پیام فارس - دومین رویداد ریورس پیچ «رهش» (رویداد هوشمندسازی شیراز) به مناسبت هفته پژوهش و در راستای رفع نیازهای فناورانه سازمانی در حوزه مدیریت شهری و تقویت اکوسیستم کارآفرینی و دانش بنیان برگزار شد.
مهدی طاهری، عضو شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم با بیان اینکه افراد در مواجهه با چالش ها دو رویکرد دارند گفت: بیشتر مغزها و ذهن ها پروژه محور است که از این نظر آشفتگی وجود دارد، به طور معمول مغزهای مسئله محور سعی می کنند تمرین کرده تا بتوانند به خوبی تحلیل کنند و به راه حل برسند اما مغزهای پروژه محور سعی می کنند به نتیجه برسند و قطعاتی از چالش ها را حل کنند.
وی به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و بیان کرد: به عنوان مثال دانشگاه زند شیراز راه اندازی می شود که کارش تربیت دانشجوست همچنین یک پروژه محسوب می شود اما شاید کسی سئوال کند این پروژه قراراست چه مسئله ای را حل کند؟
طاهری به ذکر مثال دیگری در این زمینه پرداخت و گفت: کاهش ترافیک شهری یک مساله به شمار می رود که حتی با اضاف شدن هزاردستگاه تاکسی هم نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه بعد از مدتی متوجه می شویم وضع بدترهم شده است یا در موضوع سلامت، شیراز از لحاظ تعداد بیمارستان وضع خوبی دارد که این یک پروژه است اما هنوز چالش بهداشت و سلامت که اصل مسئله هست، به قوت خود باقی است.
این عضو شورای شهر شیراز خطاب به دانشجویان گفت: توجهتان را به این نکته معطوف می کنم که ذهن پژوهشگران باید به سمت مسئله محوری سوق یابد، متاسفانه ما در کشور با سمی به نام پروژه محور شدن ذهن اندیشمندان مواجه شدیم و کمتر به مسئله محوری رجوع کرده ایم. اگر می خواهیم به نقطه مطلوب برسیم باید مسئله محوری را در دستور کار خود قرار دهیم.
دیگر سخنران این مراسم علی فراشائیان، معاون برنامه ریزی شهرداری شیراز بود. وی خطاب به دانشجویان با بیان اینکه امروز ما فردای شماست، گفت: ما امروز نیازهای بسیاری در شهر شیراز داریم، شهرداری مرکز نیازهاست من به عنوان معاون برنامه ریزی شهرداری شیراز، اعلام می کنم کاری که امروز در حوزه فناوری می شود، بیست و اندی سال پیش با سیستم های قدیمی، فلاپی و سی دی و رپید انجام می شد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته هوش مصنوعی به اندازه امروز در خدمت بشر نبود و با ساده ترین امکانات موجود کار می کردیم افزود: برخی دوستان می گویند کار نیست ولی کار فراوان وجود دارد اما راه کار کردن را پیدا نکرده ایم.
فراشائیان با یادآوری این مطلب که سازمان فاوا، مرکز پژوهش ها، مرکز فناوری و مدیریت های اصلی کار در حوزه معاونت برنامه ریزی است، ادامه داد: چرا اپلیکشین هایی که برای شهرداری نیاز داریم باید از سایر شهرها بگیریم.
مجید میکائیلی، رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی سپاه فجر فارس نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ظرفیت های قابل توجهی در استان فارس وجود دارد، گفت: ظرفیت و استعدادهای علمی درخشانی در شیراز داریم و نزدیک به یکصد مجموعه دانشگاهی و پژوهشی در شیراز وجود دارد که بایستی از آن بهره بریم.
وی با اشاره به اینکه 10 رویداد علمی از ابتدای سال تاکنون برگزارشده بیان کرد: نسل جدید ایده های خوبی دارند و در کلان شهرهایی مثل شیراز توقع این است که رویدادهایی که می تواند زمینه ساز رفع مشکلات ما باشد، بیش از پیش تعریف شود.
میکائیلی تصریح کرد: در حوزه رسالات و پایان نامه های دانشگاهی در بسیج علمی و پژوهشی گام های موثری برداشته شده و به دنبال فراهم کردن فضایی برای هوشمندسازی و ایجاد شهرک های هوشمندسازی هستیم چرا که حد ما نسبت به سایر استان ها به خاطر وجود دانشگاه های مختلف بالاتر است و لازم است در حوزه های مختلف علوم، گام های موثری برداریم.
خاطر نشان می شود، دومین رویداد ریورس پیچ «رهش» (رویداد هوشمندسازی شیراز) به مناسبت هفته پژوهش و در راستای رفع نیازهای فناورانه سازمانی در حوزه مدیریت شهری و تقویت اکوسیستم کارآفرینی و دانش بنیان در حوزه های تخصصی خدمات شهری، پسماند، سیما و منظر شهری، آتش نشانی، سرمایه گذاری، حمل و نقل بار، حمل و نقل ریلی، فرهنگی و اجتماعی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و با حضور نمایندگان سازمان ها و معاونت های مختلف و شرکت های دانش بنیان توانمند کلان شهر شیراز برگزار شد، همچنین در این مراسم از برگزیدگان جشنواره ایده پردازی مردمی شهرداری شیراز تجلیل و مراسم رونمایی و امضای پوستر جشنواره جهادگران علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان بسیج علمی و همچنین امضای پوستر رویداد استارت آپی معضلات اجتماعی با رویکرد هوش مصنوعی برگزار شد.