پیام فارس
سرمقاله جمهوری اسلامی/ تجربه شکست خورده - تطهیر طالبان را تکرار نکنید
شنبه 6 بهمن 1403 - 14:58:35
پیام فارس - جمهوری اسلامی / «تجربه شکست خورده - تطهیر طالبان را تکرار نکنید» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی به قلم مسیح مهاجری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
با اینکه در سه سال و نیم سلطه گروه تروریستی – تکفیری طالبان بر افغانستان، تلاش‌هائی که عده‌ای اعم از دولتی‌ها و غیردولتی‌ها برای تطهیر این گروه به عمل آوردند نشان داد مسیر کاملاً اشتباه و پرزیانی طی شده است، حالا خبر رسیده وزیر خارجه ایران قرار است به‌زودی عازم کابل شود! از طرف دیگر همزمانی این سفر با درخواست دادستان ارشد دادگاه کیفری بین‌المللی برای بازداشت رهبر طالبان، موضوع را بشدت پیچیده کرده است.
خبرگزاری‌ها گزارش دادند «رسانه رسمی عراقچی خبر داد سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به‌زودی به منظور گفتگو با هیات حاکمه سرپرستی افغانستان به کابل سفر خواهد کرد».
در توجیه این سفر، همین رسانه اضافه کرده: پیوندهای عمیق تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی بین دو ملت همسایه، ضرورت تقویت هماهنگی و همکاری بین ایران و افغانستان را در راستای تامین منافع عالی دو ملت و مقابله با مشکلات، به امری ضروری در این مقطع زمانی تبدیل کرده است. درنظر است در این سفر یک روزه که نخستین سفر وزیر خارجه به کابل از زمان حضور در این جایگاه است، طیفی از موضوعات و مباحث مورد علاقه یا نگرانی دوطرف مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در این سفر، نمایندگان وزراتخانه‌های مختلف و یک هیات اقتصادی و تجاری، وزیر امور خارجه را همراهی خواهند کرد.
تکیه بر «پیوندهای عمیق تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی بین دو ملت همسایه» کاملاً منطقی و درست است ولی ربطی به طالبان ندارد. طالبان، یک گروه نژادپرست، مرتجع، انحصارطلب و دست‌نشانده آمریکاست که اقوام مختلف موجود در افغانستان را از حقوقشان در تمام زمینه‌های حکومتی، فرهنگی، اجتماعی و دینی محروم ساخته و با مردم این کشور بشدت فاصله گرفته است. با توجه به این واقعیت انکارناپذیر، سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل در این مقطع و گفتگو با مسئولین حکومت خودخوانده طالبان، نه‌تنها در جهت تحکیم پیوندهای دو ملت ایران و افغانستان نخواهد بود بلکه کاملاً برعکس به ایجاد فاصله هرچه بیشتر میان این دو ملت خواهد انجامید. سیاست غلط تطهیر طالبان که از اواخر دولت دوازدهم شروع شد و دولت سیزدهم با شدت بیشتری آن را ادامه داد، در تمام زمینه‌ها با شکست مواجه شد و ملت مظلوم افغانستان را که در طول تاریخ به ایران امید داشت، از جمهوری اسلامی ایران بشدت گلایه‌مند کرد. مردم افغانستان امیدوار بودند اگر مسئولان جمهوری اسلامی ایران به آنها برای کوتاه کردن دست طالبان از حکومت نامشروع قومی کمک نمی‌کنند لااقل به آنها امتیازهای سیاسی و اقتصادی و تجاری ندهند. اینکه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل سفر کند، امتیاز بزرگ‌تری است که باز هم به طالبان داده می‌شود در حالی که هیچ کشوری و حتی خود جمهوری اسلامی ایران آن را به رسمیت نمی‌شناسد. مهم‌تر اینکه شرط به رسمیت شناختن هر دولتی در افغانستان طبق نظر صریح مقامات عالی‌ نظام جمهوری اسلامی، برگزاری انتخابات و تکیه بر آراء آحاد مردم این کشور اعلام شده ولی در سه سال و نیم گذشته طالبان نه‌تنها به آراء مردم مراجعه نکرده بلکه با صراحت برگزاری انتخابات را رد کرده و قانون اساسی جمهوریت را هم ملغی اعلام نموده و به حکومت فردی و قومی که در سراسر جهان منسوخ است برگشته است.

وزیر امور خارجه کشورمان با گنجاندن عبارت «مباحث مورد علاقه یا نگرانی دو طرف» در خبر سفر خود به کابل لابد می‌خواهد بگوید در این سفر مشکلاتی مانند حقابه ایران، بی‌اعتنائی طالبان به حقوق اقوام و مذاهب، تجاوزات مرزی طالبان، قاچاق انسان به ایران، گرفتاری‌هائی که طالبان با سرازیر کردن سیل اتباع غیرمجاز افغانی به ایران ایجاد کرده، عدم پای‌بندی این گروه به آراء مردم افغانستان، حمایتی که از ده‌ها گروه تروریست در داخل افغانستان می‌کند و... برطرف خواهند شد. این، فقط یک خیال و توهم است و آقای وزیر قطعاً با دست خالی از این سفر برخواهد گشت و چیزی غیر از خسران نصیب ایران نخواهد شد. آیا بهتر نیست در اصل این سفر تجدید نظر شود؟

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/910206/سرمقاله-جمهوری-اسلامی--تجربه-شکست-خورده---تطهیر-طالبان-را-تکرار-نکنید
بستن   چاپ