پیام فارس
سهم تولید آب در فارس 385 میلیون متر مکعب در سال است
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 23:38:42
پیام فارس - - رویداد پژوهشی فناوری و نوآوری در صنعت آب و فاضلاب با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و شرکت آبفای استان فارس و شرکت آبفای شهرستان شیراز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد. 
در این همایش علمی تخصصی که با حضور استادان و پژوهشگران عرصه صنعت آب و فاضلاب برگزار گردید سخنرانان پیرامون مسائل مبتلابه این صنعت به بحث و تبادل نظر پرداختند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در بخشی از این رویداد معاون مرکز تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آبفای کشور به ارائه راهکار‌های بهینه سازی روش‌های بازیابی پس آب‌هایی موجود در شهر‌های مختلف کشور پرداخت.
حسین عطایی فر، رویکرد نوین شرکت آبفا را در صنعتی سازی تصفیه خانه‌های فاضلاب برشمرد و گفت: در حال حاضر در شهر‌های صنعتی تحقیقات کافی برای استفاده و بهره برداری از تصفیه خانه‌های مجهز برای بازیابی چرخه پسآب‌های شهری در حال مطالعه و راه اندازی است که در این زمینه تحقیقات و پژوهش‌های علمی دانشگاهیان می‌تواند راهگشا و سرعت بخش این مسیر باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با اشاره به عدم شکل‌گیری مناسب رابطه بین دانشگاه و جامعه اعم از صنعت شرکت‌ها و نهاد‌های حکومتی بیان داشت: در حال حاضر هر یک از بخش‌های دانشگاه و جامعه به شکل جزایر مستقل از هم کار می‌کنند که اگر ارتباط بین این دو مجموعه شکل بگیرد موجب خیر و برکت برای هر دو بخش و همچنین برای مردم خواهد بود.
محمدرضا قائدی گفت: اگر دانشگاه به سمت دانشگاه مسئله محور حرکت کند هم دانشگاه پایدارتر می‌شود و هم مسائل و چالش‌های جامعه راه حل مناسب خواهد یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز بر استفاده از ظرفیت بالغ بر 1500 هیئت علمی استان فارس تاکید کرد و گفت این دانشگاه با دارابودن اساتید جوان با انگیزه و دانشمندی، که می‌توانند به عنوان اعضای یک دانشگاه اجتماعی با استفاده از ظرفیت این اساتید در اتاق فکر‌ها و مشاوره و ... به حل مسائل استان و شهر کمک کنند.
او گفت: در حال حاضر 85 درصد از پایان‌نامه‌های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از موضوعات پایش انتخاب می‌شود، سامانه پایش مسائل و چالش‌های حوزه‌های مختلف علمی و صنعتی را احصا نموده و در خود جای داده تا دانشجویان با رویکرد حل مسئله به نگارش پایان‌نامه‌های خود بپردازند.
در بخشی از این رویداد، کارگزار ترویج معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در استان فارس بیان نمود: زیست بوم نوآوری و فناوری اجزا و بازیگران مختلفی دارد که صنعت آب و فاضلاب یکی از این اجزا آن است.
میلاد سلطانی گفت: یکی از چالش‌های مهم ارتباط دانشگاه با صنعت این است که اهداف دو طرف با هم همپوشانی نداشته و نقطه اشتراک پیدا نمی‌کند.
او توضیح داد: برگزاری چنین رویداد‌هایی کمک شایانی به نزدیک شدن رویکرد دو بخش صنعت و دانشگاه خواهد نمود تا بدانند که تحقیقات و پژوهش‌های خود را در چه سمت و سویی جهت دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس نیز با بیان آماری از خدمات ارائه شده توسط این شرکت گفت: در این استان 82 منابع آب از منابع سطحی و 18 درصد از منابع زیرزمینی آب تامین می‌شود.
علی شبانی افزود: سهم تولید آب در استان فارس 385 میلیون متر مکعب در سال است، اما این در حالی است که برداشت از منابع آبی این استان بالغ بر 7 میلیارد متر مکعب است که همین میزان تامین آب نیز؛ با این اختلاف بسیار زیاد؛ با سختی‌ها و دشواری‌هایی همراه است.
شبانی، دانشگاه را به عنوان مرکز تعامل، تفکر و خردورزی خواند و گفت: حوزه علم که جایگاه آن دانشگاه است با حوزه عمل، که در رویداد فعلی ادارات آبفا هستند، دارای فاصله‌هایی با یکدیگر هستند که امیدواریم با برگزاری چنین رویداد‌هایی در بخش‌های مختلفی همچون حکمرانی آب، مدیریت مصرف و ... توجه ویژه‌ای صورت گیرد.
در بخش دیگری از رویداد فناوری و نوآوری در صنعت آب و فاضلاب، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان شیراز گفت: امروز حدود 960 هزار مشترک در شهر شیراز از خدمات شرکت آبفای شیراز استفاده می‌کنند.
بهمن بهروزی همچنین به تصفیه خانه فاضلاب شیراز اشاره کرد و گفت: ظرفیت فعلی تصفیه خانه فاضلاب شیراز 100 هزار متر مکعب می‌باشد که اداره و اجرای آن نیازمند تخصص‌های مختلفی است که این تخصص‌ها در دانشگاه به شکل تئوری تدریس می‌شود، اما دانش آموختگان این رشته‌ها با داشتن مهارت‌های حین تحصیل علاوه بر آموخته‌های تئوری کاربرد بسیار بهتری در صنعتی همچون صنعت تصفیه فاضلاب خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر شیراز افزود: امروز صنعت آبفا فقط صنعت تامین، تولید، انتقال و توزیع نیست بلکه در بحث مهمی همچون پساب می‌تواند بسیاری از مشکلات خود را با کمک دانشگاه حل کند.
در ادامه این نشست تخصصی مقالاتی با عنوان‌هایی همچون استفاده ازفناوری‌های نوین حوزه گرافیک درراستای مصورسازی تاسیسات وتجهیزات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان فارس با استفاده ازفناوری واقعیت افزوده (مطالعه موردی شهرستانپاسارگاد) و استفاده از فناوری بیم در ساخت و نگهداری و تعمیر تجهیزات و تاسیسات صنعت آب و فاضلاب توسط اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ارائه شد.
در حاشیه این رویداد تفاهم نامه‌های همکاری‌های پژوهشی و تحقیقاتی بین دانشگاه آزاد اسلامی فارس و ادارات آبفای استان فارس و شهر شیراز منعقد شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/907878/سهم-تولید-آب-در-فارس-385-میلیون-متر-مکعب-در-سال-است
بستن   چاپ