پیام فارس - خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان بوشهر با داشتن سواحل طولانی و منابع آبی غنی، یکی از مهمتشرین مناطق کشور در زمینه شیلات و پرورش آبزیان محسوب میشود.
این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی و اقلیم مناسب، ظرفیتهای بالایی برای توسعه صنعت شیلات دارد که باید راهکارهای لازم برای تسهیل فعالیتهای فعالان این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
استان بوشهر با بیش از 700 کیلومتر ساحل و دسترسی به خلیج فارس، یکی از بهترین مناطق برای فعالیتهای شیلاتی به شمار میآید. تنوع گونههای آبزی، از ماهیها گرفته تا میگو و صدف، امکان بهرهبرداری از منابع دریایی را فراهم کرده و همچنین وجود بنادر تجاری و صیادی، زیرساختهای لازم برای صادرات و واردات محصولات شیلاتی را فراهم کرده است.
در سالهای اخیر، صنعت شیلات در استان بوشهر با رشد قابل توجهی همراه بوده است. با این حال، هنوز هم بسیاری از ظرفیتها بلااستفاده ماندهاند. تولید محصولات شیلاتی در استان بوشهر افزایش یافته که میتواند با برنامهریزی صحیح و سرمایهگذاری افزایش یابد.
فعالان این صنعت با چالشهای متعددی مواجه هستند که از جمله آنها میتوان به کمبود سرمایهگذاری، مشکلات زیستمحیطی، نوسانات قیمتها و کمبود دانش فنی اشاره کرد. همچنین، مشکلات مربوط به تأمین تجهیزات و فناوریهای نوین نیز مانع از رشد این صنعت شده است.
با وجود چالشها، فرصتهای زیادی برای توسعه صنعت شیلات در استان بوشهر وجود دارد. افزایش تقاضا برای محصولات دریایی در بازارهای داخلی و خارجی، توسعه فناوریهای نوین در پرورش آبزیان، و همچنین امکان ایجاد مشاغل جدید در زمینه فرآوری و بستهبندی محصولات شیلاتی از جمله این فرصتها هستند.
فرصت بینظیر بوشهر در کنار دریا
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر در کنار خلیج فارس دارای ظرفیتهای بسیار بزرگی برای تولید، اشتغال، صادرات و درآمدزایی است.
دولت برای رفع مشکلات بخش خصوصی فعال در حوزه آبزی پروری پای کار است رسول رستمی آبزیپروری را یکی از مهمترین راهکارهای توسعه اشتغال در استان بوشهر دانست و بیان کرد: به منظور حمایت از بخش آبزیپروری و رفع چالشها و مشکلات فعالان این حوزه برنامههای خوبی را داریم.
وی از برنامهریزی برای رونق و رشد جهشی در تولید آبزیان خبر داد و اضافه کرد: یکی از چالشهای سایتهای آبزیپروری استان بوشهر تأمین انرژی است که باید با برنامهریزی مناسب در این مسیر حرکت کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با بیان اینکه دولت برای رفع مشکلات بخش خصوصی پای کار است، ادامه داد: در سفر هیئت دولت به بوشهر موضوعاتی همچون تأمین انرژی و توسعه زیرساختها در حوزه آبزی پروری استان بوشهر دنبال خواهد شد.
لزوم تسهیل فعالیتهای شیلاتی
یکی از فعالان حوزه شیلات به خبرنگار مهر گفت: برای افزایش تولید و اشتغال در صنعت شیلات استان بوشهر، نیاز به برنامهریزی جامع و همکاری بین نهادهای دولتی و خصوصی است.
محمد کریم حسن زاده بر تأمین مالی و ارائه تسهیلات تاکید کرد و افزود: ایجاد صندوقهای حمایتی برای تأمین مالی پروژههای شیلاتی یک ضرورت است و باید تسهیلات مناسب به این بخش اختصاص یابد.
وی بر لزوم برگزاری دورههای آموزشی برای فعالان این حوزه به منظور افزایش دانش فنی تاکید کرد و ادامه داد: بهبود زیرساختهای بندری و تأسیسات فرآوری با جدیت دنبال شود.
توسعه آبزیپروری در استان بوشهر
مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در استان بوشهر فرصتهای بسیار خوبی برای صنایع شیلاتی وجود دارد که تکمیل زنجیره این صنایع در همه ابعاد را دنبال میکنیم.
عقیل امینی با اشاره به پرورش میگو در سطح 6 هزار و 100 هکتار از اراضی ساحلی استان بوشهر خاطرنشان کرد: طی سال جاری 17 هزار تن میگو از مزارع این استان تولید و برداشت شده است.
وی با اشاره به فعالیت 21 کارگاه تکثیر و تولید بچه میگو در استان بوشهر خاطرنشان کرد: 1.8 میلیارد قطعه بچه میگو در این کارگاهها تولید و به فعالان عرصه پرورش برای ذخیرهسازی در مزارع پرورشی تحویل شد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر بیان کرد: پرورش ماهی در خلیج فارس یکی دیگر از ظرفیتهای مهم استان بوشهر است که طرحهایی به ظرفیت تولید 12 هزار و 750 تن تعریف شده است.
وی ادامه داد: تاکنون 89 قفس پرورش ماهی در سواحل استان بوشهر مستقر شده است که برای تأمین بچه ماهی این مراکز پرورشی اقدامات مهمی در فعال کردن مراکز تولید بچه ماهی انجام شده است.
امینی با اشاره به معرفی صنایع شیلات استان بوشهر در قالب برگزاری نمایشگاه ادامه داد: ایجاد میز میگو، برگزاری مسابقه بزرگ نقاشی و کاریکاتور در عرصه صنعت شیلات، برگزاری جشنواره طبخ میگو و آئین تجلیل از برگزیدگان صنعت آبزیان از جمله برنامهها است.
در کنار فعالان آبزیپروری هستیم
استاندار بوشهر با اشاره به لزوم حفاظت از ذخایر دریای بیان کرد: با توجه به کاهش منابع آبزیان در دریا، باید مسیر آبزیپروری در استان تسهیل شود و در این مسیر گام برداریم.
با توجه به کاهش منابع آبزیان در دریا، باید مسیر آبزیپروری در استان تسهیل شود و در این مسیر گام برداریم ارسلان زارع توسعه آبزیپروری در استان بوشهر را یکی از اولویتهای مهم عنوان کرد و ادامه داد: سرمایهگذاری در بخشهای مختلف آبزیپروری در استان بوشهر حمایت میشود و برای رفع مشکلات فعالان این حوزه تلاش میکنیم.
وی توسعه صنایع فرآوری آبزیان و صنایع مرتبط با آبزیان را یکی از ضرورتها برای توسعه آبزی پروری در این استان دانست و تاکید کرد: نیاز است که استانداردهای تولید، بستهبندی و صادرات آبزیان در استان تقویت شود.
صنعت شیلات در استان بوشهر با توجه به پتانسیلهای موجود میتواند به عنوان یک صنعت اشتغالزا و ارزآور مورد توجه قرار گیرد که در سالهای اخیر اقدامات خوبی بری توسعه و رونق این بخش صورت گرفته است.
با توجه به چالشها و فرصتها، لازم است که سیاستگذاران و فعالان این حوزه دست به دست هم دهند تا از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری کنند و زمینه توسعه پایدار این صنعت را فراهم آورند.
کد خبر 6335657
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/897276/آبزیپروری-کلید-توسعه-در-جوار-خلیج-فارس؛-اقتصاد-دریامحور-حمایت-شود