پیام فارس - رسالت / «در آمریکا چه میگذرد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه رسالت به قلم محمدکاظم انبارلویی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
تحلیل محتوای نطق ترامپ به هنگام مراسم تحلیف خیلی مهم است. این تحلیل به ما نشان میدهد در آمریکا چه میگذرد؟!
چند نکته در زیر در این مورد خودنمایی میکند.
1- مختصات نطق نشان میدهد یک «بازی جدیدی» در آمریکا برای نوع و نحوه حاکمیت در این کشور و نگاه حکمرانان به جهان تعریف شده است.
این تعریف دستپخت اندیشکدههای آمریکایی در واشنگتن است. این نحوه حکمرانی توسط ترامپ بازیسازی و بازیگردانی میشود. بازی جدید نیاز به بازیگران جدید جهانی دارد که ترامپ میخواهد از روی جنازه بازیگران قدیمی با بولدوزر عبور کند.
دراینباره سخنان نخستوزیر فرانسه، آقای فرانسوا بایرو شنیدنی است که گفته:
– اروپا یا باید در برابر ترامپ بایستد یا در هم شکسته شود.
– آمریکا میخواهد از طریق دلار و سیاست صنعتی خود، شکل بسیار سلطهگرانه از سیاست را آغاز کند.
– اگر کاری نکنیم تحت سلطه خواهیم رفت، خُرد خواهیم شد و به حاشیه میرویم.
2- ترامپ در نطق خود گفته است: «دوران افول آمریکا تمام شد، عصر طلایی آغاز میشود.»
او اعتراف دارد که آمریکا در حال افول است. او مأمور است که آمریکا را از افول و فروپاشی نجات دهد.
این کار هزینهبر است. هزینه آن را باید همپیمانان در اروپا، چین و همه کشورهای جهان بدهند. این موضع، ترامپ قمارباز را در حد یک «جیببر جهانی»در نظام بینالملل، حقوق بینالملل و روابط بینالملل فرومیکاهد. از هماکنون سران کشورها دارند تکلیف خود را با این پدیده روشن میکنند.
3- نخبگان آمریکا اعتراف دارند جنگ ویتنام، جنگ عراق، افغانستان و … از اشتباهات استراتژیک این کشور بوده است. آمریکا حاضر نیست هزینه لشکرکشیهایی که نهایتا منجر به شکست میشود را بهتنهایی قبول کند. آمریکا در آینده سعی میکند در هیچ جنگی وارد نشود واگر مجبور به ورود شد هزینه آن را باید همپیمانان او بدهند.
فرار از افغانستان و تسلیم در برابر اراده حزبالله در لبنان و زانو زدن در برابر حماس در غزه و بیچارگی در برابر یمن نشان میدهد آمریکا نمیخواهد هزینه جنگ سخت را قبول کند. اگر هزینهای هست آن را در جنگ نرم و جنگ شناختی آن هم به مقدار کم قبول کند.
4- ترامپ گفته است: «آمریکا با بحران بیاعتمادی مردم روبهرو است. از مسئولان ایالتها میخواهم از اختیارات خود برای مهار تورم و کاهش هزینه زندگی مردم استفاده کنند.»
بازی جدیدی که برای حکمرانی آمریکا تعریف شده این است که آمریکا نمیخواهد پول و سرمایه خود را برای ماجراجوییهای نظامی در جهان هدر دهد. این پولها را برای بازسازی زیرساختهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در داخل نیاز دارد تا فاجعهای مثل آتشسوزی لسآنجلس، میلیاردها دلار صورت هزینه روی میز کار رئیسجمهور نگذارد!
5- آمریکاییها هیچگاه جرئت نکردند به ایران حمله کنند چه در اوج بحران گروگانها چه در دوران دفاع مقدس و چه در ماجراجویی داعش و اخیرا در موضوع عملیات محیرالعقول طوفانالاقصی و شکلگیری جبهه مقاومت! آنها که در داخل برای امتیاز دادن به آمریکا طبل جنگ آمریکا علیه ایران را به صدا درمیآورند و معتقدند با مذاکرات، تهدید جنگ را برطرف کردهاند یک دروغ تاریخی را مدام تکرار میکنند. آمریکای دوران ترامپ، قصد و امکان جنگیدن ندارد. کل قدرت نظامی آمریکا و ناتو یک طبل توخالی است. این حقیقت در طوفانالاقصی رونمایی شد.
از محتوای نطق ترامپ «ترس» از جنگ، «هراس» از شکست و پرهیز از «رسوایی» بینالمللی بیرون میآید. اگر کسی در ایران چشم خود را به این واقعیت ببندد، خود را به خواب زده است و نمیخواهد بیدار شود.
6- بازیگران جدید سیاست در آمریکا به این فکر افتادهاند قدری به درون بپردازند تا جلوی فروپاشی از درون را بگیرند. آنها به فکر مدیریت هزینه در بیرون و جلوگیری از هرزرفتن منابع در درون هستند، تا بتوانند افول و فروپاشی را به عقب بیندازند. 4 هزار نیروی پلیس و 8 هزار نیروی گارد ملی را برای صیانت از امنیت مراسم تحلیف به اطراف کاخ سفید و راههای منتهی به آن آوردند تا این چند کلمه را به مردم خود و جهانیان آن هم زیر سقف، اعلام کنند.