پیام فارس
مرهم هنر بر آلام روحی
يکشنبه 30 دي 1403 - 14:37:35
پیام فارس - زینب دانشور- «خبر جنوب»/
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با تأکید بر این که در ماه خجسته شعبان تا شب ماه مبارک رمضان برای مردم استان سبد نشاط اجتماعی تعریف شده است گفت: در اغلب سالن‌های شیراز اجراهای صحنه‌ای موسیقیایی از فولکور و محلی گرفته تا سنتی و پاپ و ارکسترال به راه خواهد بود.
حمیدرضا قانعی افزود: این رویداد منحصر به شیراز نیست و 10 شهرستان از جمله استهبان، فیروزآباد، آباده، داراب، مرودشت، قیر و کارزین، فسا، گراش و .
.. میزبان هنرمندان ملی هستند.
وی با بیان این که در حوزه هنرهای نمایشی، تئاتر، طنز و کودک و نوجوان نیز برنامه‌هایی در حال اجراست گفت: همچنین با مهندسی اکران در سینماها هم فیلم‌های طنز و هم فیلم کودک و نوجوان مخاطب خوبی پیدا کرده و رونق خوبی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به رویدادهای دهه فجر بیان کرد: از جشنواره تجسمی، موسیقی و فیلم دهه فجر گرفته تا شرکت برگزیدگان جشنواره استانی در رویدادهای ملی بهمن پررونقی را رقم خواهد زد و امیدواریم امسال هم هنرمندان استان در جشنواره ملی فجر موفقیت‌های خوبی کسب کنند.
قانعی در پاسخ به «خبر جنوب» مبنی بر این که زنگ خطر بحران افسردگی به صدا درآمده و برای تزریق شادی و نشاط اجتماعی با ابزار هنر چه کاری می‌توان کرد گفت: قرار دادن تفریحات فرهنگی هنری در سبد خانوار اصلی است که به سلامت روان افراد خانواده کمک شایانی می‌کند؛ سبد خانوار قابل مدیریت است مثلا می‌توان سینما را سه‌شنبه‌های نیم بها در سبد خانوار قرار داد پس اگر مصرف فرهنگی موضوعیت داشته باشد می‌توان مدیریت کرد.
وی ادامه داد: ذهنیت‌ها بر این است که آدم‌های متمول معمولا از کنسرت‌ها استقبال می‌کنند در حالی که طبق آمار بیشترین افرادی که در این برنامه‌ها حضور دارند از جامعه متوسط است و درصد کمی از متمولین حضور دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با بیان این که معتقدم موسیقی و تئاتر سبد ارزانی نیست گفت: اما سینما نسبت به سایر کالاهای فرهنگی ارزان است و می‌توان از آن به عنوان یک تفریح فرهنگی نام برد.
قانعی همچنین تصریح کرد: با این وجود کالاهای فرهنگی در فارس نسبت به دیگر مناطق کشور ارزان قیمت‌تر است کما این که حداکثر قیمت بلیت کنسرت در شیراز 600 هزار تومان و تئاتر 200 هزار تومان است در حالی که استان‌های همجوار افزایش قیمت دادند ما مدیریت کردیم.
وی ادامه داد: سعی کردیم برای این که در سمت مردم و هنرمندان بایسیتیم قیمت‌ها را با روش‌های دیگر برای هنرمندان جبران کنیم و سطح قیمت را برای مردم افزایش ندهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس در پاسخ به این که چگونه می‌توان زمینه اجراهای محیطی برای افرادی که توان استفاده از سبد فرهنگی ندارند را فراهم کرد گفت: برای این کار نیازمند زیرساخت و تهیه شرایط اجراست مثلا در شیراز فضایی که قابلیت اجراهای محیطی دائم داشته باشد نداریم هرچند شهردای شیراز در سال‌های گذشته ارکستر و کنسرت رایگان برگزار کرده اما همه این رویدادها مناسبتی است که به نظرم نمی‌توان آن را جزو سبد فرهنگی خانوار مطرح کرد.
قانعی با اشاره به این که خانوار ایرانی اگر علاقه‌مند و دغدغه‌مند باشد خرید کتاب، رفتن سینما، شنیدن موسیقی و ... را با برنامه‌ریزی مدیریت کرده و استفاده می‌کند افزود: با این حال معتقدم تفریحات فرهنگی ارزان در دسترس است و لااقل سینما هنوز به سمت تفریح لاکچری ویژه نرفته است.
وی در پاسخ به این که چگونه می‌توان هنر را بین مردم برد تا چشم آن‌ها به دیدن هنر عادت کند و نشاط جمعی ایجاد شود گفت: این موضوع طبیعتاً رفت و برگشتی است اگر هزینه‌ها را آن قدر پایین بیاوریم که مردم توان استفاده داشته باشند از آن سمت به دلیل مقرون به صرفه نبودن هنرمند پا پس می‌کشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس راهکار را در حمایت نهادها دانست و افزود: سال‌های گذشته تجربیات خوبی رقم خورد و با همکاری شهرداری، حوزه هنری، اداره کل فرهنگ و ارشاد، استانداری و ... جشنواره‌هایی مانند جشنواره تئاتر خیابانی یا اجراهای زنده موسیقی خیابانی مثلاً در باغ عفیف‌آباد، هنرشهر آفتاب، اجرای زنده ارکستر سمفونی فارس و ... اتفاق افتاد اما این که چنین برنامه‌هایی به یک رویه ثابت تبدیل شود نیازمتد حمایت نهادهای مختلف است.
قانعی با اشاره به این که بسیاری از ارگان‌ها با تهیه بلیت برای کارمندان خود به نوعی حامی هنر و هنرمندان هستند و در کنار آن مسبب تزریق شادی و نشاط بیان کرد: این موضوع به دغدغه کارفرما بستگی دارد برخی از دستگاه‌ها بلیت استخر و فضاهای ورزشی را برای کارکنان خود فراهم می‌کنند و برخی برنامه‌های هنری.
وی با تأکید بر این که موسیقی قابل حذف از سبد فرهنگی خانواده ایرانی نیست افزود: حتی در رستوران‌های سطح شهر موسیقی زنده اجرا می‌شود اما مهم این است که با برنامه‌ریزی مردم را به سمت موسیقی اصیل و فاخر و درجه یک سوق بدهیم وگرنه ذائقه موسیقی مردم به تدریج خراب خواهد شد و نتیجه عکس خواهد داد لذا باید تلاش کرد ضمن بسترسازی موسیقی‌های گوش‌نواز را برای بهتر شدن حال جامعه در دسترس قرار داد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/904446/مرهم-هنر-بر-آلام-روحی
بستن   چاپ