پیام فارس - تسنیم /در سالهای اخیر رشد قارچگونه خانههای ویلایی در روستای شیخ موسی بابل از چشم مبارزان با جنگلخواران و مرتعخواران دور مانده است.
آسیب به منابع طبیعی در برخی موارد کار طبیعت و عوامل آسیبزای طبیعی است؛ اما همین عوامل هم در بسیاری موارد نشات گرفته از سودجویی و خودخواهیهای انسانی است , در سال های اخیر هجوم برخی خوشنشینها به مناطق بالادست شهرستان بابل بسیار زیاد شده به طوری که برخی افراد در قالب گروههای فامیلی و همکاری و هماستانی به این مناطق آمده و اقدام به ساخت و ساز جهت گذران اوقات فراغت و روزهای تعطیل میکنند.
فروش زمینهای ییلاقی در دل جنگلهای هیرکانی
برخی افراد سودجوی محلی و شهر برای اینکه سود کلانی از قبل فروش زمینهای ییلاقی که معمولاً دل جنگلهای هیرکانی واقع شده به جیب بزنند نقاط بکر و دستنخورده و مراتع زیبای بالا و حواشی تپههای بکر را انتخاب میکنند و برای رد گم کردن ابتدا در داخل این زمینها آلونکهای چوبی تعبیه میکنند.
این افراد که معمولا با املاکیها یک کاسه هستند و از این افراد دستورالعملهایی که بتوانند به راحتی قانون و موانع قانونی را دور بزنند دریافت میکنند؛ بعد از ساخت این آلونکهای چوبی دام و ابزار کشاورزی را در این مکان قرار میدهند و اقدام به دور چینی این زمینها با سنگ و پرچینهای چوبی میکنند.
روستای زیبای شیخموسی کجاست؟
چند سال این زمینها را به همین سر و شکل نگهداری و حتی خود در این مکانها گذران زندگی میکنند و بعد از مدتی اقدام به فروش این زمینها به افراد غیر بومی تحت عنوان زمین ویلایی میکنند؛ این افراد خاطی حتی در برخی موارد با همین جنگلخواری، زمینهای خود را از 1000 متر به دو یا سه هزار متر هم گسترش دادهاند.
اگر از شهر گلوگاه بندپی شرقی بابل نزدیک به 45 کیلومتر به سمت بالادست حرکت کنید به روستای زیبای شیخموسی میرسید؛ روستایی که وجه تسمیه آن از امامزاده شیخ موسی گرفته شده که در نزد مردم این دیار یک مکان مقدس که هرساله در مراسم دعوتیم زیارتگاه بسیاری از علاقهمندان اهل بیت است.
روستایی که دیگر اهالی آن بومی نیستند!
بسیاری از مراتع این روستا و روستاهای همجوار آن وقف مرتعداران و همین امامزاده است که توسط مالکان کلان و اربابها و کدخداها و مالکین خرد وقف شدهاند؛
شش دانگ از 223 هکتار اراضی این روستا وقف است که در طول سالهای اخیر مورد تعرض جنگل و مرتعخواران قرار گرفته است.
عسکری یکی از فرزندان فردی که بخش عظیمی از زمینهای خود را وقف مرتعداران کرده به خبرنگار تسنیم گفت: پدرم یکی از اربابان این منطقه بود و به خاطر علاقهای که به شیخ موسی و اهل بیت و کار عامالمنفعه وقف داشت بخش بزرگی از زمینها و مراتع خود را وقف مرتعداران منطقه بندپی شرقی کرده است.
او افزود: من که فرزند این مالک هستم حتی صد متر هم در بندپی شرقی که زادگاه و خانه پدری من بود ندارم اما بسیاری از افراد که من حتی آنها را نمیشناسم الان در همین روستا خانه و ویلا ساختهاند.
جلوی این افراد خوشنشین و منفعتطلب را بگیرید
یکی از کنشگران محیط زیست نیز به خبرنگار تسنیم گفت: کار جنگلخواری و مرتعخواری و زمینخواری که سالهاست در مورد آن صحبت میشود باید جدی گرفته شود و این کار یک عزم ملی و منطقهای و بخشی میخواهد؛ اول باید دست سودجویان منطقهای و بومی را که پای دلالان ویلا و ملک را به منطقه زیبای بندپی باز کردهاند قطع شود؛ این افراد باید شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شوند.
این فعال محیط زیست اضافه کرد: جنگلهای هیرکانی نفس زمین هستند. جنگلها در طول دو یخبندان از بین رفتند و تنها باز مانده آن دوران همین جنگلهای هیرکانی هستند اگر این درختان قطع و تبدیل به ویلاها برای خوشگذرانی افراد سودجوی شوند نفس زمین قطع خواهد شد. مسئولان باید عزمشان را جزم کنند و جلوی این افراد خوشنشین و منفعتطلب که تیشه به ریشه جنگلهای هیرکانی زدهاند بایستند.
اراده برای مبارزه با جنگلخواری قوی نیست
متاسفانه اراده برای مبارزه با جنگلخواری قوی نیست و ما هر روز شاهد کم شدن مسافتهای جنگلی و مراتع زیبای بندپی بابل هستیم و هر روز شاهد رشد قارچگونه ویلاهای بلندمرتبه در دل جنگلهای بکر هیرکانی بندپی بابل هستیم، این فعال محیط زیست با بیان این جمله افزود: صدای قطع شدن درختان در نیمههای شب و خشک شدن ریشههای درختان را شاهدیم؛ در دولت قبل کار مبارزه و برخورد قاطع با این دلالان درخت و سودجویان خانههای ویلایی آغاز شده بود و امیدواریم در این دولت ادامهدار باشد.
وی خاطرنشان کرد: چرا این حجم از ویلاهای سر به فلک کشیده از چشم بازرسان و مبارزان جنگلخواری دور مانده است؟ برای اینکه بر صدق مدعای بنده پی ببرید وضع موجود منطقه شیخموسی بابل را با عکسهایی که در موتورهای جستجوگر به راحتی پیدا میکنید مقایسه کنید؛ اکنون این منطقه دیگر روستای ییلاقی شیخموسی حتی ده سال قبل هم نیست؛ شیخموسی تبدیل شده به یک منطقه ویلانشین که ساکنان ییلاقی آن را بابلیها وبندپییها تشکیل نمیدهند.
5 هزار متر مربع زمین از ید متجاوزین خارج شد
پورحسین رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بابل، بابلسر فریدونکنار نیز بدون اشاره به جولان زمینخواران و حضور خوشنشینها در منطقه به خبرنگار تسنیم گفت: یکی از کارشناسان حقوقی به اتفاق سرجنگلبان و نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی واحد شیخ موسی با انجام سه فقره تبصره ذیل زمینی به مساحت تقریبی 5 هزار متر مربع از ید متجاوزین خارج و همچنین چند باب آلونک چوبی به مساحت تقریبی 100متر مربع کاملا تخریب و اعاده به وضع سابق شد.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/900692/ویلاهای-لوکس-در-جنگلهای-هیرکانی؛-خوشنشینی-لاکچرینشینان!