پیام فارس - به گزارش خبرگزاری موج از فارس
، سید محمد مظلومی رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، با اشاره به اجرای موفق طرح تولید و عرضه نان کامل به صورت یارانه ای از بهمن 1401 در شیراز و همچنین اجرای طرح حمایت از بیماران سلیاک؛ برگزاری این رویداد را نیز گامی در راستای ارتقای سلامت جامعه و با تصویب کارگروه آرد، گندم و نان استان برشمرد.
نیمی از غلات مصرفی روزانه باید غلات کامل باشد او با بیان اینکه شاهد فاصله گرفتن از مصرف نان های سنتی به عنوان نان های کامل و مغذی در سبد غذایی مردم هستیم، افزود: روند افزایش برخی بیماری های مزمن و غیرواگیر در جامعه از جمله دیابت و ارتباط بیماری هایی مانند پرفشاری خون، سرطان، چاقی، اضافه وزن و سندرم متابولیک با سبک زندگی و سبد غذایی جامعه، ضرورت بازنگری در سیاست های حاکم بر تولید گندم، آرد و نان کشور را ایجاب می نماید و ضرورت دارد برنامه ریزی نماییم که حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه مردم غلات کامل باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: برای تولید محصولات جدید و فراسودمند بر پایه غلات که می تواند در درمان و یا پیشگیری از بیماری ها موثر باشد، اقدامات و برنامه ریزی های گسترده ای در کشورهای توسعه یافته انجام شده است و در کشور ما نیز لازم است گام های مهمی در این زمینه برداشته شود.
ضرورت توجه به غنی سازی غلات و فرآورده های آنها از جمله برنج مظلومی تولید نان های بدون گلوتن و غذاهای ویژه برای بیماران خاص بر پایه غلات را یکی از محورهای نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده غلات عنوان کرد و ادامه داد: یکی از برنامه هایی که در خصوص آن لازم است سیاستگذاری شود، «غنی سازی» برنج و سایر غلات می باشد و ما می توانیم از تجربیات موفق برخی کشورها در این زمینه استفاده کنیم؛ به همین دلیل یکی از محورهای این کنگره، غنی سازی فرآورده های به دست آمده از غلات انتخاب شده است؛ علاوه بر این ضرورت استفاده از تکنولوژی های نوین تولید آرد کامل در کشور نیز در این کنگره بررسی و ارایه می شود.
رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات از مشارکت و حضور اساتید و دانشجویان از دانشگاه های سراسر کشور، تولیدکنندگان آرد و نان و غذاهای ویژه، سیاستگذاران و مسوولان استانی و کشوری در این رویداد علمی خبر داد و از حمایت مالی برخی تولیدکنندگان صنایع غذایی از برگزاری برنامه تقدیر کرد.
مظلومی گفت: این کنگره با مشارکت استانداری فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دانشکده تغذیه و علوم و غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس، اتحادیه صنف نانوایان شیراز، شهرداری شیراز، انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات آرد استان فارس و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برگزار می شود.
ارائه 315 مقاله به کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات دبیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات نیز با اشاره به اینکه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز محوریت اصلی امور علمی و اجرایی این کنگره را بر عهده داشته است، گفت: تاکنون بیش از 550 نفر برای حضور در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات نام نویسی کرده اند و پیش بینی می شود تعداد شرکت کنندگان به حدود 700 نفر افزایش یابد.
سیاوش باباجعفری افزود: تاکنون 315 مقاله به کنگره ارسال شده است که از این تعداد 195 مقاله به صورت پوستر و 54 مقاله به صورت سخنرانی، پذیرفته شده اند.
دبیر اجرایی کنگره نیز در جمع اصحاب رسانه، به اقدامات انجام شده از جمله فراهم شدن زیرساخت های لازم برای برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، تشکیل کمیته اجرایی، انجام تبلیغات شهری اشاره کرد و افزود: این کنگره در روزهای دوازدهم و سیزدهم دی، در مجتمع فرهنگی، ورزشی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود.
عبدالحمید مصلی نژاد از برپایی 18 غرفه در حاشیه برگزاری این رویداد علمی خبر داد.
عنایت اله بریزی مدیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات نیز گفت: در طی دو روز برگزاری کنگره، سخنرانی ها در 8 پنل تخصصی انجام خواهد شد؛ همچنین همزمان با برگزاری کنگره سه کارگاه فرمولاسیون و پخت نان کامل، کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش های صنعت غذا و تغذیه در بیماران سلیاک برگزار می شود.
کارخانجات آرد استان، توانایی تولید آرد کامل مورد نیاز فارس را دارند مهرزاد جمشیدی رئیس انجمن کارفرمایی صنایع آرد استان و مدیر عامل کارخانه آرد خوشه فارس نیز که در این نشست خبری حضور داشت، گفت: کارخانجات آرد استان فارس با داشتن تکنولوژی روز دنیا و با در اختیار داشتن کادر متخصص و تجربه گرانبها در آنالیز و ممیزی گندم های درجه بندی شده، توانایی تولید آرد کامل مورد نیاز استان فارس را دارند.
همچنین احمد اسدسنگابی رییس اتحادیه صنف نانوایان شیراز در نشست خبری کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات بیان کرد: با توجه به ضرورت بهبود کیفیت و سلامت نان به عنوان قوت غالب جامعه از سال 1400 تولید نان کامل به جایگزینی نان سبوس دار در دستور کار کارگروه های مختلف آرد و نان در سطح استان فارس قرار گرفت و از بهمن سال 1401 طرح تولید و عرضه نان کامل با مشارکت 16 نانوایی در شهر شیراز آغاز شد.
فرهنگ سازی مصرف نان کامل یک ضرورت است رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست خبری گفت: بررسی های انجام شده در ایران نشان می دهد که مردم ایران نان کامل را کمتر از نان سفید مصرف می کنند؛ بنابراین فرهنگ سازی مصرف نان کامل یک ضرورت است که باید برای آن تلاش کنیم.
مریم مهارت اضافه کرد: بر این اساس کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات با هدف جمع آوری و اشتراک گذاری تجارب علمی و اجرایی برنامه ریزان و سیاست گذاران و اندیشمندان علمی و همچنین تشویق عموم مردم به مصرف نان کامل برگزار می گردد.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/893893/نخستین-کنگره-ملی-نان-کامل-و-فرآورده-های-غلات-در-شیراز-برگزار-می-شود