پیام فارس
مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟
جمعه 2 آذر 1403 - 09:43:35
پیام فارس - مرکز تحقیقاتی خلیج (فارس) با انتشار یادداشتی نوشت، کره‌جنوبی به‌دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه خلیج‌فارس بوده است. مشارکت فعال این کشور نه به دلیل اتحاد با ایالات متحده، بلکه به‌واسطه منافع امنیتی خود است که مسیر جدیدی را در دیپلماسی سئول ترسیم کرده است. از همین رو با نگاهی به آینده، کره‌جنوبی ممکن است به‌عنوان قدرت خارجی مهم در خاورمیانه ظاهر شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در همین راستا موسسه مطالعاتی خلیج (فارس) با انتشار یادداشتی تلاش کرده تا مختصات دیپلماسی اقتصادی کره‌جنوبی را بررسی کند. اقتصادنیوز این یادداشت را در سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «پیدا و پنهان تحرکات کره جنوبی در خلیج فارس/ مانور قدرت آسیایی بیخ گوش ایران؛ والس سئول و امارات روی میادین نفت و گاز» منتشر و بخش دوم با عنوان «فرصت سازی اعراب از اختلاف تهران و سئول؛ یارگیری امارات در شرق آسیا/ کره جنوبی جای پای خود را در خلیج فارس محکم کرد» ترجمه شد. در ادامه بخش سوم و نهایی آمده است
پلن ریاض عربستان سعودی 120.4 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید می‌کند که از این منظر به تولید 178.4 میلیارد مترمکعب قطر نزدیک است. با این حال، تمامی گاز طبیعی عربستان در حال حاضر یا در داخل کشور استفاده می‌شود، یا به میادین نفتی تزریق و یا برای تولید برق و استفاده صنعتی اختصاص داده می‌شود. با توجه به اینکه آرامکو قصد دارد صادرات گاز را تا سال 2030 آغاز کند، ریاض برای ورود «ال‌ان‌جی» به بازار‌های ایالات متحده و استرالیا اقداماتی را انجام داده است.
این استراتژی عربستان را قادر می‌کند تا صنعت گاز خود را بهتر مدیریت کرده و با روند‌های بازار جهانی گاز هماهنگ شود. اگر عربستان‌سعودی صادرات «ال‌ان‌جی» را آغاز کند، به حامل‌های «ال‌ان‌جی» نیاز خواهد داشت؛ این گزاره فرصت تجاری ارزشمندی برای کشتی‌سازان کره‌جنوبی ایجاد می‌کند. با حمایت از این فرایند، شرکت مهندسی و ساخت‌و‌ساز هیوندای کره‌جنوبی و مهندسی هیوندای قراردادی به ارزش 2.4 میلیارد دلار با آرامکوی عربستان‌سعودی در سال 2023 برای ساخت کارخانه فرآوری گاز در جفوره، بزرگ‌ترین میدان گازی غیرمتعارف عربستان‌سعودی، با ذخایر تخمین‌زده شده 200 تریلی امضا کردند. آرامکو تخمین می‌زند که تولید روزانه می‌تواند تا سال 2030 به حدود 2 میلیارد فوت مکعب برسد
فراتر از همکاری انرژی، کره‌جنوبی در حال تلاش برای گسترش حضور خود در بخش‌های نوظهور مانند خودرو‌های هیدروژنی و الکتریکی (EVs) در عربستان سعودی جا باز کند. اکتبر 2023، یون سوک‌یول، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی برای پیشبرد این تلاش‌ها از عربستان و قطر بازدید کرد. 
بیشتربخوانید:عکس/ لباس فرم شرکت هواپیمایی ریاض ایر عربستان سعودی
یون در جریان سفرش به عربستان سعودی با محمد بن‌سلمان، ولیعهد دیدار کرد تا در مورد همکاری در زمینه هیدروژن، شهر‌های هوشمند، صنایع دفاعی و استارت‌آپ‌ها گفت‌و‌گو کنند. نتیجه کلیدی رایزنی‌ها، توافق شرکت هیوندای موتورز با صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) برای سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری برای ایجاد کارخانه تولید خودرو‌های برقی با ظرفیت تولید سالانه 50 هزار خودروی برقی و گازسوز بود. این اولین کارخانه خودروسازی کره‌جنوبی در خاورمیانه خواهد بود که PIF70 درصد سهام و هیوندای 30 درصد باقی‌مانده را در اختیار دارد. دو کشور همچنین طرح واحد هیدروژن را راه‌اندازی کردند که هدف آن تقویت مشارکت‌ها و توسعه پروژه‌های هیدروژن پاک است. از طریق این ابتکارات، کره‌جنوبی خود را به‌عنوان یک شریک استراتژیک برای عربستان در هر دو بخش انرژی سنتی و فناوری‌های نوظهور تعریف کرده است..
آموزش رایگان پولسازی به زبان ساده کره‌جنوبی پس از استقلال، خود را با بلوک غرب هم‌سو کرد و در ابتدا با کشور‌های طرفدار آمریکا در شورای همکاری خلیج‌فارس روابط برقرار کرد. امروزه این کشور‌ها به شرکای ضروری اقتصادی و انرژی برای کره‌جنوبی تبدیل شده‌اند. در سال‌های اخیر، وابستگی انرژی کره‌جنوبی به کشور‌های شورای همکاری خلیج‌فارس به‌دلیل تعلیق واردات نفت تحت تحریم ایران و تغییر رویکرد جهانی به سمت کربن‌زدایی عمیق‌تر شده است.
چنین شرایطی موجب‌شده تا کره‌جنوبی به انجام اقدامات نظامی مستقل، مانند استقرار نیرو‌ها در ابوظبی و استقرار نیرو‌ها در تنگه هرمز برای محافظت از شرکت‌های خود در خاورمیانه و تامین منابع انرژی پایدار از خلیج‌فارس سوق داده شود. کره‌جنوبی با حضور نظامی در خلیج‌فارس به کشور‌های شورای همکاری نشان داده است که می‌تواند شریک امنیتی برجسته‌ای باشد. چنین همکاری‌های دفاعی اعتماد بین کره‌جنوبی و کشور‌های شورای همکاری خلیج‌فارس را تقویت کرده که به نوبه خود از ابتکارات اقتصادی سئول حمایت خواهد کرد. این اعتماد عاملی حیاتی در توانمند ساختن شرکت‌های کره‌جنوبی برای تضمین پروژه‌های تجاری آتی در منطقه خواهد بود.
منبع: اقتصاد نیوز

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/881350/مانور-امارات-و-عربستان-بر-میادین-گازی-با-کارت-کره-جنوبی--سئول؛-اهرم-جدید-واشنگتن-برای-نفوذ-در-خاورمیانه؟
بستن   چاپ