پیام فارس
چطور فیبروم را مدیریت کنیم؟
دوشنبه 29 بهمن 1403 - 13:11:21
پیام فارس - خراسان /فیبروم رحم یکی از بیماری‌های به‌نسبت شایع در زنان است که باعث رشد توده غیرعضلانی در دیواره رحم می‌شود. با این که این بیماری خطرناک نیست و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد گاهی ممکن است باعث خون‌ریزی شدید قاعدگی، درد لگن و مشکلات ادراری شود و مشکلاتی را در فرایند بارداری ایجاد کند. به همین دلیل مهم است درباره آن بدانیم و بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
فیبروم‌ها چه می‌کنند؟
به‌طور معمول فیبروم‌ها دخالتی در شانس باردار شدن ندارند. بیشترشان کوچک هستند و مشکلی در فضای رحم یا لوله‌های فالوپ ایجاد نمی‌کنند. اما بعضی از آن‌ها می‌توانند بر فرایند لانه‌گزینی اثر بگذارند. فیبروم‌هایی که در گوشه بالایی رحم هستند گاهی می‌توانند لوله فالوپ را مسدود کنند و علتی برای ناباروری مربوط به این لوله باشند. همچنین فیبروم‌های بسیار بزرگ هم می‌توانند جلوی باردارشدن را بگیرند. به‌طورکلی اگر فیبروم‌ها کوچک باشند (کوچک‌تر از 6 سانتی متر) و فضای رحم نرمال باشد و لوله‌های فالوپ تحت‌تأثیر قرار نگیرند، جای نگرانی وجود ندارد.
پاسخ به سوالات متداول
آیا رژیم واقعاً می تواند بر فیبروم تأثیر بگذارد؟
هنگامی که با فیبروم‌ها سروکار دارید، آن چه می‌خورید می‌تواند به شما در مدیریت علایم کمک یا آن ها را بدتر کند. فیبروم‌ها از هورمون‌ها، به ویژه استروژن تغذیه می‌کنند، بنابراین هر چیزی که هورمون‌های شما را از تعادل خارج کند، می‌تواند باعث رشد یا مشکل‌ساز شدن آن‌ها شود. با مدیریت مصرف گوشت قرمز، کافئین، غذاهای فراوری شده، شکر تصفیه‌شده، محصولات آرد سفید و نمک می توانید به ثابت نگه داشتن سطح هورمون ها و کاهش تأثیر فیبروم ها بر زندگی روزمره کمک کنید.

درمانی برای فیبروم وجود دارد؟
در حالی که هیچ درمانی وجود ندارد، فیبروم‌ها را می‌توان از طریق رژیم غذایی، دارو و در برخی موارد جراحی مدیریت کرد.
ورزش می‌تواند به فیبروم کمک کند؟
بله، ورزش منظم می‌تواند به مدیریت وزن و سطوح استرس کمک کند که هر دو در مدیریت فیبروم مهم هستند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/931338/چطور-فیبروم-را-مدیریت-کنیم؟
بستن   چاپ