سهم اندک ایران در تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات
سه شنبه 4 دي 1403 - 15:24:20
|
|
پیام فارس - شیراز-مدیرنظارت و ارزیابی مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بااشاره به سهم اندک ایران درتولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات گفت:تولید غذاهای فراسودمند و غنیسازی برنج و غلات امری مهم است.
به گزارش خبرنگار مهر ، سید محمد مظلومی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به این موضوع که نان و غلات 50 درصد از انرژی روزانه هر ایرانی را تأمین میکند، از برگزاری کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات طی در روزهای 12 و 13 دیماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: برگزاری چنین کنگرههایی میتواند فرصت مناسبی برای سلامت محور کردن تغذیه در جامعه باشد. وی با تاکید بر این موضوع که در سالهای اخیر جامعه ایران از مصرف نان کامل فاصله گرفته و به سمت نانهای بیکیفیت سوق پیدا کرده است، ادامه داد: به منظور کاهش بیماریهای مزمن و متابولیک مانند سرطان، فشارخون، دیابت، چاقی و اضافه وزن باید جامعه را به سمت اصلاح سبد غذایی و تغذیه ساله هدایت کنیم. مظلومی از اجرای طرح تولید و عرضه نان کامل با همراهی سازمانهای متولی، اتحادیه صنف نانوایان، اداره غله و خدمات بازرگانی با محوریت استانداری فارس خبر داد و افزود: در کارگروه آرد، نان و گندم استان فارس جلسات متعددی در رابطه با کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات برگزار و شورای سیاستگذاری این کنگره با تشکیل کمیتههای علمی و اجرایی شکل گرفت، اطلاعرسانیها انجام شد و متقاضیان زیادی برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردند. مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از برگزاری این کنگره 2 روزه در سطح بینالمللی خبر داد و گفت: اساتید دانشگاه، اندیشمندان، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در آن حضور خواهند داشت. وی همچنین به سهم اندک ایران در تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات اشاره کرد و ادامه داد: پرداختن به موضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات از اهداف برگزاری این کنگره است. مظلومی افزود: با توجه به اینکه مصرف برنج سفید به عنوان یکی از غذاهای مهم سفره مردم ایران به شمار میرود، تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات در دستور کار قرار دارد. رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات با بیان اینکه تقریباً 2 درصد جمعیت کشور مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند گندم، جو و غذاهای ویژه بر پایه سایر غلات را مصرف کنند، تصریح کرد: کارگاههایی در این کنگره برگزار خواهد شد که میتوانند این گروه از بیماران را راهنمایی کنند. شناسایی 1500 نفر بیمار سلیاک در فارس سیاوش باباجعفری دبیر علمی کنگره نان ملی نان کامل نیز در این نشست خبری از شناسایی 1500 نفر بیمار سلیاک در فارس خبر داد و گفت: تا کنون 528 نفر برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردهاند و 315 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است. باباجعفری با بیان اینکه 195 مقاله به صورت پوستر و 54 مقاله به صورت سخنرانی خواهیم داشت، گفت: در این کنگره همچنین 8 پنل تخصصی اجرا خواهد شد و پوسترها به صورت الکترونیک ارسال می شوند.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/893804/سهم-اندک-ایران-در-تولید-غذاهای-فراسودمند-بر-پایه-غلات
|