پیام فارس
پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 21:46:20
پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران پیشنهاد کرد:مذاکره اقتصادی

هیچ مذاکره‌ای فعلاً نمی‌تواند راه را برای آینده‌ای بهتر باز کند، اما منافع مشترک اقتصادی ایران و آمریکا می‌تواند به کاهش تنش میان دو کشور و ترک مخاصمه کمک کند
سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفت‌وگو با سازندگی به اظهارات اخیر ترامپ پرداخت و گفت: آقای ترامپ در سخنان اخیر خود درخصوص ایران، نکته‌ای را مطرح کرد که این نکته از قبل مورد تاکید ایران هم بود. ترامپ می‌گوید، آمریکا باید کاری کند که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. این درحالی است که جمهوری اسلامی از قبل دکترین خود را بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری طراحی کرده بود که تهیه، تولید و نگهداری بمب اتمی حرام است. در اینجا ذکر یک ضرب‌المثل قدیمی خالی از لطف نیست که می‌گویند، روغن ریخته را نذر امامزاده کرده‌اند. بنابراین آقای ترامپ یک امر محتوم و پذیرفته شده توسط ایران را خرج گفت‌وگوهایش با نتانیاهو کرد. در نتیجه از آنچه بیان کرد، می‌توان دریافت نه تنها نگاه او به ایران منفی نیست بلکه تغییر کرده و این سخنانش مثبت تلقی می‌شود.
به اعتقاد مرعشی خط قرمز ما مساله موشکی است اگرچه ایران در دکترین نظامی خود موشک‌هایی با برد 1800 کیلومتر را در دستور کار داشته است و ما هرگز موشک‌های بالای 1800 کیلومتر را در دستور کارمان نداشته‌ایم.
وی در ادامه افزود: مساله بعد در مورد گروه‌های مقاومت است. گروه‌های مقاومت عمدتا مورد «حمایت معنوی» ایران بودند و هستند. فراموش نکنیم که آنها از حقوق خودشان دفاع می‌کنند بنابراین اگر قرار است اقدام مهمی انجام شود باید حقوق فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها و یمنی‌ها به رسمیت شناخته شود. لازم نیست بر حمایت ایران از نیروهای مقاومت خدشه وارد کنیم بلکه لازم است تا حمایت‌های سخاوتمندانه و بی‌حدو حصر آمریکا از یک رژیم اشغالگر و یک نظام تروریستی دولتی را زیر سوال ببریم.
ایران چطور می‌تواند حجم وسیع حمایت‌های مالی و نظامی آمریکا از اسرائیل را خنثی کند؟ مقاومت مردم و کشته شدن کودکان و زنان فلسطین و غزه با سلاح‌های امریکایی صورت گرفته است. مقاومت یک تاریخ 70 ساله و ریشه در غیرت، وطن‌پرستی و دیدن‌مداری مردم فلسطین و لبنان دارد. لذا این اتفاقات فقط نتیجه حمایت‌های ایران نیست. خوب است که آقای ترامپ چشمش را روی واقعیت‌ها باز کند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با تاکید بر اینکه مساله خاورمیانه، مساله‌ای است که با همکاری ایران و عربستان سامان خواهد گرفت، گفت: جا دارد از تلاش‌های دولت چهاردهم و شخص آقای عراقچی، وزیر امور خارجه در تقویت روابط با عربستان و کشورهای عربی تجلیل کنیم. زیرا کشورهای عربی و ایران قادر خواهند بود که مسائل امنیت خاورمیانه را به خوبی حل و فصل کنند. اتفاقی است که خواهد افتاد.
مرعشی درخصوص گفت‌وگوی روسای جمهور ایران که ترامپ آن را پیشنهاد کرده است، گفت: در بحث نوع تعامل با امریکا هم باید بدانیم که هیچ مذاکره‌ای فعلا نمی‌تواند راه را برای آینده‌ای بهتر باز کند اما منافع مشترکی که ایران و آمریکا در حوزه اقتصاد دارند، می‌تواند به کاهش تنش و ترک مخاصمه و یک نوع همکاری غیرسیاسی کمک کند. ایران امروز نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه کشور است. هرچند ما تا امروز اقتصادمان را به اتکای توانایی‌های داخلی‌مان اداره کردیم اما به هر حال نیازمند تکنولوژی و منابع خارجی برای توسعه اقتصادی ایران هستیم. همچنین آمریکایی‌ها هم برای رشد اقتصادی بالاتر به بازار نیاز دارند. امروز این دو نیاز روی میز است بنابراین می‌توانیم به جای طرح مساله گفت‌وگوی سیاسی با آمریکایی‌ها با ابزار اقتصادی منافع دو ملت را تقویت کنیم و مسیر را برای کاهش تنش‌ها هموار کنیم.
در ادامه این گفت‌وگو، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، مساله روابط ایران و غرب و به طور خاص نوع نگرش ما به آمریکایی‌ها و بالعکس را جزو موضوعات قابل توجه افکار عمومی ایران دانست و افزود: مردم ایران تمامی خبرهای مربوط به روابط ایران با غرب و به‌ طور خاص نوع سخن گفتن مقامات آمریکایی نسبت به ایران و بالعکس را با دقت دنبال می‌کنند. در نتیجه صرف‌نظر از تبلیغاتی که ممکن است از دو سمت این ماجرا وجود داشته باشد باید به واقعیت‌ها توجه داشت. واقعیت این است ایران کشوری است که در معادلات خاورمیانه یکی از کشورهای تعیین‌کننده و اثرگذار است. تصور اینکه امنیت خاورمیانه و روابط بین کشورهای خاورمیانه در آینده بدون حضور موثر ایران رقم بخورد، تصوری واقعی نیست. تنها مشکل حال حاضر این است، فردی در آمریکا روی کار آمده که فعلا در این مرحله با سخنانش، آینده منطقه را تهدید می‌کند. این دومین بار است که آقای ترامپ درخصوص جابه‌جایی مردم فلسطین صحبت می‌کند. این طرح امر غیرممکنی است که با جهت‌گیری‌های کلی غرب تفاوت دارد. تا امروز در مورد مساله فلسطین به طور عمومی دو سیاست و راهبرد کلی مطرح بود. نخست راهبرد جمهوری اسلامی که به یک کشور در سرزمین فلسطین می‌اندیشد و معتقد است که باید بر اساس یک همه‌پرسی یک نظام سیاسی در کل سرزمین فلسطین به وجود بیاید. این نظام یک نظام ملی فلسطینی است که یهودی‌ها و مسیحی‌ها هم در آنجا سهم دارند.
مرعشی راهبرد دوم را راهبردی عنوان کرد که سال‌هاست مورد توجه برخی دیگر است و آن تشکیل یک دولت فلسطینی در کنار یک دولت صهیونیستی به نام اسراییل است. به گفته دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران تا قبل از اظهارات اخیر آقای ترامپ، کشورهای غربی یعنی آمریکا و متحدانش و کشورهای عربی چه جناح سعودی و امارات و چه جناح قطری‌ها و مصری‌ها از نظام دو دولتی دفاع می‌کردند و به نظر می‌آمد که توافق بر سر تشکیل دولت فلسطین به عنوان دومین دولت در سرزمین فلسطین می‌تواند منتهی به یک ترک مخاصمه جدی در منطقه شود. بنابراین اکنون دیدیم که پس از سخنان ترامپ مبنی بر جابه‌جایی فلسطینی‌های ساکن غزه بسیاری از کشورها از جمله خود گروه‌های فلسطینی و کشورهای عربی مانند عربستان اعلام کردند که بر تشکیل دولت فلسطین مصمم هستند. لذا موضوعی که در دیدار آقای ترامپ و نتانیاهو مهم بود نه تنها با استقبال مواجه نشد بلکه با مخالفت وسیعی هم روبه‌رو شد. 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/921300/پیشنهاد-مذاکره-اقتصادی-با-آمریکا
بستن   چاپ