پیام فارس
وزیر ارتباطات: دولت نباید در خدمات هوش مصنوعی دخالت کند
دوشنبه 6 اسفند 1403 - 10:39:48
پیام فارس - تسنیم /وزیر ارتباطات گفت: در لایه‌های خدماتی (هوش مصنوعی) و کسب‌وکارهایی که اشاره کردم، به نظر ما دولت نباید دخالت کند، چراکه بخش خصوصی می‌تواند با توجه به نیازهای موجود، خدمات متناسبی را توسعه داده و در اختیار مردم قرار دهد.
سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ در گفت‌وگوبا پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری درباره وضعیت هوش مصنوعی در ایران در نمایشگاه پیشگامان اظهار کرد: وقتی درباره هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، باید ابعاد و مؤلفه‌های آن را به‌خوبی بشناسیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی‌ها و جهت‌گیری‌های خود را بر اساس اصول کارشناسی و علمی پیش ببریم. هوش مصنوعی دارای چند لایه متفاوت است که به‌طور خلاصه به آن‌ها اشاره می‌کنم. این لایه‌ها بر اساس تقسیم‌کاری مشخصی تعریف شده‌اند که ما نیز به عنوان پیشنهاد به رئیس‌جمهور محترم ارائه داده‌ایم و در حال پیگیری آن هستیم تا ان‌شاءالله کشور در همین مسیر حرکت کند.
وی گفت: پایین‌ترین لایه در بحث هوش مصنوعی، لایه زیرساخت است. یعنی ما باید بتوانیم یک زیرساخت پردازشی قدرتمند ایجاد کنیم که به‌صورت اشتراکی مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد. این زیرساخت باید هم توسط بخش خصوصی، هم دولت و مراکز پژوهشی و دانشگاهی، و هم دیگر حوزه‌هایی که به این زیرساخت‌های پردازشی نیاز دارند، به‌صورت مشترک استفاده شود.
هاشمی ادامه داد: علاوه بر این، یک وظیفه دیگر نیز در این زمینه وجود دارد که مربوط به آموزش و دوره‌های مهارتی برای نیروی انسانی است. در تقسیم‌کاری که انجام شده، این مأموریت به وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و وزارت کار با محوریت سازمان فنی و حرفه‌ایی محول شده است تا بتوانند نیروی انسانی مورد نیاز را پرورش دهند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در لایه‌های خدماتی و کسب‌وکارهایی که اشاره کردم، به نظر ما دولت نباید دخالت کند، چراکه بخش خصوصی می‌تواند با توجه به نیازهای موجود، خدمات متناسبی را توسعه داده و در اختیار مردم قرار دهد. ما به داشتن چنین ظرفیت‌هایی افتخار می‌کنیم و خوشحالیم که این پیشرفت‌ها با تلاش بخش خصوصی و تسهیل‌گری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محقق شده است.
وی ادامه داد: امروزه هوش مصنوعی به‌عنوان یک سرویس و خدمت مطرح است و اگر این مسیر را ادامه دهیم، می‌توانیم به آن به‌عنوان یک تجربه موفق زیستی اتکا کنیم و کارها را پیش ببریم. امیدوارم که این روند ادامه یابد و تسریع شود، چراکه این یک فرصت محدود است که در اختیار کشور قرار گرفته و مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز هست. ان‌شاءالله ما با تمام توان این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در نمایشگاه اخیر، ظرفیت‌های بسیار خوبی از کشور به نمایش گذاشته شد. به‌عنوان مثال، در مجموعه وزارت ارتباطات، بسیاری از جوانان و افراد توانمند که تجربیات موفق و خدمات ارزشمندی به مردم ارائه داده‌اند، حضور داشتند. این افراد توانسته‌اند تجهیزات را بومی‌سازی کنند و حتی در عرصه بین‌الملل نیز مشتریانی جذب کنند. اگرچه به دلیل محدودیت‌های فضایی، تنها بخشی از ظرفیت‌های کشور در نمایشگاه دیده شد، اما چشم‌انداز بسیار خوبی از تلاش‌ها و دستاوردهای کشور در این زمینه به نمایش گذاشته شد.
وی گفت: نکته مهم این است که شرکت‌ها و جوانانی که در این نمایشگاه حضور داشتند، متناسب با نیازهای موجود، کارهای توسعه‌ای انجام داده‌اند و این فرصت‌ها برای کشور از همین نگاه ایجاد شده است. یعنی علاوه بر توجه به مباحث فنی و تخصصی، به موضوع بازاریابی نیز توجه ویژه‌ای شده است.
هاشمی در پایان تأکید کرد: در مجموع، به نظر من این نمایشگاه، نمایشگاهی امیدبخش و پرنشاط بود و امیدواریم در سال‌های آینده فرصت و فضای بیشتری برای نمایش دستاوردهای جدید و بیشتر کشور در چنین نمایشگاه‌هایی فراهم شود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/932991/وزیر-ارتباطات--دولت-نباید-در-خدمات-هوش-مصنوعی-دخالت-کند
بستن   چاپ