پیام فارس
فناوری نوآورانه‌ی پلاسمای سرد، راهکاری برای حل مشکل کم‌آبی کشور
شنبه 23 فروردين 1404 - 13:20:28
پیام فارس - به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از فارس، «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران صبح امروز در سفر به استان فارس از دو پروژه نوآورانه مبتنی بر فناوری پلاسمای سرد رونمایی کرد.
اولین پروژه سامانه تصفیه صنعتی شیرابه زباله لندفیل شیراز است که برای اولین بار در کشور اجرا می‌شود و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شیرابه‌های آلاینده را به آبی با پارامتر‌های استاندارد برای استفاده در کشاورزی و طبیعت تبدیل می‌کند، این پروژه می‌تواند الگویی برای حل مشکلات مشابه در سایر نقاط کشور باشد.
دومین پروژه، افتتاح کلینیکی در بیمارستان سیدالشهدا (ع) جهرم است که از فناوری پلاسمای سرد برای درمان انواع زخم‌ها، از جمله زخم‌های دیابتی و مقاوم به درمان، بهره می‌برد. هر دو پروژه، گامی موثر در جهت حفاظت از محیط زیست، کاهش آلایندگی و ارتقای کیفیت زندگی مردم هستند.
محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، در حاشیه امضای قرارداد تصفیه شیرابه‌های زباله لندفیل شیراز، از پسماند‌های شهری به عنوان یکی از معضلات جدی کشور نام برد و بر بحران جدی شیرابه‌ها و آثار مخرب آن بر سلامت مردم، محیط زیست و منابع آب و خاک تاکید کرد.
وی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران در راستای کاربردی کردن فناوری‌های خود، از فناوری پلاسمای سرد در حوزه محیط زیست بهره گرفته است. پایلوت‌های این فناوری با موفقیت اجرا شده و نتایج مثبتی در زمینه تصفیه و پاکسازی محیط زیست حاصل شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که پس از ارزیابی آمادگی‌های لازم، شهر شیراز به عنوان اولین مکان برای اجرای طرح تصفیه شیرابه زباله با فناوری پلاسمای سرد انتخاب شده است. امروز تفاهم‌نامه این پروژه با همکاری وزارت کشور، استانداری فارس و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، بین سازمان انرژی اتمی و شهرداری شیراز امضا شد. این انتخاب پس از مذاکرات و هماهنگی‌های اولیه بین شرکت تخصصی سازمان انرژی اتمی و شهرداری شیراز صورت گرفته است.
اسلامی عنوان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه روزانه 100 متر مکعب شیرابه تصفیه خواهد شد و به آبی گوارا و قابل استفاده مجدد تبدیل می‌شود. تاکنون در کشور اقدامی با این کیفیت و قابلیت اجرایی نشده بود، هر چند پیش‌تر فرایند خنثی‌سازی انجام می‌گرفت، اما کیفیت آن به گونه‌ای نبود که مورد پذیرش محیط زیست قرار گیرد یا به چرخه روان‌آب‌ها بپیوندد.
وی افزود: 50 درصد از هزینه این سرمایه‌گذاری را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل کرده و 50 درصد دیگر نیز از سوی شهرداری تامین خواهد شد تا سازمان انرژی اتمی ایران بتواند این دانش را به شکلی دقیق، عملیاتی و اجرایی به‌کار گیرد. پیش‌بینی شده است که این پروژه در بازه زمانی 16 ماهه به بهره‌برداری برسد.
معاون رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم این پروژه را در سایر شهر‌های کشور نیز آغاز کنیم. شیراز نخستین شهری بود که پیش‌قدم شد و در این مسیر پیشتازی کرد. سازمان انرژی اتمی ایران، ظرفیت‌های خود را بر اساس میزان تقاضا، تطبیق خواهد داد. در شرایطی که تنش‌های آبی، کم‌آبی و خشکسالی از چالش‌های اصلی کشور محسوب می‌شوند، جلوگیری از نشت شیرابه زباله‌ها به درون زمین، ممانعت از آلودگی آب‌های زیرزمینی و تلاش برای جبران کمبود منابع آبی از اهداف بنیادین و اصلی این طرح است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط عملیات زمینی راه حل بازپس گیری سرزمین‌های اشغالی است شیراز بار دیگر داغدار عباس زمانه شد آیین «ستاره‌های شهر» با هدف بزرگداشت شهید «عباس دوران» برگزار می‌شود

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/943310/فناوری-نوآورانه‌ی-پلاسمای-سرد،-راهکاری-برای-حل-مشکل-کم‌آبی-کشور
بستن   چاپ