پیام فارس
چرا موج آبی شکل نگرفت؟
پنجشنبه 17 آبان 1403 - 12:55:20
پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسین موسوی| سال2016، هنوز نتایج انتخابات تمام نشده بود که روزنامه نیویورک‌تایمز، در اقدامی نادر در این روزنامه عکس بزرگی از هیلاری کلینتون چاپ کرده و تیتر زده بود: «مادام پرزیدنت». تا روز انتخابات همگان یک پیروزی آسان برای هیلاری کلینتون تصور می‌کردند و هیچ‌کس، حتی خود ترامپ هم باور نمی‌کرد که پیروز انتخابات شود. اینکه خود ترامپ هم باور به پیروزی نداشت، موضوعی مستند است که در کتابی درباره ترامپ نوشته شده و ترامپ گفته بود تنها نامزدی او به کسب‌وکارش رونق می‌دهد.

ترامپ 4سال رئیس‌جمهور شد و نتوانست در سال2020، بایدن را شکست دهد. ترامپ نه به بایدن بلکه به متغیر مداخله‌گر کرونا باخت. سال2024 اما کرونا دیگر خانمان‌برانداز نبود و ترامپ مجددا نامزد جمهوری‌خواهان شد. بایدن که پس از رسوایی مناظره با ترامپ از سوی دموکرات‌ها تحت فشار قرار گرفته بود، مجبور به کناره‌گیری شد و کامالا هریس جایگزینش شد. داستان شکست دموکرات‌ها از این نقطه آغاز شد: «انتخاب کامالا هریس به‌عنوان نامزد دموکرات‌ها.» به‌عکس آنچه ادعا شد که ترامپ فضا را دو قطبی می‌کند، این دموکرات‌ها بودند که جنسیتی‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا را رقم زدند. آنها امیدشان به زنان مترقی آمریکا بود تا بتوانند زنان را مجاب کنند که ترامپ و جمهوری‌خواهان ضد زن هستند و مخالف سرسخت سقط جنین.
البته این راز مگویی در آمریکا نیست و همگان می‌دانند که جمهوری‌خواهان با سقط جنین مخالف هستند. انتخاب‌های ترامپ برای دیوان عالی کشور در دوره اول ریاست‌جمهوری خود مؤید این نکته بود که او سرسخت‌ترین و محافظه‌کارترین قضات را انتخاب کرده است؛ کسانی که مخالف سرسخت سقط جنین هستند. دموکرات‌ها امید زیادی داشتند تا این متغیر، یقه ترامپ را بگیرد و زنان علیه او در صف‌های رای‌گیری لشکرکشی کنند. به‌رغم اینکه این دوره از انتخابات، از لحاظ شکاف جنسیتی نگوییم بی‌نظیر اما کم سابقه بود بود اما دموکرات‌ها نتوانستند با تنها حربه خود پیروز انتخابات شوند. در این دوره از انتخابات بیش از 54درصد از زنان و 44درصد از مردان به هریس رای دادند. ترامپ هم رای 54درصدی مردان را به‌دست آورد تا از لحاظ عددی با هریس برابر شود.
همچنین او هم به‌رغم تبلیغات دموکرات‌ها توانست رای 43درصدی زنان را به‌دست آورد. نکته اما این است که بایدن در جذب آرای زنان در سال2020، موفق‌تر از هریس عمل کرده بود. بر اساس داده‌های پیو، بایدن در رقابت با ترامپ، توانسته بود، 55درصد آرای زنان را به‌دست آورد. با لغو قانون «رو در برابر وید» که از حق سقط جنین حمایت می‌کرد، زنان زیادی دست به اعتراض زدند. دموکرات‌ها ترامپ را عامل «لغو این حق» اعلام کردند؛ چراکه او با انتصاب قضات سوپرمحافظه‌کار در دوره اول خود شرایط را برای لغو این قانون تسهیل کرده بود. اما حتی این هم موضوع نتوانست رای بیشتری برای هریس به ارمغان بیاورد.
شوی ناموفق دموکرات‌ها
دموکرات‌ها در هر دوره از انتخابات به جریان سلبریتی‌ها متوسل می‌شوند. این شیوه در آمریکا دیگر نخ‌نما شده است. از لحاظ ایجاد سر و صدا در شبکه‌های اجتماعی این تاکتیک موفق عمل می‌کند؛ اما نتایج انتخابات نشان می‌دهد که نتوانسته موج مورد انتظار دموکرات‌ها را رقم بزند. امثال «آنا هاتاوی»، «کریستین دانست» و نام‌های دیگر وزین هالیوودی، از چند روز پیش از انتخابات به خانه مردم زنگ می‌زدند و از آنها درخواست می‌کردند که به هریس رای بدهند. حتی خود هریس هم در پنسیلوانیا در خانه مردم را می‌زد و از آنها می‌خواست به او رای دهند. این تاکتیک‌ها جوابگو نبودند.
مهاجران علیه مهاجران
 هریس انتظار داشت که آرای لاتین‌تبارها، سیاه‌پوستان و عرب‌تبارها را به‌دست آورد؛ اما او مانند بایدن نتوانست در جذب آرای اقلیت موفق عمل کند. ترامپ به‌رغم اینکه نتوانست رای بیشتری از هریس در جذب آرای این گروه‌های اقلیتی کسب کند؛ اما در یک تاکتیک موفق بود: اینکه از آرای هریس در میان این گروه‌ها بکاهد. در سال 2020 درحالی‌که بایدن رای 65درصدی لاتین‌تبارها را به‌دست آورد، هریس در این دوره فقط توانست رای 53درصدی آنها را به‌دست آورد. گفتمان ساده ترامپ، سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها را که خود مهاجر هستند، مجاب کرده بود که به هریس رای ندهند. ترامپ به آنها هشدار داده بود موج جدید مهاجران، به قصد اشغال مشاغل لاتین‌تبارها و سیاه‌پوستان وارد آمریکا خواهند شد؛ افرادی که در زمره کارگرهای ساده قرار می‌گیرند. به‌نوعی می‌توان گفت بخشی از مهاجران خود علیه مهاجرت‌پذیری هریس رای دادند.
بنویسید هریس، بخوانید بایدن
هریس در روزهای آخر کارزار انتخاباتی خود بسیار سعی کرد که خود را از اتهام «ادامه بایدن» بودن مبری کند؛ اما رای روز پنجم نوامبر نشان داد که موفق نبوده است. بسیاری از آرای سنتی دموکرات‌ها در این دوره دچار تشتت آرا شدند؛ مانند جامعه عرب آمریکایی که به‌دلیل چک سفید امضا دادن دموکرات‌ها به بنیامین نتانیاهو، از نامزد دموکرات‌ها روی گرداندند. آنها یا رای به ترامپ دادند یا نامزد مستقل. عده دیگری هم که گفته بودند می‌خواهند رای سفید بدهند. ترامپ هم به‌رغم اینکه در دوره ریاست‌جمهوری خود چک سفید امضا به اسرائیل داده بود، در کارزارهای انتخاباتی خود مدعی شد که قصد دارد به تمام جنگ‌ها پایان دهد؛ امری که بعید به نظر می‌رسد رخ دهد. به هر حال او چهره ضد جنگ گرفت و این ادعا را مطرح کرد که در دوره او هیچ جنگی رخ نداد.
سقف شیشه‌ای نشکست
شکست هریس یک نکته دیگر را هم نشان داد: در آمریکا حالا حالاها سقف شیشه‌ای نخواهد شکست. جامعه آمریکا سال‌های سال است که متهم به مردسالاری است و در سال2016 هم یکی از دلایلی شکست هیلاری کلینتون را « به زن بودن» او نسبت دادند. حالا ترامپ تنها رئیس‌جمهور آمریکاست که توانسته دو بار زنان را شکست دهد. راهکار او هم برای شکست هریس ساده بود: ترامپ می‌دانست که آرای سنتی خود را دارد؛ برای همین راهبرد انتخاباتی خود را روی کاهش آرای هریس و عدم جذب آرای جدید از سوی دموکرات‌ها متمرکز کرد. یکی از مهم‌ترین تاکتیک‌های تیم بایدن در سال2020، جذب آرای جدید بود. در انتخابات پیشین تیم بایدن توانست رای 49درصدی کسانی را به‌دست آورد که در انتخابات2016 و 2018 شرکت نکرده بودند. این سهم در آن سال برای ترامپ 47درصد بود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/875059/چرا-موج-آبی-شکل-نگرفت؟
بستن   چاپ