پیام فارس
روایت اسیر فلسطینی از 18 سال شکنجه در زندان‌های اسرائیل
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 22:35:11
پیام فارس - دیدارنیوز: ایاد رشدی عبدالمجید ابو نصر، اسیر فلسطینی اهل غزه که 18 سال در زندان‌های اسرائیل تحت شکنجه و بدرفتاری قرار داشته است، تأکید کرد که در این مدت، به دلیل عدم دریافت درمان مناسب، رنج شدیدی را متحمل شده و اسرائیل از پزشکان عمومی برای استفاده از سهل‌انگاری پزشکی به‌عنوان نوعی مجازات بهره می‌برد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به نقل از خبرگزاری آناتولی، ابو نصر، 40 ساله و اهل شهر دیرالبلح در نوار غزه، که در فاصله سال‌های 2003 تا 2021 در اسارت بود، اکنون در آنکارا زندگی می‌کند و در گفتگو با آنادولو، مشاهدات و تجربیات خود از زندان‌های اسرائیل را روایت کرد.
- 18 سال اسارت و شکنجه در زندان‌های اسرائیل
ابو نصر با اشاره به شرایط طاقت‌فرسای زندان گفت: در طول 18 سال اسارت، صد‌ها یورش ناگهانی به سلول‌های ما انجام شد. دست‌های ما بلافاصله با دستبند بسته می‌شد، لباس‌هایمان را درمی‌آوردند، سگ‌ها را به جان ما می‌انداختند و گاز اشک‌آور و بمب‌های صوتی پرتاب می‌کردند.
کمیته صلیب سرخ او را یکی از زندانیانی که بیشترین درد و رنج را در زندان‌های اسرائیل متحمل شده، معرفی کرده است.
- بازداشت به اتهام مشارکت در مقاومت فلسطین
ابو نصر که تحصیلات دبیرستانی خود را در شهر دیرالبلح به پایان رسانده، دانشجوی حقوق دانشگاه الازهر غزه بوده، اما با آغاز انتفاضه دوم (انتفاضه الاقصی) در سال 2000، تحصیلات خود را نیمه‌کاره رها کرده است.
او درباره دلایل بازداشت خود می‌گوید: در سال 2000 برای حمایت از انتفاضه دوم به مقاومت فلسطین پیوستم. اسرائیل با تعقیب و پیگرد نیرو‌های مقاومت، مرا در سال 2003 دستگیر کرد.
وی با اشاره به تاکتیک‌های سرکوبگرانه اسرائیل افزود: نیرو‌های اسرائیلی در مسیر بین دیرالبلح و غزه به اعضای مقاومت حمله کرده و یا آنان را ترور می‌کردند. به همین دلیل، مجبور شدم دانشگاه را ترک کنم. در 10 ژوئن 2003، ساعت 3 بامداد، ارتش اسرائیل خانه دوستم را که من نیز در آن بودم، محاصره کرد. پس از تیراندازی شدید، ما را کاملاً برهنه و بازداشت کردند. در زمان بازداشت و پس از آن، در پایگاه نظامی، ما را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
وی در ادامه گفت: دادگاه صهیونیستی مرا به اتهام مشارکت در مقاومت فلسطین، آموزش نظامی و تلاش برای حمله به نظامیان اسرائیلی در شهرک‌های صهیونیستی غزه به 18 سال حبس محکوم کرد که به‌طور کامل در زندان سپری کردم.
- شکنجه، بدرفتاری و بی‌توجهی پزشکی
ابو نصر با اشاره به ابعاد شکنجه، ضرب و شتم، سوء‌تغذیه و بی‌توجهی پزشکی در زندان‌های اسرائیل اظهار داشت: زندان، حتی برای یک فرد سالم نیز مکان بسیار دشواری است. اما تصور کنید فردی بیمار در اسارت باشد و بار‌ها تحت عمل‌های جراحی ناموفق قرار بگیرد. تجربه این سطح از بی‌توجهی عمدی پزشکی و جراحی‌های بی‌نتیجه، بسیار دشوار و دردناک بود.
وی تأکید کرد که مقامات زندان‌های اسرائیل از بی‌توجهی پزشکی به‌عنوان ابزار سرکوب و مجازات علیه اسرای فلسطینی استفاده می‌کنند و بار‌ها شاهد درد و رنج شدید زندانیان بیمار بوده است.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/919390/روایت-اسیر-فلسطینی-از-18-سال-شکنجه-در-زندان‌های-اسرائیل
بستن   چاپ