پیام فارس - همشهری آنلاین / این درست است که میوهها برای رژیم غذایی ضروری هستند. اما آیا تا به حال از خود پرسیدهایدکه اگر پس از غذا میوه بخوریم چه اتفاقی میافتد؟ مصرف میوه بعد از غذا یک عادت رایج است، اما میتواند هضم غذا را مختل کرده و بر سلامت کلی تاثیر بگذارد.
به گزارش خبرآنلاین، یکی از مسائل کلیدی افزایش مصرف کربوهیدراتها در کنار سایر وعدههای غذایی است. به عنوان مثال، یک موز حاوی حدود 20 گرم کربوهیدرات است، در حالی که دو عدد موز به 40 گرم کربوهیدرات می رسد. مصرف موز پس از وعدههای غذایی پر کربوهیدرات، میتواند منجر به بار کربوهیدرات بیش از حد شود. عمده غذای ما ایرانیها به ویژه در وعده ظهر برنج است. برنج عمدتا حاوی کربوهیدرات است و مصرف میوه بعد از یک وعده غذایی برنج دار میتواند بار کلی گلیسمی را بالا ببرد و به طور بالقوه بر سطح قند خون تاثیر بگذارد.
اثر فدمپها
نگرانی دیگر افزایش مولکولهای قابل تخمیر معروف به «فدمپ» است که در بسیاری از میوهها مانند سیب و گلابی یافت میشود. هضم میوهها بسیار سریعتر از سایر مواد غذایی است. اما وقتی با وعدههای غذایی سنگینتر همراه میشوند، برای مدت طولانیتری در روده باقی میمانند و به طور بالقوه تخمیر میشوند و باعث نفخ میشوند. هنگامی که این میوهها بعد از غذا مصرف میشوند، به ویژه وعدههای غذایی که حاوی لوبیا یا عدس زیاد مانند آش رشته و سایر انواع آشهای دیگر باشند، این قندهای قابل تخمیر میوهها میتوانند منجر به گاز و نفخ شوند. میکروبیوم روده این مولکولها را تخمیر کرده و در نتیجه برای برخی افراد ناراحتی ایجاد میکند.
بازار
![]()
افسانه کاهش وزن
این تصور غلط وجود دارد که خوردن میوه بعد از غذا به کاهش وزن کمک میکند. با این حال، هر غذایی، از جمله میوهها، کالری دارد. اگر میوهها در کنار یک وعده غذایی کامل مصرف شوند، بدون اینکه فواید مورد نظر را داشته باشند، به سادگی کالری اضافی نصیب بدن میکنند. در نتیجه شما باید تلاش بیشتری برای سوزاندن کالری انجام دهید.
ترکیب درست و مفید
اگر به خوبی با غذاها ترکیب شوند، میوهها همراه با وعدههای غذایی یا بعد از غذا نیز میتوانند فوایدی داشته باشند. به عنوان مثال، مصرف پرتقال همراه با وعدههای غذایی میتواند جذب آهن را به دلیل محتوای بالای ویتامین C افزایش دهد. علاوه بر این، جفت کردن میوههایی با شاخص گلیسمی بالا، مانند موز، با یک وعده غذایی می تواند افزایش قند خون را تعدیل کند. به طور مشابه، گنجاندن یک موز کوچک در کنار یک وعده غذایی ممکن است افزایش قند خون را تعدیل کند و برای کسانی که مقاومت به انسولین یا سلامت پوست را مدیریت میکنند مفید باشد.
اما انتخاب میوهها بهعنوان میانوعدههای مستقل به جای افزودنیهای بعد از غذا، به سیستم گوارش شما اجازه میدهد تا عملکرد مطلوبی داشته باشد و در عین حال از دریافت کالری غیر ضروری و ناراحتیهای گوارشی اجتناب کنید.