پیام فارس
شهردار شیراز: پروژه بازآفرینی مجموعه زندیه فضاهای شهری سرزنده را خلق می‌کند
چهارشنبه 23 آبان 1403 - 20:46:18
پیام فارس - شهردار شیراز با اشاره به پروژه در دست اجرای بازآفرینی مجموعه زندیه، تأکید کرد: این ابرپروژه درصدد خلق فضاهای شهری سرزنده و باکیفیت و درعین‌ حال، سازگار با نیازهای زندگی مدرن است.
، محمدحسن اسدی که به‌منظور شرکت در نوزدهمین اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی به لیوبلیانا پایتخت اسلوونی سفرکرده است، به ابرپروژه بازآفرینی مجموعه زندیه پرداخت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با معرفی و تبیین ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و گردشگری شیراز و جایگاه این کلان‌شهر به عنوان پایتخت ایران در مقاطع مختلف سیاسی، اظهار کرد: زبان فارسی نام خود را از اقوامی می‌گیرد که هزاران سال قبل در این سرزمین سکونت داشته‌اند و این معرف جایگاه ویژه شیراز و استان فارس در تاریخ و هویت سرزمین کهن ایران است.
عضو هیئت‌ مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان به بافت مرکزی و تاریخی این کلان‌شهر که معادل هسته اصلی شیراز قدیم است نیز اشاره کرد و افزود: اینجا یکی از مقرهای اصلی حکومت ایران در قرن 18 میلادی است و نماد روح و شکوه فرهنگ ایرانی و اسلامی که با معماری خاص و جذاب خود، سالانه میلیون‌ها گردشگر را به خود جذب می‌کند.
اسدی در ادامه سخنان خود در این رویداد بین‌المللی بیان کرد: مجموعه زندیه به‌عنوان نقطه کانونی بافت تاریخی شیراز است که بیش از 2900 محوطه، بنا و خانه واجد ارزش تاریخی را در برمی‌گیرد و بیش از 400 اثر آن در فهرست آثار ملی ثبت‌ شده است.
به گفته وی، شهر تاریخی به‌جامانده از دوره زندیه، دارای 6 دروازه تاریخی است و خطوط شبکه‌های معابر و املاک واقع در این شهر، حداقل 1200 سال قدمت دارد.
شهردار شیراز بیان کرد: ابرپروژه بازآفرینی مجموعه زندیه که با محوریت شهرداری شیراز و همکاری دولت در حال انجام است، درصدد خلق فضاهای شهری سرزنده و باکیفیت و در عین‌ حال، سازگار با نیازهای زندگی مدرن است.
اسدی با بیان اینکه این پروژه هم شامل اقدامات حفاظتی و مرمت و هم مبتنی بر فعالیت‌های بهسازی و بازآفرینی است‌، به تشریح چشم‌انداز، سیاست‌ها، راهبردهای اجرایی و اهداف این پروژه پرداخت.
عضو هیئت‌ مدیره انجمن کلانشهرهای مهم جهان (متروپلیس) بازآفرینی مجموعه زندیه را نه‌ فقط یک پروژه مرمت کالبدی، بلکه یک تلاش جامع برای حفظ هویت و تاریخ غنی این کلان‌شهر دانست و افزود: چنین پروژه‌هایی می‌توانند نه‌تنها به شکوفایی شهرهای ما کمک کنند، بلکه الهام‌بخش سایر شهرها نیز باشند تا با نگاه نو و خلاقانه به میراث تاریخی خود بنگرند.
نوزدهمین اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی با حضور 27 شهر از 15 کشور از جمله ایران، ژاپن، چین، یونان، آلمان، ایتالیا، نپال، ترکیه، چین، کره جنوبی، اتریش و... به میزبانی لیوبلیانا پایتخت اسلوونی در حال برگزاری است.
کیوتو ژاپن «بنیان‌گذار و مقر این اتحادیه» و شیراز تنها کلان‌شهر ایرانی عضو هیئت‌ مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان است.
انتهای پیام 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/878143/شهردار-شیراز--پروژه-بازآفرینی-مجموعه-زندیه-فضاهای-شهری-سرزنده-را-خلق-می‌کند
بستن   چاپ