پیام فارس - ایران / «گام بعدی؛ رفع فیلتر «تلگرام» و «اینستاگرام»» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم علی شریفی زارچی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
با اعمال فیلترینگ بر شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، بسیاری از مشاغل اینترنتی، «استارتاپ»ها و کسب و کار مردم با مشکلات مختلفی مواجه شدند. این مشکلات به گونهای بود که این مشاغل یا «استارتاپ»ها دیگر قادر به ادامه فعالیت طبیعی خود در فضای مجازی یا اینترنت کشور نبودند. در این میان این موضوع بیشتر شرکتهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک را نگران کرد و موجب مهاجرت صاحبان این مشاغل شد. به عبارت دیگر تأثیر سیاست فیلترینگ بر شرکتهای تجارت الکترونیک بیشتر از سایر بخشها بود. حالا که اولین گام رفع فیلترینگ با رفع مسدودیت از واتساپ و گوگل پلی برداشته شده است، مهم است که در قدم بعدی محدودیت تلگرام و اینستاگرام هم برداشته شود. این پیشنهاد به این دلیل ارائه میشود که مردم کشورمان بیشتر از سایر سکوها یا اپلیکیشنها با «تلگرام» و «اینستاگرام» سروکار دارند. مطابق بررسیها؛ ایرانیان زمان زیادی از وقتی را که صرف حضور در فضای مجازی میکنند، صرف حضور در این دو سکو میکنند. سرگرمی و کسب و کار، مهمترین دلیل حضور ایرانیان در «تلگرام» و «اینستاگرام» است. بنابراین انتظار میرود در گام بعدی سیاست رفع فیلترینگ، این دو سکو در اولویت تصمیمگیری سیاستگذار قرار بگیرند.
اما تا اینجای کار یعنی در تصمیم دیروز شورای عالی فضای مجازی که از آن با عنوان گام اول سیاست رفع فیلترینگ یاد میشود، امیدها به تحقق وعدههای رئیس جمهوری پزشکیان تقویت شده است. وعده رئیس جمهوری در دوران انتخابات رفع محدودیتهای بدون قاعده یا فقدان دسترسیهایی بود که الزام منطقی برای آن وجود نداشت. امروز هم دیدیم که برای اولین بار در ایران این سیاست رقم خورد و از سکوهایی که در ادوار گذشته فیلتر شده بودند، رفع فیلتر شد.
به هر روی امروز با تصمیم شورای عالی فضای مجازی که در دولت چهاردهم رقم خورد، میتوانیم امیدوار باشیم که در آینده شاهد توسعه و گسترش دوباره فعالیت شرکتهای دانشبنیان باشیم.
زیرا مطابق شواهد و به گواه بررسیهای آماری با مسدودسازی پلتفرمهای مختلف، از طریق اعمال سیاست فیلترینگ، بسیاری از مشاغل اینترنتی و استارتاپها با مشکلات متعددی مواجه شدند. این مشکلات به گونهای بود که این مشاغل و فعالیتها اساساً قادر به ادامه فعالیت طبیعی خود نبودند و باید عطای فعالیت در این فضا را به لقای آن میبخشیدند. همانطور که اشاره شد، سیاست فیلترینگ بیشتر از همه شرکتهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک را نگران کرد و موجب مهاجرت صاحبان این مشاغل شد.
از سوی دیگر در حوزه خانوادهها نیز سیاست اعمال فیلترینگ پیامدهای مالی چندی به همراه داشت که برای خانوادهها مطلوب نبود. زیرا استفاده از فیلترشکنها هزینه بسیار زیادی را به خانواده تحمیل کرده بود و در این میان فقط مافیای فیلتر شکن بود که از وضعیت فعلی سود میبرد. حالا این سیاست حداقل برای دو سکوی واتساپ و گوگل پلی بازار داغ مافیای فیلترشکن فروش را کساد میکند. در این صورت اگر در آینده گامهای بعدی سیاست رفع فیلترینگ بخوبی و با قوت برداشته شود و وعدههای دولت تمام و کمال محقق شود، هم بار هزینهای اضافی خانوادهها برای فیلترشکن از دوش آنان برداشته میشود و هم بازار فیلترشکنها به طور کامل از میان میرود.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/894120/سرمقاله-ایران--گام-بعدی؛-رفع-فیلتر-«تلگرام»-و-«اینستاگرام»