پیام فارس
تبدیل ایران از واردکننده محصولات دامی به صادرکننده
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 09:52:07
پیام فارس - ایسنا /رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به اینکه پیش از انقلاب در حوزه گوشت گوساله و گوسفندی واردکننده بودیم، اظهار کرد: از سال 80 صنعت گوشت ایران رشد کرد و در سال 94 آمار بالای صادرات از ایران به کشورهای دیگر ثبت شد.
منصور پوریان - رئیس شورای تامین دام کشور- در پی فرا رسیدن دهه فجر، درباره رشد صنعت دام و گوشت قرمز از پیش از انقلاب تا به امروز اظهار کرد: در چهاردهه گذشته و قبل از انقلاب، در حوزه گوشت قرمز، ما عملا یک کشور واردکننده و مصرف‌کننده بودیم و به کشورهای خارجی وابستگی داشتیم و بیشترین میزان نیاز گوشتی کشور با وجود اینکه در آن زمان جمعیت کشور بالا نبود، از طریق واردات تامین می‌شد.
وی ادامه داد: در هر دو بخش گوشت‌های گوسفندی و گوساله پیش از انقلاب، بیشتر حجم واردات را از استرالیا و آمریکا داشتیم به طوری که پایگاهی معروف به سردخانه حکیمیه تهران تشکیل شد که پایگاه ورود گوشت گوساله بود و با وجود اینکه از کشورهای دیگر نیز واردات صورت می‌گرفت، اما عمده واردات مربوط به آمریکا بود.
پوریان تاکید کرد: در آن زمان عملا حرفی در حوزه تولید داخلی برای گفتن نداشتیم. حتی لبنیات نیز به دلیل کم بودن حجم دام در آن بازه زمانی، از طریق واردات تامین می‌شد. اما پس از انقلاب، رویکردها تغییر کرد به‌طوری که ما کمترین نیاز را به واردات داشتیم و نیازها از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شد به‌صورتی که بعد از انقلاب صادرات دام به‌صورت مرتب صورت می‌گرفت.

وی افزود: این صادرات دام به گونه‌ای بود که ما شاهد تولید گوساله‌های گوشتی در کشور بودیم. تولید گوساله‌های گوشتی در حال حاضر اقتباسی از نژادهای اروپایی و آمریکایی بوده که در حال حاضر بومی‌سازی شده است به طور مثال گاوهای گوشتی ما که در دامداری‌ها هستند و گوشت تولید می‌کنند بیشتر آن‌ها وارداتی بود به‌طوری که در حال حاضر 80 تا 90 درصد نیاز گوشتی از طریق تولید داخل انجام می‌شود.
رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: بهترین رشد ما در این صنعت در سال ١٣٨٠ بوده است. یعنی دوره‌ای بود که تولید دام در کشورمان چه در بخش گوساله و چه در بخش گوسفندی به اوج خودش رسید به‌طوری که به‌صورت مرتب در سال‌های ١٣٨٠ تا ١٣٩٢ صادرات دام انجام می‌دادیم.
وی افزود: در این سال‌ها به قدری نیاز داخلی تامین بود که ما بالاترین سطح صادرات را در سال ١٣٩٤ داشتیم که با صادرات یک میلیون و 400 هزار راس و در سال ١٣٩٣ در بخش دام سبک و در بخش دام گوساله چیزی حدود 70 هزار راس صادرات گوساله پای پروارشده کشتاری داشتم.
پوریان تصریح کرد: در سال‌های ١٣٥٨ تا ١٣٦٠ کل میزان مصرف گوشت کشور، در محدوده 350 هزار تا 400 هزار تن بود؛ اما امسال، میزان نیاز به گوشت مصرفی کشور در محدوده یک میلیون و 200 هزار تن است که بخش اعظم آن از تولید داخل تامین می‌شود که به‌طور مرتب در دامداری‌های کشور در حوزه‌های گوسفندی و گوساله تولید و سپس وارد بازار می‌شود.
رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: این رشد و پیشرفت طی این چهاردهه، حاصل زحمات بسیار زیادی است. اگر مشکلات و چالش‌های موجود در زمینه تولید وجود نداشته باشد، ایران به قطب تولیدکننده گوشت قرمز تبدیل می‌شود.
خودکفایی در تولید محصولات دامی
همچنین محمدابراهیم حسن‌نژاد - معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی - نیز در گفت‌وگویی با ایسنا، درباره وضعیت تولیدات دامی و توسعه و پیشرفتی که در این زمینه داشته‌ایم، اظهار کرد: در حوزه تولیدات دام و طیور رشد قابل توجهی داشته‌ایم به‌طوری که تولید سالانه مرغ به حدود 3 میلیون تن رسیده است.
حسن نژاد در پایان گفت: همچنین میزان تولید تخم مرغ نیز بیش از یک میلیون و 300 هزار تن و میزان تولید گوشت قرمز در داخل کشور 923 هزار تن است. بنابراین به جز بخش محدود و کوچکی که از طریق واردات تامین می‌شود، در زمینه تولید محصولات دامی و... به خودکفایی رسیده‌ایم.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/917767/تبدیل-ایران-از-واردکننده-محصولات-دامی-به-صادرکننده
بستن   چاپ