پیام فارس - تعطیلی دقیقهنودی مدارس بهدلیل آلودگی هوا که امروزه بیش از پیش شاهد آن هستیم، جامعهٔ گستردهای متشکل از خانوادهها، دانشآموزان، فرهنگیان و جامعهٔ رسانهای را به چالش کشیده است. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در سالهای اخیر، تعطیلات مکرر در پی وضعیت هشدار آلودگی هوا به یکی از اتفاقات تکراری در کلانشهرها تبدیل شده است که این وضعیت نهتنها سلامت عمومی جامعه را تهدید میکند بلکه تأثیرات منفی قابل توجهی بر زندگی روزمره افراد، ازجمله دانشآموزان میگذارد.
در چنین شرایطی، اطلاعرسانی بهموقع درباره وضعیت تعطیلی اهمیت بسیاری دارد. از یک سو، اطلاعرسانی سریع و دقیق میتواند به حفظ سلامت دانشآموزان و کادر آموزشی کمک کند و از مشکلات تنفسی و سایر بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا جلوگیری کند و از سوی دیگر، امکان برنامهریزی مناسب برای والدین و معلمان فراهم میکند و از بروز مشکلاتی مانند استرس و اضطراب ناشی از تعطیلات پیشگیری میکند
تعطیلی دقیقهنودی مدارس بهدلیل آلودگی هوا که امروزه بیش از پیش شاهد آن هستیم، جامعهٔ گستردهای متشکل از خانوادهها، دانشآموزان، فرهنگیان و جامعهٔ رسانهای را به چالش کشیده است و نیاز است که دستگاههای متولی، جدای از آنکه باید چارهای برای آلودگی هوای کلانشهرها بیندیشند، به مسئلهٔ اطلاعرسانی و تعطیلیهای دقیقهنودی توجه داشته باشند.
تعطیلی ناگهانی و افزایش اضطراب دانشآموزان
اعظم مرادی، که هم مادر و هم معلم دبیرستان است، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: عدم اطلاعرسانی بهموقع درباره تعطیلی مدارس مشکلات زیادی برای دانشآموزان و خانوادهها بهوجود آورده است.
وی تأکید کرد: دانشآموزانی که ساعتها برای مطالعه امتحانات وقت گذاشتهاند، بهدلیل بلاتکلیفی تعطیلی مدرسه، اضطراب و استرس زیادی را تجربه میکنند و عملکرد تحصیلی آنان تحت تأثیر قرار میگیرد.
این معلم تبریزی، توضیح داد: دانشآموزان نیاز به حفظ یک برنامه منظم برای مطالعه و آمادگی امتحانات دارند. زمانیکه تعطیلات ناگهانی اعلام میشود، این برنامهها بههم میریزد و دانشآموزان نمیدانند که آیا باید به مطالعه ادامه دهند یا استراحت کنند.
مرادی، افزود: این وضعیت نهتنها منجر به افزایش استرس و اضطراب میشود، بلکه ممکن است باعث شود که دانشآموزان برای امتحانات آمادگی کافی نداشته باشند و نمرات آنان کاهش یابد.
معلمان و چالش تعطیلات نابهنگام
امیر رضاپور، دانشجوی سال آخر دانشگاه فرهنگیان نیز، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: تعطیلات ناگهانی، تنظیم مؤثر برنامههای آموزشی معلمان را برای آموزش حضوری یا آمادهسازی محتوا برای تدریس غیرحضوری در برنامه «شاد» دچار مشکل میکند.
وی افزود: معلمان نیاز به زمان کافی برای برنامهریزی درسها و آمادهسازی مطالب آموزشی دارند اما با اطلاعرسانی دیرهنگام، معلمان نمیتوانند بهدرستی برنامهریزی کنند و این مسئله منجر به کاهش کیفیت تدریس و آمادگی آنان میشود.
این دانشجومعلم تبریزی، اظهار کرد: معلمی که برای یک درس خاص مطالب آموزشی تهیه کرده است، ممکن است به دلیل تعطیلات ناگهانی نتواند این مطالب را به موقع ارائه دهد و باید برنامهریزی خود را کاملاً تغییر دهد.
رضاپور، گفت: معلمان برای تنظیم برنامههای درسی و تدریس مؤثر نیاز به زمان و برنامهریزی دارند. تعطیلات ناگهانی باعث میشود که این برنامهریزیها به هم بخورد و معلمان نتوانند بهطور کامل بر ارائهٔ درسها و محتوای آموزشی مسلط شوند.
وی ادامه داد: این موضوع همچنین میتواند باعث شود که معلمان نتوانند بهطور مناسب با دانشآموزان تعامل داشته باشند و به سؤالات و نیازهای آنان پاسخ دهند. در نتیجه، کیفیت آموزش بهطور کلی کاهش مییابد.
این دانشجوی سال آخر دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: مشکلاتی که اطلاعرسانی دیرهنگام تعطیلات مدرسه به وجود میآورد و باعث افت کیفیت تدریس و آموزش میشود، باید مدیریت شده و مورد توجه سیاستگذاران نظام آموزشی قرار بگیرد.
نگرانی والدین شاغل برای تحصیل فرزندان
حامد وطندوست، مشاور مدارس غیرانتفاعی سطح شهر تبریز، درخصوص ضرورت اطلاعرسانی بهموقع، گفت: اطلاعرسانی بهموقع نهتنها به جلوگیری از این مشکلات کمک میکند، بلکه میتواند بهبودی چشمگیر در عملکرد تحصیلی دانشآموزان و کیفیت تدریس معلمان به همراه داشته باشد.
وی افزود: با اطلاعرسانی بهموقع، والدین نیز از اطلاعرسانی به موقع بهرهمند میشوند، زیرا میتوانند برنامههای خود را به شکلی تنظیم کنند که به بهترین نحو به وضعیت تحصیلی فرزندان خود رسیدگی کنند.
این مشاور تحصیلی، همچنین اظهار کرد: اعلام دیرهنگام تعطیلات مدارس برای والدین شاغل، مشکلات و نگرانیهای فراوانی را به همراه دارد.
وطندوست، افزود: والدینی که هر دو شاغل هستند، نیاز به اطلاعات بهموقع دارند تا بتوانند برنامهریزی مناسبی برای مراقبت از فرزندان خود داشته باشند. وقتی تعطیلات مدارس بهطور ناگهانی اعلام میشود، والدین مجبور به گرفتن مرخصی از کار میشوند تا بتوانند در خانه از فرزندان خود مراقبت کنند.
وی ادامه داد: این موضوع بهویژه برای والدینی که مشاغل پرمسئولیت و برنامههای زمانبندیشده دارند، ایجاد مشکل میکند.
اطلاعرسانی بهموقع، موجب ایجاد تعادل شغلی برای والدین است
علی سلیمی، پدر دو فرزند پایه ابتدایی، نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درخصوص مشکلات آموزش مجازی، اظهار کرد: علاوه بر نیاز به گرفتن مرخصی، والدین شاغل باید به حضور مجازی فرزندانشان در کلاسهای «شاد» نیز کمک کنند.
وی افزود: این وظیفهای است که نیاز به هماهنگی دقیق و صرف زمان دارد. والدین باید مطمئن شوند که فرزندانشان دسترسی به تجهیزات لازم برای آموزش مجازی دارند و بتوانند در کلاسهای آنلاین بهطور کامل شرکت کنند.
این سرپرست خانواده، با اشاره به نقش پررنگتر همسر خود در تحصیل فرزندان، اظهار کرد: این مسئولیتها بهویژه برای مادران شاغل، که غالباً نقش اصلی در مراقبت از کودکان را بر عهده دارند، میتواند بسیار چالشبرانگیز و استرسزا باشد.
سلیمی، گفت: افزایش نگرانیها و اضطراب در مادران شاغل نهتنها بر سلامت روانی آنها تأثیر میگذارد، بلکه میتواند بر کارایی و عملکرد آنان در محل کار نیز تأثیر منفی بگذارد.
وی، تأکید کرد: اطلاعرسانی بهموقع درباره تعطیلات مدارس میتواند به والدین کمک کند تا زمان کافی برای برنامهریزی و هماهنگیهای لازم داشته باشند. برای مثال، والدین میتوانند از مرخصی استفاده کنند یا جایگزینهای موقتی برای مراقبت از کودکان پیدا کنند تا هم در روند تحصیل فرزندان، خللی وارد نشود و هم، والدین به مشغلههای روزمره خود رسیدگی کنند.
این پدر کارمند که در بخش خصوصی، مشغول به کار است، گفت: اطلاعرسانی بهموقع به والدین شاغل کمک میکند تا بتوانند به خوبی بین وظایف کاری و خانوادگی تعادل برقرار کنند.
سلیمی با اشاره به اینکه اطلاعرسانی بهموقع، باعث کاهش اضطراب و استرس در والدین شاغل، بهویژه مادران، شده و تعادل بهتری بین کار و زندگی خانوادگی ایجاد میکند، گفت: همچنین این امر به دانشآموزان کمک میکند تا بتوانند بهصورت منظم در کلاسهای مجازی شرکت کنند و از برنامه آموزشی خود عقب نمانند.
تعطیل و تغییر برنامه تحصیلی، مسئلهٔ اصلی دانشجویان غیربومی است
سامان محمدی، دانشجوی غیربومی شاغل در یکی از دفاتر خدمات اینترنتی در تبریز، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: اعلام دیرهنگام تعطیلات برای دانشجویان نیز مشکلات زیادی بههمراه داشته است.
وی، اظهار کرد: اعلام دیرهنگام تعطیلات دانشگاه، بهویژه برای دانشجویان غیربومی، مشکلات متعددی ایجاد میکند. این دانشجویان بهدلیل دوری از خانه و نیاز به سفر برای حضور در دانشگاه، با چالشهای بیشتری مواجه هستند.
این دانشجوی اهل تهران، با اشاره به اینکه تهیه بلیط اتوبوس یا وسایل نقلیه دیگر برای سفر به دانشگاه یا بازگشت به خانه، نیاز به برنامهریزی دقیق و هماهنگی دارد، گفت: وقتی تعطیلات بهطور ناگهانی اعلام میشود، دانشجویان غیربومی مجبور به تغییر سریع برنامههای خود میشوند و ممکن است نتوانند بلیط مورد نیاز خود را بهموقع تهیه کنند. این بلاتکلیفی باعث اضطراب و استرس فراوان در میان دانشجویان میشود، بهویژه در ایام امتحانات که نیاز به تمرکز و آمادگی کامل دارند.
محمدی، ادامه داد: از دیگر مشکلاتی که اطلاعرسانی دیرهنگام ایجاد میکند، عدم حضور بهموقع دانشجویان در کلاسها و امتحانات است. دانشجویان غیربومی که بهدلیل تعطیلات ناگهانی دچار مشکل در سفر میشوند، ممکن است نتوانند بهموقع در کلاسها و امتحانات حضور پیدا کنند. این مسئله میتواند باعث کاهش نمرات و افت تحصیلی آنان شود.
وی، افزود: علاوه بر این، تعطیلات ناگهانی باعث میشود که دانشجویان نتوانند برنامههای مطالعاتی خود را بهطور مؤثری تنظیم کنند. تغییرات ناگهانی در برنامه تحصیلی میتواند موجب بههم ریختن نظم و برنامهریزی دانشجویان شود که نتیجه آن کاهش کارایی و عملکرد تحصیلی است.
این دانشجوی رشته فیزیک، خاطرنشان کرد: استرس و اضطراب ناشی از اعلام دیرهنگام تعطیلات میتواند تأثیرات منفی بر سلامت روانی دانشجویان بگذارد. دانشجویانی که بهدلیل تغییرات ناگهانی دچار استرس میشوند، ممکن است در مدیریت زمان و تمرکز بر درسهای خود دچار مشکل شوند. این مسئله میتواند به کاهش انگیزه و روحیه دانشجویان منجر شود و در نهایت باعث کاهش عملکرد تحصیلی آنان گردد.
محمدی با اشاره به اینکه تعطیلات ناگهانی تأثیراتی نیز بر زندگی اجتماعی دانشجویان دارد، گفت: بسیاری از دانشجویان از برنامههایی که برای ملاقات با دوستان و خانواده خود داشتهاند، محروم میشوند. این مسئله میتواند باعث احساس انزوا و تنهایی شود و بر روابط اجتماعی آنان تاثیر منفی بگذارد.
وی همچنین با انتقاد از اینکه هیچیک از اقشار جامعه، در شمول تعطیلیها نباید با یکدیگر تمایز داشته باشند، گفت: در اکثر روزهای تعطیلی مدارس، هیچیک از مراکز آموزش عالی یا ادارات دولتی و خصوصی تعطیل نمیشوند که این مسئله نیز تفاوتی در میزان آسیبپذیری انسانها در برابر آلودگی هوا ندارد.
تعطیلی، نباید به تصمیمی خلقالساعه تبدیل شود
مهدی آزادی، یکی از خبرنگاران تبریزی که در روابط عمومی یکی از نهادهای دولتی فعالیت دارد، با اشاره به اینکه ضعف در اطلاعرسانی، گاه متوجه مدیران تصمیمگیر و گاه متوجه همکاران روابط عمومی ادارات است، گفت: در هر صورت انتظار افکار عمومی در اطلاعرسانی بهموقع برآورده شود.
وی با اشاره به ضرورت بهکارگیری نیروهای متخصص در روابط عمومی ادارات اجرایی استان آذربایجانشرقی، گفت: با ظهور و بروز رسانههای نوین، نیاز است که نهادهای استانی نیز تمهیدات لازم برای اطلاعرسانی در فضاهای رسانههای نوظهور را فراهم کنند تا دسترسی مخاطبان به اخبار و اطلاعیهها تسهیل شود.
این کارشناس روابط عمومی درخصوص اینکه تعطیلی مدارس یا ادارات، نباید تبدیل به تصمیمی خلقالساعه بشود، گفت: متأسفانه گاه تصمیمهای لحظهای مدیران نیز، کار روابطعمومی و دیگر رسانههای جمعی را در اطلاعرسانی مختل میکند و شاهد آشفتگی اذهان عمومی در جامعه میشویم.
انتهای پیام/
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/901626/گزارش|-چالش-تعطیلیهای-دقیقه-نودی-مدارس--همه-اسیر-شدهاند