پیام فارس
آیه 4 سوره صف؛ داشتن اراده پولادین در راه پیکار با دشمنان خدا
شنبه 9 فروردين 1404 - 10:25:24
پیام فارس - شیراز-مدیر مرکز تخصصی امام حسین(ع) بابیان اینکه آیه 4 سوره صف درباره داشتن اراده پولادین درراه پیکار با دشمنان خدا است،گفت:شأن نزول این آیه درباره رشادت های امام علی(ع) درمقابله با کفار است.

حجت الاسلام و المسلمین احمد چوگانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آیه 4 سوره صف در وصف کسانی است که در راه خدا جهاد کرده و اراده پولادین و استوار دارند، گفت: خدای متعال در این آیه شریفه می‌فرماید « إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُمْ بُنْیَانٌ مَرْصُوصٌ » «خدا کسانی را دوست دارد که صف زده در راه او جهاد می‌کنند از ثابت قدمی گویی بنایی پولادین و استوارند» که کلمه مَرْصُوصٌ به معنای محکم کردن است که اصل این کلمه از رصاص به معنای سرب و قلع بوده منظور این هست که یک بنایی از سرب ساخته شده باشد.
وی با اشاره به اینکه این آیه شأن نزولی هم دارد، ادامه داد: ابن عباس یکی از مفسرین بزرگ صدر اسلام می‌فرماید که این آیه شریفه راجع به حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام و بعضی دیگر از اصحاب رسول خدا نازل شده و حتی از اهل سنت هم شأن نزول این آیه شریفه رو علی علیه السلام مطرح کردند.
مدیر مرکز تخصصی امام حسین ( ع) افزود: حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام از جمله شخصیت‌هایی بود که در جنگ‌هایی که کفار بر علیه اسلام و مسلمین تحمیل می‌کردند یک حضور بسیار مفید مؤثر و کارآمدی داشت در واقع یک فرد کاملاً جهادی بود و در خط مقدم جبهه‌های جنگی که کفار تحمیل می‌کردند حضور پیدا می‌کرد به زیبایی مبارزه می‌کرد مردانه مجاهد می‌کرد و موجبات شکست دشمنان را فراهم می‌کرد.
حجت الاسلام چوگانی با بیان اینکه که اگر علی علیه السلام نبود اسلام نبود، گفت: در جنگ‌ها که نقش مولا علی علیه السلام نقش بسیار مهمی بود و مثلاً در احزاب اگر امام علی علیه السلام نبود قطعاً کفار اسلام رو شکست می‌دادند.
وی ادامه داد: در مقابل عمرو بن عبدود که پهلوان عرب و از کفار بود تنها کسی که جرأت کرد با عمرو بن عبدود مبارزه کند و او را شکست بدهد امام علی علیه السلام بود زیرا عمرو بن عبدود تنها کسی بود که تونست از خندقی که مسلمان‌ها کنده بودند عبور کند و وقتی به این طرف خندق به سمت مسلمان‌ها آمد، همه عقب نشستند هیچکس جرأت نمی‌کرد به جنگ عمرو بن عبدود برود و در این لحظه بود که علی علیه السلام از پیامبر گرامی اسلام ( ص) رخصت گرفت به میدان عمرو بن آمد با او رو شکست داد
مدیر مرکز تخصصی امام حسین ( ع) افزود: عمر بن عبدود شخصیتی است که شمشیر و سلاح او به قدری سنگین بود که چند عرب تنومند و قدرتمند نمی‌تونستند بلندش کنند و تنها کسی که در مقابل او ایستاد و با یک ضربه او رو به جهنم فرستاد امام علی علیه السلام بود و بعد کشته شدن این کفار در مسلمان‌ها روح امیدواری دمیده شد و آمدند مبارزه کردند و در این جنگ، کفار شکست خوردند.
حجت الاسلام چوگانی گفت: پیغمبر اکرم ( ص) به از کشته شدن عمر بن عبدود به دستان حضرت علی ( ع) فرمود: «ضَرْبَهُ عَلّیٍ یَوْمَ الْخَنْدَق افْضَلُ مِنْ عِبادَهِ الثقلین ». یعنی ضربت امام علی ( ع) در روز خندق، از عبادت جن و انس پر فضیلت‌تر است؛ زیرا که جهاد در آئین مقدس اسلام خیلی مهم‌تر از عبادت است.
وی ادامه داد: بعضی از مسلمان‌ها فقط به بعد عبادی اسلام توجه دارند و فقط نماز می‌خونند فقط روزه می‌گیرند اما آنجایی که بحث جهاد مثلاً بحث خمس و زکات است مرد میدان نیستند و آنجایی که بحث دفاع از اسلام و ارزش‌های اسلامی است حضور ندارند، اینها از دیدگاه اسلام اصلاً مورد توجه نیستند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: خداوند در این آیه شریف به همین نکته مهم اشاره دارد که خداوند آنهایی را که در راه او جهاد با جان انجام می‌دهند دوست دارد و آن فردی که فقط عبادت فردی خودش را به جا می‌آورد و اهل جهاد و مبارزه نیست اصلاً دوست ندارد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/939987/آیه-4-سوره-صف؛-داشتن-اراده-پولادین-در-راه-پیکار-با-دشمنان-خدا
بستن   چاپ