پیام فارس
برگزاری اختتامیه سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی در شیراز
شنبه 19 آبان 1403 - 22:09:38
پیام فارس - زینب دانشور-«خبر جنوب»/ چهار روز فراموش نشدنی و بی تکرار، چهار روزی که هنرمندان و خلاقان در کنار علاقمندان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شیراز گرد هم آمدند تا توانایی شان را به هنر گره بزنند و ظرفیت های میراثی را به معرض دید بگذارند.
میزبانی فارس و شیراز تاریخی از سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی، اتفاقی بود بینظیر که به همت دکتر محمدهادی ایمانیه استاندار سابق فارس رقم خورد و با پشتکار تحسین برانگیز دکترمحمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان به اجرا درآمد.
در این جشنواره پربار و مردمی، ردپای دیگر مسئولان فارس نیز به چشم می خورد از دکتر محمدحسن اسدی شهردار شیراز و حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تا دست اندرکارانی که دلسوزانه برای برپایی باشکوه این رویداد از جان و دل تلاش کردند. در این جشنواره که با محوریت معرفی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با شعار «ایران ما میراث ما، میراث ما ایران ما» رقم خورد 4500 اثر به دبیرخانه ارسال شد و از این بین برگزیدگان در رشته های مختلف معرفی و با اهدای لوح، تندیس و جایزه نقدی از آن ها تجلیل شد.
همچنین از بین حدود 800 اثر ارسال شده به جایزه شیراز برندگان هر رشته دست پر به خانه برگشتند. سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی 15 آبان آغاز به کار کرد و با رویدادهای مختلف از نمایش فیلم های سینمایی و مستند گرفته تا شب شعر و نمایشگاه صنایع دستی، دیروز به کار خود پایان داد.پنج شنبه 17 آبان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفر به شیراز، ضمن مثبت ارزیابی کردن این رویداد، دستوراتی صادر کرد.
افتتاح بازارچه هنر و رونمایی از سکه ولایتعهدی امام رضا(ع )
طی مراسمی با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بازارچه هنر شیراز افتتاح و همچنین از سکه ولایت عهدی امام رضا(ع) در حرم شاهچراغ(ع) رونمایی شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در پایان برنامه هفتم توسعه، اشتغال در صنایع دستی کشور باید به یک میلیون نفر برسد.سیدرضا صالحی امیری در جمع خبرنگاران در شیراز بیان کرد: در زمان حاضر بیش از 500 هزار نفر در 31 استان کشور مشغول تولید صنایع دستی هستند.وی با اشاره به افتتاح بازار هنر شیراز اظهار کرد: خلاقیتهای دست زنان و مردان ایرانی انسان را خیره میکند و این زیبایی ها در 63 غرفه فعال بازار هنر شیراز نیز مشاهده می شود. وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جلسه خود با مسئولان صنوف مختلف صنایع دستی کشور، گفت: مسائل و مشکلات آنها به طور کلی در قالب سه مسئله قابل بیان است که باید به آنها پاسخ داده شود.وی عنوان کرد: امنیت شغلی و بیمه، تسهیلات و گسترش شغلی و بازاریابی از مهمترین مسائل صنایع دستی کشور است.صالحی امیری گفت: صنایع دستی اشتغال کم هزینه ای است و هر شغل صنایع دستی را میتوان با 30 میلیون تومان ایجاد کرد.وزیر میراث فرهنگی درباره مسئله بازاریابی نیز گفت: باید ذائقه جامعه را به سمت صنایع دستی سوق دهیم و تلاش کنیم تا موانع صادرات آنها را رفع کنیم.

پیام فارس

شیراز سکوی توسعه ایران می شود
وی اظهار کرد: من به آینده صنایع دستی بسیار امیدوار هستم.وزیر میراث فرهنگی با اشاره به جایگاه شاخص فارس در صنایع دستی و میزبانی از بیش از سه هزار اثر میراثی گفت: شیراز و فارس با تمرکز بر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سکوی توسعه ایران خواهد شد.صالحی امیری ادامه داد: بیش از 400 مجموعه صنایع دستی در این استان شکل گرفته و بیش از 22 هزار نفر در این حوزه اشتغال دارند و استاندار فارس نیز انگیزه جدی برای توسعه صنایع دستی دارد.
گفتنی است، از سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) نیز رونمایی شد. این سکه به مناسبت ورود امام به شیراز در سال 203 هجری قمری به فرمان خلیفه وقت، مأمون عباسی ضرب شد. این سکه مهمترین سند تاریخی سفر امام هشتم(ع) به مرو از مسیر شهر شیراز است.
بازدید مردم از بناهای تاریخی تسهیل شود
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستار تسهیل در بازدید مردم از بناهای تاریخی شد.صالحی امیری در بازدید از آثار تاریخی فیروزآباد و قلعه دختر این شهرستان با تأکید بر این موضوع خواستار توجه به حفاظت و سیاست از آثار تاریخی شد و افزود: وزارت میراث فرهنگی از طرح های اصولی که در این موارد ارائه شوند، استقبال میکند.استفاده از ظرفیت تله کابین موجود در قلعه دختر به صورت کارشناسی از موضوعاتی بود که وزیر میراث فرهنگی در این بازدید بر آن تاکید کرد.
همچنین وزیر میراث فرهنگی در سفر به شهرستان میمند از مسجد جامع متعلق به دوره قاجاریه، بقعه امامزاده اسماعیل(ع)، حمام تاریخی و موزه مردم شناسی این شهرستان بازدید کرد.در این بازدید مقرر شد تا با ارائه طرحی این حمام تاریخی که موزه مردم شناسی است مورد مرمت قرار بگیرد و چینش حمام نیز به طور اصولی به انجام برسد.وزیر میراث فرهنگی در این سفر از کارگاه شیشه گری در میمند هم بازدید داشت و تولید گل و گلاب در این شهر را ظرفیت مطلوبی در گردشگری دانست و تولیدکنندگان گل و گلاب در این شهر درخواستها و پیشنهادات خود را در زمینه سرمایه گذاری در صنعت گل و گلاب ارائه کردند.

پیام فارس

رونمایی از آثار عیلامی در موزه تخت جمشید
رونمایی از آثار عیلامی و همچنین آثار دوره اسلامی از موزه ملی در موزه تخت جمشید و موزه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از دیگر برنامه های سفر صالحی امیری به شیراز بود. قائم مقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از افتتاح این نمایشگاه در تخت جمشید به خبرنگاران گفت : این نمایشگاه در قالب سومین جشنواره چندرسانه ای میراث فرهنگی آغاز به کار کرد و تا یک ماه پذیرای علاقمندان است.
دکتر علی دارابی افزود: برخی از این آثار 100 سال در موزه ملی ایران بود اما فرصت نمایش نیافته بودند.وی اظهار کرد: در وزارت میراث فرهنگی به دنبال حفظ، مرمت، صیانت و نگهداری و بهره برداری درست و حرفهای از میراث تاریخی کشور هستیم و تخت جمشید بر تارک بناهای تاریخی ما میدرخشد.دارابی گفت: مهم ترین مسئله امروز علاوه بر ثبت و مرمت و نگهداری از این آثار، این است که حمایتگر باشیم تا نسل جوان و نوجوان با آثار بر جای مانده از نیاکانمان آشنا شوند، به گذشته خود افتخار کنند و با امید به فردای بهتر فکر و تلاش کنند.
یونسکو برای کمک به اهداف جشنواره میراث فرهنگی اعلام آمادگی کرد
«ینگ اسرانگ» نماینده دفتر یونسکو در تهران با مهم برشمردن برگزاری جشنواره میراث فرهنگی، تاکیدکرد: یونسکو آمادگی همکاری برای کمک به اهداف این جشنواره را دارد.وی در سفر به شیراز ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این جشنواره، گفت: سالهاست که تعاریف زیبایی از شیراز شنیده ام و به همین دلیل مصمم به حضور در این رویداد چندرسانه ای با موضوع میراث فرهنگی شدم.نماینده دفتر یونسکو در تهران ضمن مهم دانستن برگزاری این جشنواره، تاکید کرد: یونسکو آمادگی همکاری برای کمک به اهداف این جشنواره را دارد.بهادر نظیر معاون اول سفیر تاجیکستان نیز در دیدار با تابش گفت: در کارگروه مشترکی برای همکاری در تدوین پرونده های مشترک ثبت جهانی تلاش میکنیم.
وی به برقراری مجدد خط هوایی بین دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) و شیراز و مشهد برای تسهیل سفر گردشگران تاکید کرد و گفت: با پیشینه تمدنی مشترکی که ایران و تاجیکستان دارند، امیدواریم اتفاقات فرهنگی مهمی میان دو کشور رقم بخورد.
تابش هم ضمن خیرمقدم و ابراز خرسندی از حضور مهمانان خارجی در این جشنواره، گفت: جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی، نقطه پیوند تاریخ و هویت مشترک کشورهای منطقه است.
وی با اشاره به اینکه امسال نخستین سالی است که بخش بین الملل جشنواره ایجاد شده است، افزود: در این دوره آثار هنرمندان خارجی به صورت غیر رقابتی در بخش بینالملل جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی حضور داشتند و در این بخش 154 اثر از 11 کشور در سه بخش عکس، فیلم کوتاه و فیلم مستند به نمایش درآمد.

پیام فارس

تالار حافظ شیراز شامگاه جمعه 18 آبان میزبان اختتامیه این جشنواره بزرگ بود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در آئین اختتامیه گفت: فارس استان رمزها و رازها است. هر میزان که انسان در این جغرافیا برای شناسایی رمز و رازها تلاش میکند، درمانده تر میشود.صالحی امیری افزود: تمام این جغرافیا و منطقه و تاریخ ایران زمین با ما سخن میگوید. فارس و شیراز به مثابه خورشید درخشانی است که در ایران و جهان می درخشد. ما نمیتوانیم از میراث فرهنگی سخن بگوییم و از فارس حرف نزنیم.وی ادامه داد: امروز توفیق شد تا دیداری از تمدن ساسانی داشته باشم. ای کاش صداوسیما هر روز این میراث فرهنگی را به مردم نشان میداد تا ایرانیان احساس غرور کنند و ای کاش آموزش و پرورش و آموزش عالی ما هر روز در منابع درسیشان بیاموزند که ایران سرزمین تابانی است که در آن زیست میکنند و به آن افتخار کنند. انسان برای سخن گفتن در این دیار دچار سختی میشود که از چه چیزی سخن بگوید و از کدام بنا و کدام هویت صحبت کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: ما دچار یک شکاف هویتی شدهایم چرا که نتوانستیم آنگونه که لازم و شایسته این نسل بوده است، هویت ایرانی را به مردم معرفی کنیم. یکی از اهداف این جشنواره بازشناسی هویت است. این جشنواره نشان میدهد که مردمان این سرزمین فرهیخته هستند و نسل جوان به فرهنگ و هنر علاقمند هستند. این جوانان، ادیبان و بزرگان کشور سرمایههای ملی ما هستند و نباید ناشناخته بمانند.
صالحی امیری افزود: در این جشنواره هیچ وقت قائل به تقسیم و تفکیک میان مردم ایران نبودیم و همه مردم متعلق به این خاک هستند. ما باید بپذیریم که با نسل جدید با زبان جدید سخن بگوییم. ما باید سراغ نسل جدید برویم و فهم درستی از آنها داشته باشیم. باید شکاف خودمان را با نسل جدید ترمیم کنیم. امروز سینما، شعر، موسیقی و فرهنگ ما متعلق به نسل جوان است و باید این امانت را به نسل جدید بسپاریم.وی اظهار کرد: یک میلیون اثر تاریخی در این کشور شناسایی شده است و باید این امانت را به دست جوانان بسپاریم تا از آنها صیانت کنند. میراث ما ایران ماست و ایران ما میراث ماست؛ ما باید آنگونه که شایسته مردم ایران است از این میراث حفاظت کنیم. من و همکارانم وظیفه خودمان میدانیم که تمام تلاشمان را برای مرمت و نگهداری از آثار تاریخی به کار ببریم تا نسل جوان بدانند ایران همیشه یک خورشید تابان است.صالحی امیری در پایان گفت: ارگ شیراز با توسعه جدیدی که پیدا میکند به سمت ثبت جهانی حرکت میکند. با ثبت جهانی ارگ و ایجاد میدان بزرگی که به مراتب زیباتر از نقش جهان خواهد شد، شیرازیها شعف و غرور بیشتری پیدا خواهند کرد.
گفتنی است در این مراسم از برگزیدگان بخشهای مستند، فیلم کوتاه، فیلم بلند، پویانمایی و ... تجلیل و برندگان معرفی شدند. تقدیر از مدال آوران جهانی در رشته کشتی برادران گرایی از دیگر برنامه های اختتامیه جشنواره بود.
همچنین در پی درخواست موالی زاده استاندار خوزستان و موافقت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خوزستان میزبان چهارمین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی سال 1404 خواهد بود. به همین منظور تندیس جشنواره از دستان ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی فارس به محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان تقدیم شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/875806/برگزاری-اختتامیه-سومین-جشنواره-بین-المللی-چندرسانه-ای-میراث-فرهنگی-در-شیراز
بستن   چاپ