پیام فارس
سفر ایرانی‌ها به مالزی 45 درصد رشد کرد
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 19:13:15
پیام فارس - ایسنا /یک مقام گردشگری مالزی از رشد سفر ایرانی‌ها به این کشور خبر داد. آمارهای بخش ترویج گردشگری مالزی نشان می‌دهد سفر ایرانی‌ها به مالزی در سال 2024 نسبت به سال قبلِ آن، بیش از 45 درصد رشد داشته است. این درحالی است که پروازهای مستقیم دو کشور از حدود دو سال پیش متوقف شده و متعاقب آن، هزینه‌ پرواز بین دو کشور با افزایش مواجه بوده است.
سفر بین ایران و مالزی بدون ویزا و برای مدت زمان محدود کمتر از دو هفته امکان‌پذیر است. هر دو کشور بارها تلاش کرده‌اند روابط گردشگری خود را به ویژه سفرهای حلال و خانوادگی گسترش دهند، اما هر بار بنا به دلایلی این رابطه با افت و خیزهایی مواجه شده بود. از مرداد 1401 پس از توقف کامل پروازهای مستقیم بین دو کشور به دلیل خودداری مالزی از سوخت‌رسانی به ایرلاین‌های ایرانی به خاطر تحریم‌های آمریکا، رفت و آمد گردشگران بین ایران و مالزی ضعیف‌تر شد، اما اکنون مقامات گردشگری مالزی آمار داده‌اند که حجم سفرها از ایران به این کشور رو به رشد بوده است.
لیبرا حنیف، معاون ارشد بخش بین‌المللی ترویج گردشگری مالزی (در آسیا/ آفریقا) که در رأُس هیأتی متشکل از شرکت‌های گردشگری به ایران سفر کرده‌ است، در نشستی خبری که در یکی از هتل‌های تهران برگزار شد، با اشاره به هدف مالزی در سال 2024 برای جذب 27.3 میلیون گردشگر خارجی و کسب 102.7 میلیارد رینگیت درآمد، ‌ گفت: تا سپتامبر 2024 از ایران سفر 19618 گردشگر به مالزی ثبت شده است که افزایش 45.3 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال 2023 را نشان می‌دهد. این آمار نشان‌دهنده تقاضای بالای بازار ایران برای مالزی به عنوان مقصد گردشگری است.
او با اشاره به محدودیت‌هایی که در پرواز مستقیم بین ایران و مالزی ایجاد شده است، اظهار کرد: امسال، ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا با چندین خط هوایی خاورمیانه همکاری کنیم تا ورود مسافران از ایران را افزایش دهیم. این همکاری‌ها به اقتصاد مالزی کمک کرده و روابط اقتصادی قوی‌تری بین مالزی و این منطقه از طریق گردشگری ایجاد خواهد کرد.
این مقام گردشگری مالزی به سیاست‌های تشویقی مالزی به بخش حل و نقل هوایی برای در دسترس قرار گرفتن این کشور، اشاره کرد و افزود: برنامه (GSPC) یا کمک مالی تطبیقی حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی و چارتر، یکی از ابتکارات کلیدی سازمان گردشگری مالزی برای جذب بازدیدکنندگان بین‌المللی است. این برنامه مشوق‌های مالی به خطوط هوایی و اپراتورهای چارتر ارائه می‌دهد تا مسیرهای جدید پروازی را راه‌اندازی کرده یا تعداد پروازها به مالزی را افزایش دهند. با بهبود اتصال هوایی، به ویژه از بازارهای با پتانسیل بالا و کمتر توسعه‌یافته، GSPC موانع سفر را کاهش داده و مالزی را به مقصدی جذاب‌تر و در دسترس‌تر برای گردشگران جهانی تبدیل می‌کند.

حنیف که به انگیزه حضور در نمایشگاه گردشگری تهران به ایران آمده است، گفت که حضور در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران همیشه لذت‌بخش است؛ چرا که این رویداد به طور مداوم به ما کمک کرده تا جایگاه گردشگری مالزی را ارتقا دهیم و جاذبه‌های متنوع گردشگری این کشور را معرفی کنیم.
امیرپویان رفیعی شاد، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی گردشگری و زیارتی استان تهران که در این نشست حضور داشت نیز به مسافت طولانی پرواز بین دو کشور پس از لغو پروازهای مستقیم، اشاره کرد و گفت: مالزی جزو دو سه مقصد اصلی سفر ایرانی‌ها است اما مشکلی که وجود دارد بُعد مسافت پروازی و البته هزینه‌های پرواز است که بار مالی را به گردشگران اضافه کرده است که باید برای آن فکری داشته باشیم.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی گردشگری و زیارتی استان تهران در عین حال اظهار کرد:‌ ایران نیز ظرفیت زیادی برای گردشگران مالزی می‌تواند داشته باشد. تشابه فرهنگی از مهم‌ترین آنهاست که امیدواریم با رفع مشکلات و محدودیت‌ها شاهد بهبود رفت و آمد گردشگران بین دو کشور باشیم.
پس از نشست خبری، برنامه «بازدید از مالزی در سال 2026» در حضور دفاتر گردشگری ایران رونمایی شد. مالزی پیش‌بینی کرده است در سال 2026 شمار گردشگران ورودی به این کشور به 35.6 میلیون نفر و درامد گردشگری آن به 147.1 میلیارد رینگت برسد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/928376/سفر-ایرانی‌ها-به-مالزی-45-درصد-رشد-کرد
بستن   چاپ