پیام فارس
روز خوب پروژه وفاق: اضافه شدن دو اهل سنت به دولت
چهارشنبه 9 آبان 1403 - 22:09:48
پیام فارس - به گزارش اکوایران، امروز -9 آبان- مجلس با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده مردم نقده و اشنویه موافقت کرد. با این تفاسیر حسین‌زاده، سومین اهل سنتی است که وارد دولت چهاردهم می‌شود. این در حالی است که مجلس بار پیش با استعفا او مخالفت کرده بود؛ مخالفتی که به عنوان «نه» مجلس به پروژه وفاق فهمیده شد.
رییس‌جمهور، پنجم شهریورماه با صدور حکمی عبدالکریم حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس دوازدهم را به سمت معاون خود در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرد.
استعفای حسین‌زاده برای اولین بار در جلسه علنی 25 شهریور اعلام وصول شد و در جلسه علنی 4 مهرماه مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان با آن مخالفت کردند. امروز و بعد از صحبت‌های حسین زاده و مخالفان استعفا، در نهایت نمایندگان مجلس با 153 رای موافق، 69 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 246 رای ماخوذه با تقاضای استعفا موافقت کردند. با این اوصاف، حسین‌زاده می‌تواند در سمت جدید خود در دولت مشغول کار شود.
خبر مرتبط

پیام فارس

استانداران اهل سنت سیستان و بلوچستان و کردستان امروز همچنین فاطمه مهاجرانی، سخگوی دولت نیز از انتخاب منصور بیجار به‌عنوان استاندار جدید سیستان و بلوچستان در جلسه هیات دولت خبر داد.
منصور بیجار از جوانان بلوچ اهل سنت است که پیش از این سابقه‌ فعالیت در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیرکل دفتر فنی استانداری، و مسئولیت‌های دیگری در نظام مهندسی و فرمانداری خاش را در کارنامه خود دارد.
پیش از این نیز، آرش زره‌تن لهونی، جوان اهل تسنن به‌عنوان استاندار کردستان انتخاب شده بود.
معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان، نماینده مردم شهرستان‌های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روابر در دوره یازدهم بهارستان، عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از جمله سوابق استاندار جدید کردستان است.
خبر مرتبط

پیام فارس

گام‌های دولت در راستای حضور اهل تسنن و قومیت‌ها اسکندر مومنی، وزیر کشور -یکم آبان- در مراسم معارفه محمدصادق معتمدیان، استاندار جدید تهران درخصوص انتصاب‌های استانداران اهل سنت و عرب در دولت چهاردهم اظهار کرد: اولین استاندار اهل سنت در کردستان پس از پیروی انقلاب اسلامی در این دولت انتخاب شد. اولین استاندار عرب در این دولت انتخاب شد. برای اولین بار یک خانم در کردستان فرماندار شد. وفاق ملی اعتقاد دولت چهاردهم است. ملاک ما شایستگی است نه وابستگی به موضوع خاصی.
حضور اهل تسنن و قومیت‌‎ها اما در میان مدیران ارشد و میانی اجرایی کشور از جمله مواردی است که طی دهه‎‌‌های اخیر از جمله موضوع‌های مورد بحث در فضای سیاسی کشور بوده و همواره بر ضرورت حضور آنها تاکید می‌شود؛ اینبار اما دولت چهاردهم از ابتدای روی کار آمدنش وعده به‌کار گیری نخبگان اهل سنت و قومیت‌ها را داد.
خبر مرتبط

پیام فارس

وعده انتخاباتی پزشکیان مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» منتشر کرد که در بخشی از آن آمده بود: «اگر این کاستی‌ها و بخشی‌نگری‌ها و فقدان نگاه ملی را در حوزه فرهنگی و مذهبی نیز تعمیم دهیم حساسیت‌ها و ضرورت‌ها بیشتر به چشم می‌آیند. بنده از اینکه رهنمودهای حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری در «وحدت کلمه» و تلاش برای «انسجام ملی» و تقویت برادری بعضاً در نزاع‌های بی‌حاصل و دشمن‌پسند مذهبی و اعتقادی کم‌رنگ می‌شود، حسرت و تاسف می‌خورم و تأمل در فرصت‌هایی که این وضعیت ناخوشایند از این دیار می‌ستاند و نیز از درخشش و زیبایی و رنگین‌کمان زیبایش می‌کاهد همواره از دغدغه‌هایم بوده است.»
محمدجواد ظریف نیز در قامت ریاست شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم درباره تبعیض مثبت برای اهل تسنن در رویکرد این شورا، انتظار حضور پررنگ‌تر از همیشه اهل سنت در این دولت را ایجاد کرد؛ تا جایی که بنابه شنیده‌های رسانه‌های مختلف، پیش اعلام رسمی اسامی هیات دولت، نام عبدالکریم حسین‌زاده برای تصدی وزارت راه و شهرسازی و سید عماد حسینی برای تصدی وزارت نفت به‌عنوان گزینه‌های اهل سنت حتمی به نظر می‌رسید.
اما پس از اعلام رسمی اسامی وزرای پیشنهادی و نبود نام وزیری از اهل تسنن واکنش‌هایی به پزشکیان و عدم تحقق شعارهایش مطرح شد. رییس جمهور اما در ادامه با انتصاب‌های زنان در سطح مدیران ارشد و میانی و به‌کارگیری نیروهای اهل سنت یک گام در مسیر حضور زنان، قومیت‌ها و اهل تسنن در حکومت کشور برداشته است.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/872016/روز-خوب-پروژه-وفاق--اضافه-شدن-دو-اهل-سنت-به-دولت
بستن   چاپ