غذایی که از پیشرفت « ام اس» جلوگیری میکند
سه شنبه 14 اسفند 1403 - 15:03:55
|
|
پیام فارس - مهر /یک مطالعه جدید نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از ماهی ممکن است پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در برخی بیماران کُند کند. به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که مواد مغذی موجود در ماهی میتواند التهاب را فرو نشاند و از سلولهای مغز محافظت کند و این شرایط ممکن است برای بیماران ام اس مفید باشد. محققان دریافتند بیماران ام اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا حتی غیرچرب مصرف میکردند، 34 درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علائم خود بودند. نتایج نشان میدهد که آنها همچنین حدود 45 درصد خطر کمتری برای کسب امتیاز بدتر در مقیاسی داشتند که ناتوانی اماس را اندازهگیری میکند. « آنا کارین هدستروم »، متخصص ارشد تحقیقاتی در مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، میگوید: «نتایج بر نقش بالقوه رژیم غذایی، بهویژه مصرف ماهی، بهعنوان یک عامل قابل تغییر که میتواند مکمل راهکارهای درمانی موجود برای اماس باشد، تأکید میکند». ام اس زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی فرد به میلین، غلاف محافظی که رشتههای عصبی را میپوشاند، حمله میکند. آسیب به سلولهای عصبی باعث کوچک شدن مغز و همچنین علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد میشود. برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از 2700 بیمار سوئدی مبتلا به ام اس را که در یک مطالعه سراسری بین آوریل 2005 و ژوئن 2015 شرکت کردند، تجزیه و تحلیل کردند. پس از ورود به مطالعه، شرکت کنندگان در مورد بسیاری از عادات سبک زندگی خود، از جمله مصرف ماهی، گزارش دادند. نتایج نشان داد افرادی که ماهی بیشتری میخوردند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، در معرض خطر ناتوانی اماس و بدتر شدن علائم قرار داشتند. به همین ترتیب، افرادی که پس از تشخیص، مصرف ماهی خود را افزایش دادند، از آن سود بردند. در مقایسه با افرادی که ماهی کم میخوردند، بیماران اماس که در رژیم غذایی خود ماهی مصرف میکردند، 20 تا 59 درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن ناتوانی در طی پنج سال پس از تشخیص، بسته به میزان مصرف بودند. به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهیهای چرب دارای فواید مغزی هستند، اما محققان گفتند: «اثرات مفید مشاهده شده از مصرف ماهی بدون چربی نشان میدهد که عوامل دیگری نیز ممکن است نقش مهمی ایفا کنند.» تائورین ، اسید آمینهای که به وفور در ماهی و غذاهای دریایی یافت میشود، میتواند یکی از دلایلی باشد که باعث میشود بیماران ام اس از آن سود ببرند. محققان خاطرنشان کردند: «تورین فراوانترین اسید آمینه آزاد در مغز است و یک منبع غذایی از اسید آمینه موردنیاز برای رفع نیازهای بدن است. محققان افزودند: «تورین عملکردهای سلولی متنوعی دارد، از جمله اقدامات محافظتی سلولی از طریق اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، که آن را به یک عامل درمانی بالقوه برای اختلالات عصبی تبدیل میکند.»
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/934167/غذایی-که-از-پیشرفت-«-ام-اس»-جلوگیری-میکند
|