پیام فارس
قند قصه به کام کودکان
چهارشنبه 7 آذر 1403 - 19:47:54
پیام فارس - بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با رویکرد توسعه کمی و کیفی قصه‌گویی و توجه همه جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعه هدف آغاز به کار کرده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در نشست با خبرنگاران ضمن تشریح شرایط شرکت در جشنواره بیان کرد: در بیست و پنجمین جشنواره قصه‌گویی حدود 1100 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 7 اثر در بخش‌های مختلف به بخش ملی راه پیدا کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
علی خواجه‌نژادیان افزود: مهلت ارسال اثر در جشنواره امسال تا 10 آذر ماه و از طریق سامانه مربوط به جشنواره است که پس از آن فرآیند پایش و داوری آثار از تاریخ 27 تا 29 آذر انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در جشنواره امسال گفت: جشنواره قصه‌گویی به دنبال تحقق چند هدف است؛ هدف ابتدایی عمق بخشیدن به هنر قصه‌گویی است و تلاش در جهت این که قصه همانند گذشته به عنوان یک ابزار تربیتی هم در محیط خانواده هم در محیط مدرسه مورد استفاده والدین و معلمان قرار بگیرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس هدف بعدی را عمومیت‌بخشی قصه‌های عامیانه ایران و جهان عنوان کرد و افزود: به این ترتیب شناخت نسل نو نسبت به این قصه‌ها بیشتر خواهد شد.
خواجه‌نژادیان گفت: درصددیم در حوزه‌های آموزشی و ترویجی نیز تربیت والدین و معلمان قصه‌گو را در دستور کار داشته باشیم.
وی این جشنواره را بهانه و وسیله‌ای برای تحقق اهداف یاد شده خواند و گفت: همچنین جلب توجه مسئولین امر تربیت به اهمیت قصه و قصه‌گویی و نقش این ابزار برای تربیت بچه‌ها مد نظر این جشنواره است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس اظهار کرد: شعار محوری جشنواره قصه‌گویی امسال «راز قصه‌ها ساز زندگی» است.
خواجه‌نژادیان با بیان این که جشنواره امسال در بخش‌های مختلفی برنامه‌ریزی شده افزود: بخش قصه‌گویی مدرن، قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی علمی، قصه‌های پیشرفت و قهرمانان قصه‌های ایثار و شهادت و غزه و لبنان از جمله بخش‌های مختلف این جشنواره است.
وی همزمانی برگزاری این جشنواره با اتفاقات ناگوار و دلخراش غزه و لبنان را بهانه‌ای برای افزوده شدن بخش ویژه‌ای به نام قصه‌های غزه و لبنان ذیل حوزه ایثار و شهادت دانست و گفت: به همین منظور نیز دبیرخانه کنگره سرداران شهدای فارس با همکاری مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و روایان دفاع مقدس به طور خاص به قصه‌های غزه و لبنان خواهند پرداخت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از فعالیت 42 مرکز ثابت و 8 مرکز سیار کانون پرورش فکری استان در جشن‌های قصه‌گویی خبر داد و گفت: این جشن‌ها تا 10 آذر و پایان مهلت ارسال آثار، به پایان می‌رسد که طی آن کودکان، معلمان و والدین قصه‌های خود را بازگو کرده و منتخبین به جشنواره استانی می‌رسند.
خواجه‌نژادیان بیان کرد: از 27 تا 29 آذر سالن اجتماعات کانون میزبان اجرای آثاری خواهد بود که از پایش اولیه عبور کرده‌اند. این آثار از 12 بخش جشنواره توسط داورانی از سطح استان و دیگر استان‌ها داوری خواهند شد.
وی با اشاره به این که در هر بخش سه برگزیده معرفی می‌شوند تاکید کرد: به دلیل استرس در فضای رقابتی و آسیب‌زا بودن آن، امسال نفر اول، دوم و سوم نداریم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از امکان حضور و شرکت مربیان، پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و والدین در بخش‌های مختلف جشنواره سخن گفت و افزود: بخش علمی جشنواره نیز در حوزه پژوهش‌های مرتبط و در حوزه آموزش و تربیت قصه‌گوها به صورت حرفه‌ای خیلی جدی‌تر کار خود را انجام می‌دهد.
خواجه‌نژادیان مهلت ارسال آثار در بخش غیرحضوری را از 11 آذر تا 6 دی ماه عنوان کرد و گفت: یکی از بخش‌های جذاب این حوزه قصه‌های 90 ثانیه ای است؛ قصه‌هایی که معمولا دارای بافتی واقعی بوده و به طور مستقیم در بخش بین‌الملل شرکت داده خواهند شد.
وی با بیان این که تا کنون بدون احتساب بخش غیرحضوری، 800 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده پیش بینی کرد تا پایان مهلت مقرر بین 1500 تا 1600 اثر شرکت کنند.
خواجه‌نژادیان همچنین از اجرای سومین دور پویش گلستان‌خوانی خبر داد و گفت: با همکاری آموزش و پرورش در تلاشیم در این دوره تمام استان‌ها را دعوت به حضور کنیم.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در این نشست با اشاره به اهداف مد نظر در بخش علمی گفت: مهم‌ترین هدف، بسترسازی پویش علمی قصه‌گویی در سطح جامعه است و معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های پژوهشگران فارس به جامعه مخاطب.
اعظم ایزدی افزود: به این ترتیب با شناسایی استعدادهای برتر پژوهشی و ایجاد فرصت انگیزشی از دل قصه‌های مختلف رفتارشناسی یا نظام پژوهشگرانه‌ای در راستای پژوهش‌های کاربردی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: پژوهشگران علاقه‌مند می‌توانند با ارسال آثار خود اعم از مقاله، پایان نامه، کتاب و جستارها به واحد آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری در جشواره شرکت کنند.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با اشاره به این که کانون فارس سال‌های قبل در این بخش حائز رتبه‌های برتر در حوزه‌های مقاله و کتاب شده عنوان کرد: این بخش به شکل کشوری و مجزا دیده خواهد شد و امید ما این است که امسال هم بتوانیم در این بخش بدرخشیم.
ایزدی از راه‌اندازی مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان ذیل واحد آموزش و پژوهش کانون خبر داد و گفت: در این مرکز دوره‌های کاربردی و مهارت‌محوری مطابق با استانداردها برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: در این مرکز با استفاده از اساتید با رزومه آموزشی و پژوهشی قوی دوره‌های آموزشی طراحی شده که یکی از محورهای آن تربیت مربی کودک و نوجوان است.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس افزود: یکی دیگر از دوره‌های این مرکز، مبتنی بر جشنواره قصه‌گویی با عنوان تربیت مربی قصه‌گویی است و الان آماده برگزاری دوره دوم آن هستیم.
ایزدی تصریح کرد: دوره مقدماتی تربیت مربی قصه‌گویی 10 ساعت است و در آن سرفصل‌هایی مثل قصه چیست، قصه‌گو کیست، راز و رمزهای قصه‌گویی، شیوه‌های انتخاب قصه مناسب، بازنویسی قصه، کارگردانی قصه و استفاده از ابزارها در قصه‌گویی در فضای مجازی را آموزش خواهیم داد.
وی ادامه داد: بعد از این 5 جلسه دو ساعته افراد آموزش دیده باید بتوانند یک قصه را بر اساس الگوهای آموزش داده شده آماده و در یک جلسه به شکل حضوری اجرا کنند.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان این که افرادی که موفق به جلب نظر داوران شوند می‌توانند کارت قصه‌گویی کانون را اخذ کنند گفت: این موضوع فرصتی است برای اجرای ایده‌های استارت آپی و راه‌اندازی خانه قصه‌گویی و حتی اخذ مجوز راه‌اندازی موسسه.
ایزدی ادامه داد: دوره دوم این برنامه آغاز شده و تا جمعه ادامه دارد و از ابتدای هفته جدید دوره فشرده آموزش را برگزار خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: افراد دوره دیده در بخش جنبی جشنواره قصه‌گویی و در ورک‌شاپ‌های آموزشی شرکت می‌کنند و همزمان می‌توانند شاهد اجرای قصه‌گوهای برتر باشند.
ایزدی در پایان گفت: در ادامه دوره‌های آموزشی مقاله‌نویسی، توانمندسازی در زمینه کتاب، شناخت قصه‌های مناسب و ... نیز برگزار خواهد شد که در این خصوص اطلاع‌رسانی خواهد شد.
کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در خصوص پویش گلستان‌خوانی با اشاره به خصوصیات آثار سعدی در بعدهای اخلاقی، شکل دادن هویت ملی، پر کردن خلاهای تربیتی و ... گفت: این پویش با دیگر پویش‌ها متفاوت است و تنها به روخوانی ختم نمی‌شود و به دنبال درک مطلب و معنا هستیم.
راضیه احمدی افزود: مربیان کانون در این پویش از طریق شیوه‌های غیرمستقیم حکایت‌های گلستان را آموزش خواهند داد.
وی عنوان سومین پویش گلستان‌خوانی را «چه نیکو بود مهر» و با محوریت مهر و مروت اعلام کرد و گفت: سه حکایت کوتاه، عمیق و بسیار قابل تامل با درس آموزه‌های مدارا و سازش‌پذیری انتخاب شده است.
کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با اشاره به اهمیت کتاب گلستان و آشنایی بچه‌ها با فرهنگ و آداب ایرانی اسلامی افزود: ایجاد حس وطن‌دوستی و آشنایی با فرهنگ و تاریخ کشور و ادبیات کهن از اهداف ما در این پویش است.
احمدی تاکید کرد: علاقه‌مندان تا 25 آذر ماه فرصت دارند از طریق کانال شاد، ایتا و بله در این پویش شرکت کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در پایان هدیه ویژه به کودکان و نوجوانان را اکران فیلم سینمایی باغ کیانوش از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: مراکز کانون پرورش فکری می‌توانند با دریافت کد سینمایی این فیلم را اکران کنند.
نحوه شرکت در بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی
1-ابتدا وارد سایت kanoonfest.ir شوید.
2-بر روی پوستر جشنواره کلیک نمایید.
3-روی گزینه ثبت نام کلیک نمایید.
4-از پنجره باز شده روی گزینه ثبت نام جشنواره کلیک نمایید.
5-مشخصات خود را با دقت وارد نمایید.
6-یک پیامک برای شما ارسال می گردد، برای ورود مجدد به سایت، پیامک را نزد خود نگه دارید .
7-ثبت نام اولیه انجام شده، زمان وارد کردن مشخصات قصه رسیده. مجدد با کد ورودی که به شما داده شده وارد شوید و در بخش ثبت مشخصات قصه، اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.
8- فیلم های قصه های خود را تا پایان *دهم اذرماه* یا به کارشناس روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان فارس به شماره 09176860042 تحویل داده و یا در پیام رسان بله به شماره 09960625968 ارسال نمایید.
بخش های مختلف جشنواره
الف: قصه گویی با اولویت فرم و محتوا
قصه‌گویی سنتی و کلاسیک
قصه‌گویی مدرن و نوآورانه . قصه‌گویی آیینی سنتی
پادکست
قصه‌گویی مینی مال (100 ثانیه‌ای)
زبان اشاره
قصه گویی منظوم
قصه گویی محیطی
قصه گویی 90 ثانیه ای
ب قصه‌گویی با اولویت محتوا
قصه‌گویی دینی
قصه‌گویی علمی
قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان
قصه‌گویی قصه‌های ایثار و مقاومت جبهه مقاومت مردم فلسطین و لبنان

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/883715/قند-قصه-به-کام-کودکان
بستن   چاپ