پیام فارس
راه‌اندازی 286 غرفه عیدانه صنایع دستی در فارس
سه شنبه 28 اسفند 1403 - 12:12:06
پیام فارس - ایرنا / معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: 286 غرفه صنایع دستی در اماکن گردشگری و مبادی ورودی شهرهای فارس در معرض دید گردشگران نوروزی این استان قرار می‌گیرد.
هاشم شایق، معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: 30 غرفه صنایع دستی در ارگ کریمخان، 40 غرفه در گذر حافظ، 10 غرفه در مجموعه سعدیه و 50 غرفه در تخت جمشید راه‌اندازی شده است.
او اضافه کرد: در ورودی شهرستان‌ها نیز 156 غرفه راه اندازی شده تا هم هنرمندان صنایع دستی فارس هنر خود را به رخ بکشند و هم با استفاده از بازار خوب نوروز کسب روزی کنند.
شایق عنوان کرد: در گذر حافظ 15 رشته بومی صنایع دستی کمتر شناخته شده یا در معرض فراموشی به نمایش گذاشته می‌شود.
معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس یادآور شد: غرفه داران نوروزی باید هم کارت صنعتگری و هم نمونه کار هنری داشته باشند و در ضمن غیر از این غرفه‌ها، بازاری برای عرضه محصولاتشان در اختیار نخواهند داشت .
صادرات یک 1.5 میلیون دلاری صنایع دستی فارس در سالی که گذشت
شایق گفت: صادرات صنایع دستی فارس از مبادی گمرک این استان در 1403 به حدود 1.5 میلیون دلار رسید.
او اظهار کرد: مشکلات ارزی بر صادرات صنایع دستی فارس نیز اثر منفی گذاشته است، چنانکه این میزان صادرات از 9 میلیون دلار در 10 ساله گذشته به این رقم رسیده است.
معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به جایگاه شاخص فارس در عرصه صنایع دستی، یادآور شد: این استان دارای 2 شهر جهانی ، چهار شهر و روستای ملی، 89 رشته بومی و 33 هزار هنرمند مجوز دار صنایع دستی است.
او عنوان کرد: خاتم، منبت، کاشی هفت رنگ، جوک و دست بافته‌های داری از معروفترین صنایع دستی فارس هستند.
شایق اضافه کرد: چهار شهر و روستای دیگر فارس نیز ملی شده که احکام آن بزودی ابلاغ می‌شود.
نگاهی یک ساله به توسعه صنایع دستی در فارس
معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: در 1403 چهار:خانه صنایع دستی با حمایت مالی و مشارکت اداره‌کل میراث فرهنگی فارس راه‌اندازی شد
او افزود: هنرمندان فارس در این سال موفق شدند سه نشان مهر اصالت یونسکو دریافت کنند و 2 نفر نیز مورد تجلیل یونسکو قرار گرفتند.
شایق ادامه داد: در جشنواره صنایع دستی سرو سیمین هنرمندان فارس با ثبت 857 اثر مقام اول کشور را کسب کردند و در این میان یک هنرمند این استان نیز موفق به دریافت نشان سروسیمین شد.
معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: در 1403 چهار مرکز آموزشی و ترویجی صنایع دستی در دل پارگان ارتش در شیراز راه‌اندازی شد و در اختیار هنرمندان شاخص استان قرار گرفت.
او یادآور شد: 2 پویش عمده صنایع دستی فارس «هنر در سنگر» برای آموزش صنایع دستی به سربازان وظیفه و «هنرهای بزرگ، دستان کوچک» برای آشنایی دانش‌آموزان با صنایع دستی استان بود که ادامه می‌یابد.
شایق با بیان اینکه شیراز از منبت بومی و اصیل برخوردار است، اعلام کرد: خانه منبت شیراز در سال 1403 راه اندازی شد و منبت کاران اصیل شیراز دور هم جمع شدند تا این هنر اصیل بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
او گفت: یکسال گذشته 630 هنرمند صنایع دستی فارس بیمه شدند.
شایق اظهار کرد: فارس، در سال 1403 در زمینه آموزش صنایع دستی نیز عملکرد خوبی داشت و یکهزار و 320 نفر آموزش عمومی رایگان به مردم ارائه شد.
معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس افزود: دامنه آموزش صنایع دستی در این سال به زندان‌ها نیز کشیده شد و یکهزار و 350 نفر آموزش دیدند.
او افزود: 160 نفر از زنان سرپرست خانوار نیز آموزش رسمی صنایع دستی دریافت کردند که می‌توانند برای کارآفرینی از تسهیلات کم بهره نیز بهره‌مند شوند.
شایق گفت: در یکسال گذشته هشت مستند کوتاه نیز از اساتید صنایع دستی فارس تولید شد.
بازار

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/937448/راه‌اندازی-286-غرفه-عیدانه-صنایع-دستی-در-فارس
بستن   چاپ