواستند حقیقت را روایت کنند.»

پیام فارس

پیام فارس

در بین این اسامی هک‌شده، نامی آشنا به چشم می‌خورد: «شیرین ابوعاقله»؛ خبرنگار برجسته فلسطینی شبکه الجزیره که در اردیبهشت 1401 درحالی‌که جلیقه خبرنگاری به تن داشت عامدانه و به ضرب شلیک گلوله توسط نظامیان صهیونیست در شهر جنین در کرانه باختری به شهادت رسید.
ابوعاقله اکنون به یکی از نمادهای مقاومت فلسطین و مایه افتخار شبکه الجزیره و نیز به نماد شرافت رسانه‌ای در سراسر جهان تبدیل شده است.
نزدیک به 3 سال از شهادت شیرین ابوعاقله می‌گذرد، اما الجزیره با طرق مختلف همچنان تلاش دارد خود را میراث‌دار شرافت این شهید فلسطینی بداند تاجایی‌که امروزه نیز دیوارنگاره‌ای بزرگ از کارزار «عدالت برای شبرین» بر روی دیوار درب خروجی این شبکه به چشم می‌خورد.

پیام فارس

کد خبر 6436981

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/945581/بازدید-خبرنگاران-گروه-رسانه‌ای-مهر-از-شبکه-«الجزیره»---تصاویر
بستن   چاپ