پیام فارس - به گزارش خبرنگار ایرنا، فارس 15 هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است؛ چنانکه به گفته مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس، شمار شهدای این استان به تنهایی با مجموع هفت استان کشور برابری میکند؛ این یعنی کنگره ملی شهدای فارس لاله خیز باید شایسته و اثرگذار برگزار شود.
کنگره ملی شهدای استانها هر 10سال یکبار برگزار میشود و اکنون دومین بار است که این کنگره ملی به شهدای سرافراز فارس اختصاص یافته است.
نخستین نشست شورای سیاستگذاری و تصمیمگیری برپایی این کنگره نیمه دوم سال 1401 برگزار شد و نخستین تصمیمها برپایی این رویداد در اردیبهشت یا آبان 1402 بود، اما در نهایت برای تولید آثار فاخر و ماندگار و برپایی شایستهتر این رویداد ملی، آبان ماه 1403 برگزیده شد.
تشکیل کمیتههای تخصصی برای برپایی شایسته کنگره 15 هزار شهید فارس
به این منظور 25 کمیته تخصصی شکل گرفت و هر کمیته به دستگاه یا نهاد مرتبط واگذار شد تا از پس این هم افزایی، دومین کنگره ملی 15 هزار شهید فارس بدرخشد.
این کمیته ها شامل کمیته جمع آوری و به روز رسانی آثار شهدا، کمیته پشتیبانی، کمیته نیروی انسانی، کمیته تبلیغات و فضاسازی، کمیته تالیف، تدوین و نشر، کمیته علمی و پژوهشی، کمیته برنامه و بودجه، کمیته یادوارهها و امور شهرستانها، کمیته گنجینه و یادمانهای شهدا، کمیته تکریم و سرکشی به خانواده ایثارگران، کمیته امنیت و حفاظت امور، کمیته بانوان، کمیته اقشار و تشکلهای مردمی، کمیته رسانه، روابط عمومی و ارتباطات، کمیته فرهنگیان، کمیته رسانه و فضای مجازی، کمیته برگزاری مراسم ها و پشتیبانی از مراسم ها، کمیته تولیدات هنری و فرهنگی، کمیته دانشجویان و استادان، کمیته تشریفات، کمیته قرآنی، کمیته بازرسی و کمیته طلاب بود.
هر یک برای دستیافتن به بهترین عملکرد ممکن برنامه ریزی و هدفگذاری کردند و طی بیش از یکسال گذشته بنا به وظیفه ذاتی خود دست به اقدام و عمل زدند، طوری که در ماههای منتهی به آبان 1403 رونمایی از تولیدات حوزه ایثار و شهادت، بیش از گذشته فضای فارس عطرآگین کرده بود.
قدرشناسی همهجانبه فارس از 15 هزار شهید استان
پس از سیاستگذاری و برنامهریزی برای برپایی دومین کنگره 15 هزار شهید فارس، هر یک از کمیتهها برنامههای خود را آغاز کردند و امروز دستاندرکاران برپایی این رویداد معتقدند که تلفیق دین، هنر و حماسه در کنگره نهایی نمود خواهد یافت.
به گفته فرمانده سپاه فجر استان فارس در بیش از یکسال گذشته افزون بر هفت هزار و 400 یادواره و بزرگداشت شهدا در سطوح مختلف در سراسر استان برگزار شده است.
در کمیته گنجینه و یادمانهای شهدا، نزدیک به 500 هزار برگ سند از دست نوشتهها و وصایای شهدا گردآوری، طبقه بندی و منتشر شد تا عموم مردم به این گنجینه دسترسی داشته باشند.
در کمیته تالیف، 250 کتاب در حوزه ایثار و شهادت گردآوری شده و 170 اثر منتشر و رونمایی شد و فارس صحنه برپایی چندین و چند رویداد فرهنگی و ادبی در این حوزه بود و به گفته سردار یدالله بوعلی، یکهزار و 600 محتوا با موضوع ایثار و مقاومت شناسایی شد و تهیه آلبوم اسناد و عکسهای شهدا از دیگر برنامه های مرتبط با کنگره 15 هزار شهید استان فارس بود.
تلفیق هنر را با دین و حماسه، درست در آفرینشهای هنرهای هنری هنرمندان کنگره میتوان دید؛ حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس از 10 مستند "روایت سرو" با موضوع شهدای شاخص فارس رونمایی کرد و 30 سردیس شهدا فارس رونمایی شد.
در تکریم خانوادههای شهدا و ایثارگران، به گفته مسئولان بنیاد شهید فارس، 23 هزار بازدید از خانواده شهدا و 12 هزار بازدید از جانبازان فارسی انجام شد و به گفته فرمانده سپاه فجر، هفت هزار و 819 مصاحبه با خانواده شهدا و جانبازان انجام شد.
در کمیته فضاسازی نیز بسیاری از تمثالهای مبارک شهدای فارس نوسازی شد و در یکماه اخیر، نصب نمادهای مربوط به دومین کنگره ملی 15 هزار شهید فارس، فضای شیراز را مزین کرده است.
برپایی کنگره 15 هزار شهید فارس و دستاوردهایی که باید داشته باشد
مهمترین هدف از برپایی گنگرههای بزرگداشت و یادمانهای شهدای دفاع از ایران و ارزشها، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و استمرار این فرهنگِ سازنده در جامعه بوده است. به بیان رهبر معظم انقلاب "15 هزار شهید فارس، یعنی 15 هزار الگو، یعنی 15 هزار نمونه که باید برای نسل امروز تبیین و معرفی شود. به گفته سردار ابراهیم بیانی مدیرکل بنیاد شهید فارس فرهنگ ایثار و شهادت، این فرهنگ به معنای واقعی به معنای بیمه کردن جامعه به معنای واقعی بازدارنده است.
او معتقد است ملتی که پشتیبان انقلاب و نظام اسلامی باشد بازدارنده دشمنان است و به بیان امام خمینی (ره)، ملتی که شهادت دارد، اسارت ندارد.
ه گفته سردار ابراهیم بیانی طی مصاحبههایی از از بازدیدکنندگان نمایشگاه روایت اقتدار در حاشیه کنگره 15 هزار شهید استان فارس انجام شده، حکایت از تغییر در نگرش جوانان از توانمندیهای دفاعی کشور داشته و بیان کردند: نمایشگاهی واقعا متفاوت بوده است.
آنطور که مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس از دیدار دستاندرکاران کنگره با رهبر معظم انقلاب روایت کرد، ایشان پیشنهاد کردند،تاثیرات کنگره را رصد کنید، ببینید این کنگره چه تاثیری بر افکارعمومی و رفتار جوانان داشته است، در مسجد رفتن جوانان، در کتاب خواندن جوانان، در مجاهدت فکری جوانان چقدر پیشرفت ایجاد شده، میل به خدمت از آثار کنگره است و کنگره باید آثارش میل به خدمت باشد، حضور در عرصه های خدمت، اردوهای جهادی بسیج، سازندگی و اردوی راهیان نور میل به اینها چقدر بیشتر شده، اگر دیدید اثر نگذاشته برگردید ببینید چرا پیشرفت نکرده و اگر دیدید اثر کرده، ببینید چه چیزی سبب این اثرگذاری شده و آن را تقویت کنید.
اکنون این توصیه در دستورکار قرار گرفته و به گفته سردار ابراهیم بیانی طی مصاحبههایی از از بازدیدکنندگان نمایشگاه روایت اقتدار در حاشیه کنگره 15 هزار شهید استان فارس انجام شده، حکایت از تغییر در نگرش جوانان از توانمندیهای دفاعی کشور داشته و بیان کردند: نمایشگاهی واقعا متفاوت بوده است.
دستاندرکاران برپایی کنگره ملی 15 هزار شهید فارس که دهم آبان 1403 در شهرک گلستان شیراز گشایش یافت میگویند این کنگره، پایان نمییابد و تولیدات هنری و ادبی، تولید محتوا در حوزه ایثار و شهادت، دیدار و تکریم خانواده شهدا و مستندسازی از شهیدان و جانبازان تداوم خواهد یافت.
استانها فارس 0 نفر
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/872152/کنگره-15-هزار-شهید-فارس؛-تلفیق-دین،-هنر-و-حماسه-برای-ترویج-فرهنگ-ایثار