پیام فارس
فخر فرهنگ فارس
پنجشنبه 3 آبان 1403 - 11:48:12
پیام فارس - دلباختگی و شیدایی، نه حد و مرز می شناسد و نه حوزه. یکی شیفته هنر می شود و دیگری مجنون کتاب. در شهر شعر و ادب، سرایی است که صاحب سرایش دل و جان را وقف فرهنگ کرده است مردی از تبار کتاب و دانایی. اهالی فارس به خصوص اهل فرهنگ و ادب نام «نوید» به گوششان آشناست. یکی از کهن ترین انتشاراتی های شیراز که به دستان مردی آغاز به کار کرد که او را از چهره های اثرگذار فرهنگ این دیار می شناسند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مردی که رد پایش در گوشه گوشه فرهنگ شیراز پیداست؛ استاد داریوش (علی) نویدگویی. عشق نویدگویی به فرهنگ منجر به چاپ و نشر افزون بر چهار هزار عنوان کتاب‌ شده و گردآوری اهالی علم و ادب. از آن گذشته راه اندازی موزه‌هایی از آثار و محصولات فرهنگی، کتاب‌های نایاب و قرآن‌های نفیس، دست نوشته‌ها و اسناد و مدارک تاریخی برجای مانده از قرون پیشین و… با سرمایه شخصی است که ناشی از بزرگی این شخصیت فرهیخته است. او در اندیشه احیای نام‌های سترگی از بزرگان و فرهنگوران ملی از جمله برجستگان علوم و فنون برخاسته از شیراز همچون میرزا علی اصغر خان حکمت بانی و موسس مراکز علمی و آموزشی در کشور، علی سامی باستان شناس، حسن امداد شیراز پژوه و مولف کتب درسی، ابراهیم گلستان نویسنده و هنرمند ملی، علی نقی بهروزی و سید ابوالقاسم انجوی شیرازی، پژوهشگران فرهنگ عامه، میرزاحسن حسینی فسایی صاحب کتاب عظیم «فارسنامه ناصری» فرصت الدوله شیرازی فیلسوف و مورخ و صاحب کتاب جمیل «آثار العجم» و دیگر چهره‌ها و شخصیت های نامی شیراز در سده‌های اخیر است که به‌نوعی در تاریخ و فرهنگ و اجتماع و ادب و هنر استان و کشورمان تاثیر گذار بوده‌اند است.
داریوش نویدگویی سال 1349 آغاز به کار کرد. وی 19 بار ناشر برتر کشور، 27 بار ناشر برتر استان شناخته شد. نویدگویی تا کننون 900 لوح تقدیر از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کرده و 4300 کتاب به چاپ رسانده است. این ناشر برتر در سیل 1380 حدود 700 هزار کتاب از دست داد.
دیروز و در هوای لطیف پاییزی شیراز آیین پاسداشت داریوش نویدگویی چهره ماندگار فرهنگی کشور به پاس نیم قرن فرهنگوری برگزار شد. مراسمی برای ارج نهادن به تلاش های صادقانه مردی که در راستای معرفی شیراز و فارس و حمایت از نویسندگان و اهل مطالعه کم نگذاشت. در این مراسم که با حضور شخصیت های علمی و فرهنگی، شاعران، ادیبان، هنرمندان، پژوهشگران، نویسندگان و ناشران استان برگزار شد دکتر مجید اسکندری پژوهشگر ادب پارسی و محمد ابراهیم انصاری لاری استاندار اسبق فارس ضمن بیان خاطراتی از استاد نویدگویی و فضیلت ها و خصوصیات شخصیتی ایشان در باب فرهنگ و ضرورت تجلیل از بزرگان این عرصه سخنانی ایراد کردند همچنین مستند نوید واژه ها اثر بهرام صادقی مزیدی پخش شد.
داریوش نویدگویی نیز در این مراسم ضمن تشکر از عوامل برگزاری این برنامه به خصوص آقایان فال اسیری و اسماعیلی گفت: افراد حاضر در این برنامه از جمله برادران فقیری، رومی، هودی، کمالی سروستانی، طاهری و ... از جمله افرادی هستند که آرام و پنهانی کارهای خیر در حوزه اشاعه و توسعه فرهنگ انجام می دهند.
وی تاکید کرد: بسیاری از مشکلات امروز در حوزه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره توسط امثال این افراد فرهیخته در حال گره گشایی است. ناشر برگزیده فارس با بیان این که اگر انتشارات نوید صاحب موفقیتی است این موفقیت ازآن مردم شیراز است افزود: در حال حاضر 4 موزه برای استفاده و حفظ فرهنگ فارس راه اندازی شده و در تلاش برای راه اندازی پنجمین موزه هستم.
نویدگویی ادامه داد: در این موزه بیش از 1200 کتاب و دیوان شعر در معرض دید قرار خواهد گرفت.
وی گفت: پس از راه اندازی این موزه به شهر و استان خود افتخار خواهید کرد که چنین فرهیختگانی در آن می زیسته اند این موهبت نصیب هر شهر و استانی نمی شود.
مدیر انتشارات نوید افزود: هرجای دنیا بروید نشانی از فرهنگ و تاریخ و هنر و معماری شیراز و فارسی ها خواهید دید بدون تعصب خاستگاه و جایگاه فارس و شیراز بسیار بالاتر از چیزی است که امروز به دست برخی مدیرانی بیفتد که ارزش آن را نمی دانند.
نویدگویی با بیان این که وزنه فرهنگی و هنری و تاریخی شیراز بسیار سنگین است گفت: تمام اسنادی که به مرکز اسناد سپرده شده متعلق به همین مردم است و امیدوارم به زودی هیات امنایی برای این موضوع تشکیل شود.
وی با اشاره به روزهای سخت تهیه کاغذ برای نشر فرهنگ بیان کرد: من شاهد این بودم که حسین واحدی پور مدیرمسئول روزنامه خبر جنوب در سال های ابتدایی شروع به کار روزنامه چه سختی ها و مشقت هایی را تحمل کردند تا جریان نشر فرهنگ از پا نیفتد این موضوع همت و جوانمردی می خواهد که فردی بیش از 40 سال در خدمت فرهنگ جامعه باشد.

پیام فارس

این چهره ماندگار فارس با بیان اینکه من با حمایت های معنوی مردم نوکری فرهنگ مردم فارس را کرده ام گفت: موزه قرآنی مرکز علم و فناوری برگزار شده که آثار موجود در آن نقش شیرازی ها و فارسی ها در کتابت قرآن را نشان می دهد و به این می بالیم.
نویدگویی افزود: بیش از 20 سال قبل مجموعه 600 جلدی کتاب های خطی را به کتابخانه دانشگاه شیراز اهدا کردم طی این مدت به آن ها هیچ توجهی نشد و حتی از کارتن بیرون نیامد تا در نهایت اسفند پارسال با پیگیری های استاندار وقت دکتر ایمانیه به آن سرو سامانی داده شد.
وی تاکید کرد: این اسناد متعلق به شماست و شما باید از آن مراقبت کنید این ها سند و شناسنامه شیرازی هاست.
این چهره مردمی با بیان این که گلایه های زیادی دارم افزود: تمامی این موارد را می بخشم اما فراموش نمی کنم.
نویدگویی با اشاره به فوت پروفسور کوثر پدر آبخیزداری ایران گفت: وصیت من این است که بزرگان این شهر و استان را فراموش نکنید بسیاری از بزرگانی که در این مجلس حضور دارند جزو چهره های اثرگذار استانند که نباید آن ها را از دست داد افرادی که جهانی اند.
وی ادامه داد: از مردم می خواهم کتب قدیمی و ارزشمند را نگه دارید و آن را به راحتی از دست ندهید کتب اجداد شما میراث شما به حساب می آیند. برای نگه داری از آن ها می توانید در موزه نویدگویی صحافی و نحوه نگه داری را به صورت رایگان آموزش ببینید.
گفتنی است استاد داریوش (علی) نویدگویی ناشر و مجری نمایشگاه های کتاب و آثار هنری در داخل و خارج از کشور‌، کسب عنوان دو دهه ناشر برتر ملی، دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره ها، شوراها و بنیادهای خیریه و فرهنگی کشور و استان، اهداکننده ده ها هزار جلد کتاب مفید، نسخ خطی، قرآن های نفیس، اسناد و مدارک تاریخی و... به مراکز علمی، دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی، برگزارکننده آیین های ملی و بین المللی تجلیل و تقدیر از مفاخر بزرگ برخاسته از شیراز و فارس و دریافت کننده افزون بر هزار لوح سپاس از بالاترین شخصیت های اجرایی کشور طی چهل سال اخیر می باشد. موزه کتاب و سرای فرهنگی نویدگویی در دروازه اصفهان شیراز (جنب بنای تاریخی کمپانی ایران و هند) مرکز و محل دیدار روزانه یاران جان و محفل دوستداران ایران است.
گفتنی است در پایان این مراسم با اهدا لوح و هدایایی از این چهره فرهنگی تجلیل شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/868661/فخر-فرهنگ-فارس
بستن   چاپ