پیام فارس - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«غرب و آمریکا این تصور را دارند که خاطرات دوران جنگ سرد در حال تکرار است و جهانی جدید در برابر آنها صفآرایی میکند. ایران، روسیه، کره شمالی و چین بازیگران محوری این صف آرایی جدید هستند. البته که دیگر بازیگران کوچکتر نظیر بلاروس، گرجستان و ارمنستان نیز به این بلوک پیوسته اند. این پیوند و اتحاد حامل تهدیدات جدی و گستردهای علیه آمریکا، و متحدان آن در اروپا، خاورمیانه، شرق دور و دیگر مناطق جهان است.»
پایگاه خبری-تحلیلی "نشنال اینترست" در گزارشی با اشاره به حضور نظامیان کره شمالی در جبهههای جنگ اوکراین، به طور خاص این مساله را حامل پالسهایی نگران کننده برای جهان غرب ارزیابی کرده است. این پایگاه خبری آمریکایی حتی این مساله را نمودی از در پیش بودن مشکلات به مراتب بزرگتر در ادامه راه برای قدرتهای غربی ارزیابی کرده و نسبت به تحولات آتی که حضور نظامی کره شمالی در جنگ اوکراین میتواند صرفا نمود ابتدایی آن باشد، ابراز نگرانی کرده است.
نشنال اینترست بر این مساله تاکید دارد که از میان دونالد ترامپ و کاملا هریس، هر یک توانست پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شود، باید این چالش را جدی بگیرد و فکری به حال آن کند. موضوعی که به زعم این نشریه آمریکایی میتواند تبعات منفی را منافع و امنیت ملی آمریکا به دنبال داشته باشد.
به گزارش نشنال اینترست؛ به تازگی شاهد پیوستن نیروهای نظامی کره شمالی به جبهههای جنگ اوکراین و نبرد به نفع روسیه بوده ایم. آیا باید این مساله را به مثابه اقدامی در مسیر آغاز جنگ جهانی سوم در نظر گیریم؟ بر اساس جدیدترین گزارش ها، تخمین زده میشود که چیزی در حدود 10 هزار نظامی کره شمالی، برخی آموزشهای فوری را در روسیه فرا میگیرند و به کمک نیروهای ارتش روسیه جهت اِعمال فشار به ارتش اوکراین جهت خروج از منطقه کورسک روسیه خواهند پیوست.
منطقهای که چند هفته قبل به نحو گستردهای شاهد پیشروی نیروهای ارتش اوکراین بوده است. البته که حجم ورود نظامیان کره شمالی به میدانهای جنگ اوکراین آنقدر زیاد نیست که بتواند یک تغییر دراماتیک را در جنگ مذکور ایحاد کند با این حال، این موضوع را باید حرکتی دانست که میتواند زنگ خطرهای جدی را در واشینگتن، تایپه، بیت المقدس، و دیگر پایتختهای غربی به صدا در آورد.
چرا باید نگران باشیم؟
اول از همه اینکه حضور نیروهای ارتش کره شمالی در جبهههای جنگ اوکراین به نفع روسیه نشان از آن دارد که روسها در زمینه استخدام و بکارگیری نیروهای تازه نفس در جبهههای جنگ به مشکل برخوردهاند. البته که در همین فضا برخی تحلیلگران ابراز نگرانی میکنند که هیچ بعید نیست خیلی زود شاهد یک فاجعه اتمی نیز باشیم. به هر حال، روسیه در مواجهه با تهدیدات فزایندهای که علیه این کشور مطرح میشوند، حساسیتهای خاص خودش را دارد.
نکته دوم اینکه حضور نیروهای ارتش کره شمالی در جبهههای جنگ اوکراین میتواند مقدمهای بر حضور گستردهتر آنها در این جنگ باشد و البته که خود میتواند تحریک کننده برخی تنش و درگیریهای دیگر نیز باشد. ارتش کره شمالی چیزی در حدود 1.3 میلیون نفر نیرو دارد و این ارتش از نظر تعداد پرسنل فعال، جزو بزرگترین ارتشهای جهان است. این سناریو که امکان دارد هزاران سرباز کره شمالی به جبهههای جنگ اوکراین و دیگر مناطق اعزام شوند را به هیچ عنوان نباید مسالهای عجیب و غیرممکن در نظر گرفت.
سوم اینکه اتحاد میان روسیه و کره شمالی اتحادی یک طرفه نیست. در حالی که جزئیات توافق اخیر میان دو کشور محرمانه نگه داشته شده است با این حال، کاملا محتمل است که در ازای کمکهایی که روسیه اکنون از کره شمالی دریافت میکند، مسکو متعهد شود که در صورت آغاز جنگ در شبه جزیره کره، کاملا به نفع کره شمالی وارد میدان شود و در آنجا حمایتهای کره شمالی از خود را جبران کند.
اقدامات اخیر توسط پیونگ یانگ از جمله منفجر کردن مسیرها و راه آهن منتهی به کره جنوبی و البته انجام آزمایش موشکهای بالستیکِ جدید و یا انجام آزمایشهای فضایی تازه و البته تشدید مواضع تهاجمی رهبران این کشور، همه و همه پالسهای نگران کنندهای را در مورد احتمال انفجار جنگ و درگیریها در شبه جزیره کره مخابره میکنند. منطقهای که بیش از هر زمان دیگری در معرض یک جنگ بزرگ است. جلب حمایتهای گسترده از سوی روسیه برای کره شمالی میتواند به این کشور اعتماد به نفس لازم را بدهد تا ریسک کند و حتی به کره جنوبی حمله کند. حرکتی که میتواند تا حد زیادی تهدیدِ آغاز جنگ جهانی سوم را افزایش دهد و تقویت کند.
چهارم اینکه اتحاد روسیه با کره شمالی را بایستی بخشی از یک طرحواره کلانتر در نظر گرفت که در قالب آن شاهد تقویت پیوندها میان محور ضدآمریکایی در عرصه نظام بین الملل هستیم. گرم شدن روابط روسیه و چین و بازدیدهای شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین از کشورهای طرف مقابل و البته تقویت پیوندها میان ایران و روسیه و در عین حال اوج گیری سازمان بریکس در قالب معادلات بین المللی که اخیرا شاهد برگزاری نشست این سازمان در کازارن روسیه بودیم، همه و همه نمودهای عینی این طرح کلانتر که نظام بین الملل آمریکایی را به چالش میکشند، به نمایش میگذارد.
غرب و آمریکا این تصور را دارند که خاطرات دوران جنگ سرد در حال تکرار است و جهانی جدید در برابر آنها صف آرایی میکند. ایران، روسیه، کره شمالی و چین بازیگران محوری این صف آرایی جدید هستند. البته که دیگر بازیگران کوچکتر نظیر بلاروس، گرجستان و ارمنستان نیز به این بلوک پیوسته اند. این پیوند و اتحاد حامل تهدیدات جدی و گستردهای علیه آمریکا، و متحدان آن در اروپا، خاورمیانه، شرق دور و دیگر مناطق جهان است.
بیایید امیدوار باشیم که هرکسی در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا در تاریخ 20 ژانویه 2025 وارد کاخ سفید شود، این تهدیدات را جدی بگیرد و این آمادگی را داشته باشد تا اقدامات لازم را برای مواجهه با آنها انجام دهد.