پیام فارس
چگونه انقلاب 57 را به بچه‌هایمان معرفی کنیم؟
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 10:32:48
پیام فارس - ماه بهمن که می‌رسید، قند در دلمان آب می‌شد. آن وقت‌ها که دانش آموز بودیم را می‌گویم. از زمانی که سوم بهمن به چهارم می‌رسید، هر روز جلوی دفتر معلم پرورشی صف می‌کشیدیم. خانم یا آقا اجازه! ما سرود تمرین کنیم؟ اجازه! ما کلاس را تزئین کنیم؟ اجازه! ما تئاتر تمرین کنیم؟ و این پیشنهادها ته نداشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
راستش را بگویم وقتی سر کلاس ریاضی نشسته بودیم و در کلاس را می‌زدند، ناظم از معلم اجازه می‌گرفت که اجازه بدهید فلانی، برای تمرین سرود بیاید بیرون، حسی وصف نشدنی داشتیم. دهه فجر برای ما یاد آور کلاس‌هایی بود که می‌توانستیم زیر سایه انقلاب جمهوری اسلامی، به آنها نرویم تا هرچه با شکوه‌تر جشن 22 بهمن را برگزار کنیم. البته در درس هم کم‌کاری نمی‌کردیم.
آن وقت‌ها مدرسه‌ها جوری به ما بها می‌دادند که بتوانیم صد خود را برای جشن بزرگ انقلاب بگذاریم. هر سال یک سرود را تمرین می‌کردیم از سرود «بوی گل و سوسن و یاسمن آید» شروع کردیم تا به سرود «به لاله در خون خفته» رسیدیم. هر چه بزرگ‌تر می‌شدیم سناریوی تئاترهایمان عمیق‌تر و پیچیده‌تر می‌شد، انقلاب را بهتر درک می‌کردیم. از چسباندن کاغذ رنگی به در و دیوار مدرسه به درست کردن روزنامه دیواری رسیده بودیم و حالا که در خبرگزاری می‌نویسیم!
حالا در 46 سالگی انقلاب، اگر بخواهیم به بچه‌هایمان، انقلاب ایران را معرفی کنیم باید چه کنیم؟
سریال‌هایی با موضوع انقلاب
در گذشته سریال‌هایی با موضوع انقلاب اسلامی تولید و پخش شده که پس از چند سال هنوز هم طرفداران زیادی دارد. با اینکه صدا و سیما بارها یک سریال را از اول پخش کرده، اما هنوز هم بعضی از ما از پلتفرم‌های مختلف به دیدن چند باره این سریال‌ها می‌نشینیم. حتی بارها دیدیم که مخاطبان شبکه‌های صدا و سیما به شبکه‌های پخش فیلم و سریال زنگ می‌زنند و درخواست می‌کنند که این فیلم‌ها دوباره پخش شوند.
سریال‌هایی مثل «کیمیا» و «در چشم باد»، برای قشر نوجوان بسیار جذاب هستند که شاید یک بچه ده ساله هنوز آن را ندیده باشد. روایت‌هایی از روزهای قبل انقلاب، آن هیجان اعلامیه امام خمینی رحمه الله علیه را پخش کردن، یا آن راهپیمایی‌هایی که با ترس و شجاعت همراه بود، همه و همه می‌تواند این اتفاق بزرگ را در ذهن کودکان و نوجوانان نهادینه کند.

پیام فارس

سرودهای انقلابی
تکرار، همیشه باعث ماندگاری می‌شود. همانطور که می‌دانید امروزه کودکان و نوجوانان استعداد زیادی در حفظ موسیقی دارند. با بهره گیری از این استعداد، می‌شود که سرودهای انقلابی را برای این گروه سنی پخش و تکرار کرد، تا در ناخودآگاه بچه‌ها، حک شود. همچنین همانطور که می‌دانید این سرودها معمولاً با نواهای حماسی شروع می‌شوند و یک جوششی در بچه‌ها ایجاد می‌کنند که کودکان معمولاً از این نواها خوش‌شان می‌آید.
بارها دیدیم، بعد از پخش مسابقات ورزشی و کسب قهرمانی‌ها، همیشه یک سرود از رسانه ملی پخش می‌شود که ورد زبان کوچک و بزرگ شده. سرودهای انقلابی که مخصوص 22 بهمن هستند هم، این قابلیت را دارند.
مدارس می‌توانند نقش مهمی در این مورد داشته باشند. با پخش سرود در زنگ‌های تفریح و آموزش و اجرای یک گروه سرود در مدرسه می‌توانند هم خستگی کلاس‌های درسی را از تن بچه‌ها در بیاورند و هم حس انقلاب 57 را در نسل‌ها زنده نگه دارند.

پیام فارس

معرفی اسطوره‌های انقلاب به بچه‌ها
انقلاب 57، شاهد جان فشانی‌های افرادی است که به لطف نام گذاری‌های خیابان‌ها به اسم شهدا، بیش‌تر مردم آنها را می‌شناسند. بعضی‌ها فقط به اسم می‌شناسند، اما خانواده‌های دغدغه‌مند دنبال زیست شهادت‌گونه این افراد بودند تا رمز موفقیتی که در پیشگاه خداوند کسب کردند را متوجه شوند.
یکی از شهدایی که نامش را زیاد شنیده‌اید، شهید «اندرزگو» است. شهید بزرگوار در بحث معنویات بسیار روحیه خاصی داشتند. خصوصاً ارادت ویژه‌ای به حضرت علی اکبر علیه‌السلام نیز داشتند. به گونه‌ای که هرگاه اسمی از آن حضرت برده می‌شد، اشک‌های او جاری می‌شدند. این شهید روضه علی اکبرعلیه‌السلام را به قدر خوب می‌خواند که همه از آن روضه‌ها تعریف می‌کردند.
شب نوزدهم رمضان مصادف با دوم شهریور 1357، ساواکی‌ها او را محاصره کرده و سید که نمی‌خواست زنده به دست‌شان بیفتد، به‌گونه‌ای حرکت کرد که فکر کنند مسلح است. پس رگبار گلوله را به سویش گشودند و با زبان روزه به شهادتش رساندند. شهید اندرزگو فقط یکی از شهدایی بود که در رقم خوردن این حرکت عظیم، جان‌شان را فدا کردند.

پیام فارس

به طور کلی کارهای فرهنگی بسیاری می‌شود انجام داد تا قشر کودک و نوجوان، با موضوع انقلاب اسلامی ایران و اهداف آن آشنا شوند. خانواده اولین جایی است که بچه‌ها در آنجا پرورش می‌یابند، پس معرفی انقلاب اسلامی به کودکان و نوجوانان، در درجه اول باید از داخل خانواده انجام شود.
کودکان و نوجوانان پس از شروع هفت سالگی یا کمی زودتر، بیش‌تر روز را در مدرسه‌ها وقت می‌گذرانند در نتیجه مدارس پس از کانون خانواده دومین نقش مهم را در معرفی درست انقلاب اسلامی به دانش آموزان دارند.
کد خبر 6367024

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/920682/چگونه-انقلاب-57-را-به-بچه‌هایمان-معرفی-کنیم؟
بستن   چاپ