پیام فارس
در کربلا چه می‌گذشت؟ / شواهد تاریخی از زیارت‌های نیمه شعبان در زمان اهل بیت
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 21:05:01
پیام فارس - طبق منابع تاریخی و روایات، در زمان اهل بیت (علیهم‌السلام)، زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در نیمه شعبان مورد توجه ویژه‌ای قرار داشت و بسیاری از شیعیان در این زمان به کربلا مشرف می‌شدند. این مسأله نشان از اهمیت ویژه‌ای دارد که این تاریخ در قلب‌های شیعیان داشت.
در یکی از گزارش‌های تاریخی آمده است که در شب نیمه شعبان، مرثیه‌خوانی ابن اصدق بسیار مشهور بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین گزارشی از ابوالفرج اصفهانی در کتاب‌های تاریخی آمده که به شرح زیر است:
ابوالفرج اصفهانی، مورخ و تاریخ‌نگار مشهور، در کتاب خود از احمد بن الجعد وشاء نقل کرده است که یک زن آوازه‌خوان در زمان خلافت متوکل عباسی، کنیزان خود را به همراه می‌فرستاد تا در می‌گساری‌های او آواز بخوانند. اما زمانی که متوکل به خلافت رسید و از آوازه‌خوان خبری نداشت، از کنیز او پرسید که کجا بوده‌اند. کنیز پاسخ داد که صاحبش برای زیارت قبر امام حسین (علیه‌السلام) به کربلا رفته است. این پاسخ موجب خشم متوکل شد و دستور داد که آوازه‌خوان را به زندان بیندازند و املاکش را مصادره کنند. همچنین به یکی از یاران خود به نام دیزج، که یهودی بود و به اسلام گرویده بود، فرمان داد تا قبر امام حسین (علیه‌السلام) را شخم بزند.
این روایت نشان از شیفتگی و علاقه‌ شیعیان به زیارت امام حسین (علیه‌السلام) در نیمه شعبان دارد و همچنین خشم حاکمان آن زمان نسبت به این اقدام‌ مذهبی و زیارتی بود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/928437/در-کربلا-چه-می‌گذشت؟---شواهد-تاریخی-از-زیارت‌های-نیمه-شعبان-در-زمان-اهل-بیت
بستن   چاپ